perjantai 4. marraskuuta 2011

Pulse (2006)

Valot välkkyvät kun joku valkonaamainen mikä lie demoniolento värisyttää naamaansa jonkun karvanaaman edessä ja sen on ilmeisesti tarkoitus olla pelottavaa, mutta eipä se oikein ole.
Valkonaamaan säikyttelyistä siirrymme seuraamaan opiskelijatyttö Mattieta (Kristen Bell) joka luonnollisesti ei teinikauhutyyliin kuitenkaan tunnu opiskelevan laisinkaan ja vielä vähemmän sitä harrastaa Mattien bilehileystävä Isabelle (Christina Milian.) Mattie menee tapaamaan erakoitunutta hakkeripoikaystäväänsä Joshia (Jonathan Tucker), joka muuten sitten sattuu olemaan se aiemmin valkonaaman säikyttelemä henkilö. No kauaa emme saa nauttia Joshin seurasta kun hän jo hirttäytyykin.
Kuoltuaankin Josh lähettelee viestejä joissa pyytää apua ja Mattie luulee Joshin tietokoneen ostaneen Dexterin (Ian Somerhalder) olevan niiden viestien takana. Näin ei ole, mutta avatessaan tietokoneen Dexter näkee jotain tylsää joka säikäyttää hänet.
Pitkin elokuvaa tarjoillaan sitä tuttua kohtausta jossa kuva välähtelee ja jossain pilkahtaa pikaisesti joku sumea pandasilmä, mutta mitäpä me siitä välitämme.
Siellä täällä ihmiset käyttäytyvät masentuneesti ja itsetuhoisasti, Mattie näkee hassuja ja punainen teippi pitää internetdemonit kaukana. Häh? Joo-o, on näköjään niin, että netissä liikkuu muutakin pahaa kuin vain MySpace ja sinne nettiin imuroidaan ihmisten sieluja ja näiden ihmisten tyhjät lihakuoret tekevät sitten oikeassa maailmassa itsemurhia. Tai jotain sellaista.
PYHÄ SYLVI! SEHÄN ON BRAD DOURIF JOKA TEKEE MAAILMANLOPPUPAATOSPUHECAMEON!
Isabelle kuolee, mutta se nyt olikin odotettavissa ja jopa toivottua sillä sen verran rasittavasta vinkujasta oli kyse.
Mattie ja Dexter menevät tapaamaan hysteeristä Ziegleriä (Kel O'Neill) joka aikoinaan superlaajakaistaa valmistellessaan alunperin vapautti ne helvetin nettidemonit, mutta jos ne kerran liikkuvat verkossa niin miten ne tulevat sieltä todellisuuteen. Printterin kautta? Hehehe, superlaajakaistademonit.
Seuraavaksi mennään kellariin, isketään Mokkula kiinni ja sitten Mattie ja Dexter ajavat autolla. Jaa-a, olipas laimea lopetus. Mutta ei, sehän jatkuu vielä. Minä vain toivoin että elokuva olisi loppunut, kuten toivoin jo ajassa 15 minuuttia, ajassa 30 minuuttia ja sitten joka minuutti lopputeksteihin saakka. Nettidemonit heiluvat auton katolla ja no signal.

Enpä muista nähneeni elokuvaa Kairo josta tämä Pulse on remake, mutta rohkenen epäillä sen olevan ainakin hiukan parempi kuin tämän Pullshitin, sillä niin tylsä elokuva Pulse oli että ymmärrän täysin miksi sen elokuvan hahmot tekivät itsemurhia. On paljon hidastuksia, rasittavan suttuinen sinisävytys, puuduttavat näyttelijät, aasiakauhujen tyypillisimpiä kliseitä putoaa kuin syksyllä lehtiä puista ja vaikka ei olisi nähnyt Pulsea aiemmin, niin voisi vaikka vannoa nähneensä sen jo liiankin usein.

Ei tästä oikein keksi mitään ihmeellistä sanottavaa. Se on vain Ringin aiheuttaman aasiakauhuremakebuumin tyypillinen tylsä vanavedessä rahastaja. Jos siis haluat nähdä taas yhden elokuvan joka kuvittelee, että valkonaamaiset ja mustahiuksiset henkilöt olisivat pelottavia, niin älä siltikään katso Pulsea.

Ainoa oikea yllättävä plussa jonka Pulse tarjoaa on Brad Dourifin kieltämättä tarpeeton, mutta silti varsin onnistunut cameo.

Ymmärtääkseni Kristen Bell on aika suosittu näyttelijä jenkeissä, mutta tämän perusteelle kyse lienee jonkin uniklinikan mainoksista.

Tähdet: *
Pulse

5 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Brad Dourif on kyllä kieltämäti aikasta mainio heppu. Roolin pituudesta huolimatta. Oli vallan loistava Graveyard Shiftin (joka leffana oli muuten sieltä ja syvältä) tarinaa iskevänä tuholaistorjujana.... Lyhyt rooli sekin...

...noir kirjoitti...

Totta, parhaiten minunkin mieleeni Graveyard Shiftistä jäi juuri Dourif. Niin ja se iso hassun näköinen hiiri.

Rob Zombien Halloweenienkin paras asia oli Dourif.

Anzi kirjoitti...

Kristen Bell oli loistava Veronica Mars -sarjan nimihenkilönä. Mutta hänen elokuvauransa on vähän niin ja näin. Tätä elokuvaa on yleisesti haukuttu.

...noir kirjoitti...

Nimenä Veronica Mars on tuttu, mutta en ole nähnyt. Onko se vähän niin kuin Mortal Kombat?

Tarkistamatta sen enempää Veronica Mars kuulostaa joltain Murhasta Tuli Totta kohtaa Sabrina Teininoidan.

Anzi kirjoitti...

Heh. :-) Veronica Mars oli ainakin ensimmäisellä tuotantokaudellaan aika fiksu noir-tarina tytöstä, joka oli päättänyt selvittää parhaan ystävänsä murhan ja samalla puhdistaa sekä oman että isänsä maineen. Toinen ja kolmas kausi sen sijaan jäivät vähän vajaaksi ja sarja lopetettiinkin kolmannen kauden jälkeen. Kannattaa tutustua.