Vaikka sitä ei uskoisi niin Delta Force 3 on tavallaan jopa mielenkiintoinen elokuva. Hyvä se ei ole, mutta mielenkiintoinen,,, tavallaan.
Kaksi ensimmäistä Delta Forcea oli Chuck Norrisin tähdittämiä toimintaelokuvia jotka nekään eivät olleet kovin hyviä, mutta Chuckmittarilla katsottuna varsin miellyttäviä ja ensimmäisessä oli sentään mukana Lee Marvin. Tämä kolmas osa koki muutoksen kun Chuck jättäytyi pois ja siitä muodostui sitten eräänlainen Delta Force Next Generation-elokuva jolla ei ole enää mitään yhteistä kahden ensimmäisen osan kanssa, paitsi tietenkin se että kyseessä on edelleen samankaltaista jenkkipatriotismikerrontaa. Se mikä tekee tästä kolmannesta osasta mielenkiintoisen on sen samalla mitäänsanomaton, että myöskin nimekäs näyttelijäkaarti. Mukana on nimittäin muutamia isojen tähtien sukulaisia. On Mike "Chuckin poika" Norris, Eric "Kirkin poika" Douglas ja Nick "Johnin poika" Cassavetes.
Mukana on myös näyttelijä nimeltä Matthew Penn jonka alunperin uskoin olevan jonkinlainen unohdettu Sean Pennin veli ja ainakin yksi leffablogi on samoilla linjoilla, mutta nyt en ole enää niinkään varma. Matthew Pennista ei nimittäin löydy oikeastaan mitään tietoja, eivätkä Sean tai Chris Pennin triviatiedotkaan mainitse Matthew Pennia sukuun kuuluvana. Answers-palvelukin vastaa kysymykseen toteamalla ettei tuottaja Matthew Penn ole sukua Sean Pennille, mikä on jo itsessään väärä vastaus, koska tuottaja ja näyttelijä Matthew Pennit ovat selvästikin eri henkilöitä. Joten vastaus on kuin kysyisi onko Ville Virtanen sukua Jukka Virtaselle, mutta kysymys olisi jumpjumpmusiikkiartisti Darudesta. No oli Matthew Penn kuka tahansa, niin en edes tiedä kuka hän elokuvan hahmoista oli. Hahaha!
Parasta kuitenkin on, että mukana on myös ilman rasittavia sukulaissuhteita oleva John Saint Ryan joka näytteli eräänlaista Tom Of Finland-tappajarobottia mestariteoksessa American Cyborg: Steel Warrior.
Terroristijohtaja Kadal (Jonathan Cherchi) uhkaa pommi-iskuilla Venäläisiä ja Amerikkalaisia jos nämä eivät vedä joukkojaan pois lähi-idästä. Siispä jenkkien Delta Force ja Venäläisten oma vastaava ryhmä,,, sanotaan vaikka Moskova Force ryhtyvät yhteistyöhön ja lähtevät kaappaamaan Kadalia. Jenkkien ja Venäläisten ryhmänjohtajat Charlie (Nick Cassavetes) ja Sergei (John Saint Ryan) eivät tule oikein toimeen, kun ensimmäinen kannattaa väkivaltaa ja jälkimmäinen lisää väkivaltaa.
Kun Forcet ovat tunketumassa Kadalin linnoitukseen, seuraamme sivujuonessa kuinka jenkkeihin soluttautunut terroristi, Intialaista Johnny Deppia lievästi muistuttava Hussein (Dan Turgeman) pyrkii pääsemään erään suositun ajankohtaisohjelman yleisöön räjäyttämään pommia.
Räiskinnän ohessa Kadal saadaan vangittua ja häneltä ongitaan informaatiota Husseinista, joka on tällä välin päässyt sinne tv-ohjelman yleisön joukkoon. Hussein ottaa atomipommin avulla ohjelman haltuunsa, mutta Delta Force tuo paikalle Kadalin ja Hussein saa huomata ettei pohjimmiltaan pelkuri Kadal ole itse valmis asian puolesta kuolemaan, joten Hussein ampuu hänet. Atomipommiräjähdys jää aikeeksi, kun Hussein saa luodin otsaansa ja nyt Charlie ja Sergei ovat ystäviä.
Delta Force 3 on juuri sellainen elokuva jota kauan sitten kuopatulta tuotantoyhtiö Cannonilta odottaakin. Räjähdyksiä, miehistä uhoa, ammuskelua, jenkit voittavat kaikki, etc. Eli juuri sitä tavaraa josta Team America teki parodiaa. Mutta Cannon teki mitä teki sentään "rehellisellä" rahastusaikeella, exploitaatiolla ja kun firman filmografiasta löytyy teoksia kuten American Ninja, Missing In Action, Bloodsport, Cyborg, Enter The Ninja, Cobra, Kickboxer, etc. niin eipä Delta Force kolmostakaan oikein viitsi pahemmin haukkua idioottimaiseksi aivojen nollaus-toiminnaksi, koska tottakai se on sitä.
Se mikä Cannonissa on ollut aina kovin mielenkiintoista, oli juuri se että he tuottivat suuret määrät elokuvia joissa pahiksina olivat aina juuri jotkut lähi-idän terroristit joita jenkit sitten potkivat anukseen ja firman pomo Yoram Globus oli itse syntyjään Israelilainen. Okei, eiväthän Cannonin elokuvien pahikset nyt koskaan Israelista tainneet tulla, mutta kuitenkin on mielenkiintoista että nimenomaan sieltä kotoisin oleva elokuvatuottaja pohjaa lähes koko maineensa joidenkin Invasion U.S.A.:n kaltaisiin elokuviin.
Sittemmin edesmennyt Eric Douglas ei ole mitenkään mieleeni jäänyt näyttelijä, vaikka olenkin näemmä nähnyt useamman elokuvan jossa hän on ollut mukana. Delta Force 3:ssa hän ainakin jää vähäksi aikaa mieleen näyttäessään aivan Carson Kressleylta, mutta kuulostaessaan Kirk Douglasilta. Ei se nyt tietenkään hänestä hyvää näyttelijää tee, mutta hei, kun kaikki tässä elokuvassa olevat koettavat todistaa olevansa maailman huonoimpia näyttelijöitä, niin ainakin hänellä on jokin jippo tulla huomatuksi.
Delta Force 3 on kökköä B-toimintaa joka naurattaa väärissä paikoissa, mutta ajaa asiansa roskaviihteenä.
Tähdet: *
Delta Force 3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti