sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Diamond Ninja Force (1988)

Ei, ei se. G-Force on se elokuva jossa on niitä jyrsijöitä, tässä on ninjoja.

Ah, sitä aikaa kun videonauhuri oli aikansa iPad ja viikkoraha oli 15 markkaa. Silloin trippi oli kolmio, eikä LSD:n aiheuttama matka. Silloin irtokarkit ostettiin sanomalla "50 pennillä noita, markalla noita", eikä kolmonen ollut vielä oma kanavansa. Silloin sitä myös vuokrasi naapurikioskista (RIP Liljan kioski) Bruce Leen Lohikäärmeen, meni mummolle vahdittavaksi ja kun rakas isoäiti oli keittiössä laittamassa ruokaa, sitä pisti olohuoneessa kasetin videonauhuriin ja huomasi yhden trailereista olevan pornoleffan mainos ja äkkiä tarttui johdolliseen kaukosäätimeen. Silloin sitä myös ihasteli vuokraamoiden hyllyjä ja niiden loputtomattomilta tuntuvia post apokalyptisten elokuvien rivejä.

Niin ja ninja-elokuvia.

Oli American Ninjaa, Ninja Missionia, Samurai Ninjaa, Shogunin Ninjaa, pelkkää Ninjaa ja Lee Van Cleef oli ninjamestari. Ja oli sitten nähnyt Diamond Ninja Forcen tai ei, niin pelkkä tämän elokuvan kansikuvan tulisi tuoda tietylle ihmisryhmälle mukavia muistoja mieleen, sillä jokainen Ninja Mastereiden aikana leikkinyt tunnistaa kansityylin. Hieman eri asia kuin joku Ninja Assassin.

Ja mikä parasta, Diamond Ninja Forcen on kannen mukaan ohjannut Joseph Lai (mm. Ninja Hunt, Ninja Kill, Ninja Powerforce, etc.), mutta IMBb pistää paremmaksi ilmoittamalla Lain elokuvan tuottajaksi ja ohjaajaksi itsensä Godfrey Hon (mm. Bionic Ninja, Ninja Fantasy, Ninja Terminator, etc.), joten oh joy to the world.
Mikä voisikaan tehdä tästä paremman? No miten olisi vaikkapa sellaiset seikat kuten, että vaikka elokuvan alkuteksteissä nimeksi mainitaankin Diamond Ninja Force, niin suomennos kertoo elokuvan olevan Ninja Warrior, mutta todellisuudessä tämä onkin Golden Ninja Warrior vuodelta 1986. Tosin sekaannuksia aiheuttavat ilmeisesti tuttu Ho-ilmiö joissa eri elokuvia on leikattu sekaisin ja tuskinpa elokuvan levittäjät jaksoivat välittää millä nimellä ja kannella se kuluttajille myytiin.

Heti alkuun on todettava, että Tähtien Sota-musiikin käyttäminen introssa on nerokasta ja sitten voimmekin katsella kun ensin punapukuinen ninja miekkailee maastopukuisen ninjan kansa ja seuraavaksi toinen punapukuinen ninja miekkailee kahden mustapukuisen ninjan kansa. Lähtökohtana on, että Kultaisen ninjan klaani ja Punaisen ninjan klaani ovat jo vuosia taistelleet kultaisen ninjapatsaan omistuksesta, sillä tuo patsas on kultainen.
Hong Kongissa mies kuolee myrkytykseen.
Japanissa Che Lin (Queenie Yang) saa viestin jossa kerrotaan hänen isänsä kuolleen rikollispomojen Kotka Laun ja Eric Taun ansiosta.
Hong Kongissa jossain hotellissa ruoskitaan ihmiskaupan uhreja ja kun poliisi tekee ratsian niin kaapista tulee ulos mies ja nainen bylsimään.
MITÄ HELVETTIÄ TÄSSÄ TAPAHTUU!?
Ja mikä ratsia tuon on olevinaan? Poliisi koputtaa ovelle, mies avaa oven ja sanoo "hän on yli 18 vuotias" ja poliisi pahoittelee häiriötä.
Sitten ruudulla lukee taas isolla Hong Kong osoittaakseen sen missä olemme, mutta emme vielä edes poistuneet Hong Kongista.
Che Lin saapuu tuonne aiemmin mainitulle hotellille teeskennellen haluavansa prostituoiduksi ja hakkaa sitten kaikki pahikset vapauttaen samalla paikan orjuutetut naiset. Välillä siellä hotellin käytävillä näkyy mustapukuinen ninja joka saattaa olla Che Lin, tai sitten ei.
Mutta yht'äkkiä olemmekin jossain uima-altaalla jossa Che Lin on ottamassa aurinkoa ja tirkistelijätoimittaja saapuu kyselemään nyt yllättäen huippumallina tunnetulta Che Lininta mallimenestyksen salaisuuksia.
Sitten jossain Futuro-talojen luona kaksi rikollisryhmää kohtaavat, mutta Che Lin on jossain pimeässä toimistossa varastamassa jotain papereita.
MITÄ HELVETTIÄ TÄSSÄ TAPAHTUU!?
Nyt Che Lin on jossain makuuhuoneessa halailemassa kissaa jonka ääni on dubattu. Ihan oikeasti, kissan ääni on dubattu.
No voi perkele sentään. Nyt joku viiksekäs mies soittaa ovikelloa, punapukuinen ninja iskee kimppuun, viiksekäs mies muuttuu mustapukuiseksi ninjaksi, tappelu on lyhyt mutta ponneton ja sitten mustapukuinen ninja muuttuu takaisin viiksekkääksi mieheksi ja poistuu paikalta.
Nyt Che Lin onkin näköjään nimeltään Sherri ja työskentelee tarjoilijana joka joutuu yökerhossa tappeluun, lähtee kotiinsa ja tappelee viiksekkään miehen kanssa ja yllättäen molemmat muuttuvan mustapukuisiksi ninjoiksi. Nyt he muuttuvat takaisin ja viiksekäs mies on Michael (Donald Owen) ja Sherri on taas Che Lin ja he ovat vanhoja ystäviä.
Välillä näemme aiemmin mainitun Kotka Laun joka on huolissaan siitä, että joku ninja tuhoaa hänen organisaatiotaan ja se tulee estää. Heti ilman mitään todisteita Kotka Lau uskoo Che Linin olevan Kultainen ninja joka aikoo tuhota hänet, mutta mustapukuinen ninja salakuuntelee. Sitten Che Lin kenkii pahiksia.
Jossain hotellissa Che Lin juoksee aluspaitaisillaan ja muuttuu tai ei sitten muutu mustapukuiseksi ninjaksi joka kenkii pahiksia.
Nyt autotallissa Tom Sjöbergin näköinen Kotka Laun apulainen tulee tapetuksi, mustapukuinen ninja saapuu paikalle, mustapukuinen ninja katoaa, Che Lin saapuu paikalle muuttuu mustapukuiseksi ninjaksi ja katoaa.
MITÄ HELVETTIÄ TÄSSÄ TAPAHTUU!?
"Helkkarin kultainen ninja, nitistän sinut kyllä" toteaa Kotka Lau ja sitten Che Lin saapuu sporttikuteissa tappamaan pahispomon, mutta pakenee ennen sitä. Kotka Lau soittaa kollegalleen Eric Taulle ja pyytää apua.
Niin ja se aiemmin nähty tirkistelijätoimittaja treffailee Che Linia jota kutsuu Sherriksi ja oikeasti toimittaja onkin poliisi etsimässä kultaista ninjaa joka on Che Lin. Osa näistä Che Linin nimiongelmista johtuu tietenkin huonosta dubbauksesta ja yhtä huonosta suomennoksesta.
Che Linin kimppuun hyökkää joku nainen joka heittelee ihmismagneettisia paperiveitsiä, mutta onneksi Michael muuttuu mustapukuiseksi ninjaksi ja takaisin. Ahaa, tuo nainen on Punainen ninja ja haluaa Kultaisen ninjapatsaan jota Michael suojelee. Öö, okei. No nythän kaikki on aivan selvää.
Ja hei, se aiemmin tapettu Tom Sjöberg on taas elossa.
Che Lin saapuu taas tappamaan Kotka Lauta, mutta Punainen ninja iskee ja siispä Che Lin muuttuu mustapukuiseksi ninjaksi ja sitten he molemmat muuttuvat taas takaisin ja Punainen ninja puukottaa Che Linia. Punainen ninja onkin Kotka Laun apulainen ja nimeltään Sakura.
Che Lin on vangittu ja Kotka Lau aikoo raiskata hänet ja näköjään se puukotushaavakin katosi jossain välissä.
Pakotetun aktin jälkeen Kotka Lau on iloinen, "olipas lystiä" hän sanoo ja vakoilemassa oleva tirkistelijätoimittajapoliisi pakenee paikalta ja sanoo heti perään että pitäisi käydä Kotka Laun talolla, eli paikassa josta hän juuri lähti.
Kun Kotka Lau, Eric Tau ja Sakura naureskelevat alakerrassa, pistää vasta herännyt Che Lin mattoon neulan korvallaan pystyyn. Häh? Miksi? Nyt sinne Kotka Laun talolle saapuu Anthony Kiedisin harvahampainen aasialaisveli ja toimittajakyttä vapauttaa Che Linin. Mustapukuinen ninja tappelee Punainen ninjan kanssa.
Toimittajakyttä osoittaa rakastavansa Che Linia, joten tottakai neiti vannoo tappavansa toimittajakytän ja sitten itsensä. Ihan niin kuin kaikki naiset joille minä osoitan ihastumiseni.
Kotka Lau, Eric Tau ja Sakura menevät sinne aiemmin nähtyjen Futuro-talojen luokse tapaamaan jotain rikollista, mutta eikös vaan Che Lin saavu paikalle ja sitten hypitään niin maan perkeleesti. Anthony Kiedis ja toimittajakyttä saapuvat myös paikalle tappelemaan, kuten myös Michael, joten on aika muuttua ninjoiksi ja miekkailla. Mitä hittoa te koko ajan vaihdatte olemusta ninjoista taviksiksi ja takaisin.
Ymmärrettävästi hyvikset voittavat ja Michael voi viedä kultaisen ninjapatsaan takaisiin Kiinaan, jossa he muuten olivat koko ajan ellei Hong Kong ole yllättäen vaihtanut paikkaa.
Ja miksi se neula piti laittaa siihen mattoon pystyyn?

HAHAHA!
HAHAHAHAHAHA!
HAHAHAHAHAHAHAHAHA!
Elokuvassa on pirun hyvää synamusiikkia.

Tähdet: ~
Diamond Ninja Force eli Golden Ninja WarriorPS: Jos mielenhäiriö iskee ja haluatte vähentää muiden voittomahdollisuuksia ja lisätä omaanne, niin voisitte kenties tehdä huonommankin päätöksen kuin osallistua järjestämääni arvontaan. Varoitan, että tämänhetkinen osallistujamäärä on kylläkin niin suuri (viisi, eli 5 kpl), että todennäköisyys voittaa voi olla aika pieni.

3 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Vaan sehän on Sho Kosugi, joka tuossa kannessa pällistelee. Siitäkin huolimati, ettei ole leffassa edes mukana... vai onko? :D

...noir kirjoitti...

Ei ole Kosugia ei.

Mutta onneksi kyseinen herra tulee olemaan seuraavassa elokuvassa joka täällä tulee arvosteltua.

Anonyymi kirjoitti...

Joseph Lai. Kiitos vain muistutuksesta, mieleen palasi juuri jokin aika sitten hankittu Space Thunder Kids (oli Public Domain kamaa) jonka teossa herra on ollut osallisena hyvin paljon. Kuulostaa hyvältä kyllä, halvalla ostettu useaa korealaista animaatiota, leikattu sekaisin ja kehitelty juoni ja huono dubbaus. Pidetään niin huono että hyvä -osastossa. Täytyy katsoa tässä joskus.