keskiviikko 16. marraskuuta 2011

A Lover's Revenge (2005)

Silloin muinoin kun vielä työskentelin videovuokraamossa, eräs tuolloin eläkeikää lähestynyt naishenkilö kävi varmaan kerran kuukaudessa kyselemässä onko Alexandra Paulilta tullut uusia elokuvia ja hän jaksoi hehkuttaa kuinka kaunis ja lahjakas naisnäyttelijä oli kyseessä.
Alexandra Paul? Siis se Baywatchin ns. aikuinen "tavallinen" nainen? Jep, juuri hän. No jaa, eipä hänessä mitään vikaa ole, mutta tuon kyseisen asiakkaan suhteen fanituksen kohde oli ja on suomimarkkinoita varten aika hankala tapaus. Alexandra Paul kun kuuluu siihen tähtikaartiin joiden suurin osa tuotannosta koostuu tv-elokuvista ja B-luokasta, joten vaikka sellaista tavaraa löytyy meidänkin kauppomme hyllyiltä metrikaupalla, niin niiden julkaisu ei todellakaan noudattele mitään säännönmukaisuutta. Joten valitettavasti tuo asiakas joutui kerta toisensa jälkeen vuokraamaan yhden ja saman Vaaran Lento 534:n.

Kyle (William R. Moses) on omistushaluinen aviomies, joka koruostojen ohessa tarjoilee vaimoilleen Sara Janelle (Sophie Gendron) äkillisiä raivonpuuskia ja erään riidan yhteydessä Sara Jane juoksee pakoon suoraan auton alle kuolemaan. Kyle syyttää avio-ongelmista ja Sara Janen kuolemasta radiopsykologi Lizia (Alexandra Paul) jolle Sara Jane soitteli ollessaan vielä elossa ja tavallaan Kylen logiikkaa on helppo ymmärtää, sillä sen verran ympäripyöreitä ja hyödyttömiä neuvoja Liz jakaa soittajilleen. Dr. Phil kuulostaa Lizin rinnalla Nietzschelta.
No kuitenkin, Lizin oma avioliitto on sortumassa kun aviomies, Clive Owenin halpakopiolta näyttävä Rob (Gary Hudson) naiskentelee jonkun Ashleyn (Sonya Salomaa) kanssa ja tuo armas aviomies on myös samalla ajanut firman velkaongelmiin.
Kyle luikertelee Lizin elämään esittäen jonkinlaista sijoittajaa joka olisi valmis rahoittamaan rouvan suunnittelemaa kallonkutistajaprojektia ja tottakai mies haluaa oikeasti vain tuhota rouvan avioliiton lopullisesti, kuten myös Lizin itsensäkin. Siispä kun Robin suhde on paljastunut Lizille ja Ashley on jätetty, niin maksetaan tuolle Asheylle siitä että kiusaa Lizia ja sitten tapetaan maksun saaja.
Tarjolla on siis tuttua Kohtalokas Vuokralainen-sarjan kiusantekotrilleriä, jossa sitten eräässä vaiheessa elokuvaa Lizille paljastuu Kylen pahuus, mutta hän ei saa ketään uskomaan itseään ja poliisit ovat vaan että whateva dyyd. Eikä se mitään vaikka Rob kuolee, kun väritön hahmo meinasi unohtua jopa ruudussa ollessaankin.
Lopussa tietenkin Kyle jahtaa Lizia, mutta poliisi ampuu pahiksen.

Mikä nyt tekikään tuosta aiemmin mainitusta asiakkaasta Alexandra Paulin fanin, niin ainakaan A Lover's Revengen perusteella minä en näe sitä. Kyseessä kun on liukuhihna-tv-jännäri jossa käydään läpi tutut kierteet ja kaarteet ja näyttelijät ovat kylläkin tuttuja kasvoja, mutta eivät entuudestaan vaikutusta tehneitä, saati sitä nyt tämän elokuvan by the numbers-suorituksillaan tekeviä. Joskin monista tv-rooleista tutuksi tullut William R. Moses on ihan kelpo, joskin kovin tavanomainen psyko.

Mielenkiintoista, tai ei oikeastaan on se, että tässä elokuvassa poliisia esittää Beverly Hills 90210:sta tutuimmaksi tullut Gabrielle Carteris (hän oli se selvästi muita iäkkäämmän oloinen teini) ja vaikka hän näyttäisi sittemminkin tehneen töitä ihan kelpo vauhtia, niin eipä siltikään tule L.A. Beatin jälkeen mitään muita rooleja mieleen. Kaiken lisäksi kun hän tässä elokuvassa näkyy ensimmäisen kerran, niin hän näyttää lyhyissä hiuksissaan aika lailla viimeistään Glee:stä tutuksi tulleelta Jane Lynchilta. Joten helposti Carteris olisi saattanut jäädä tässäkin huomaamatta. No okei, kyllä Carteriksen ja Lynchin erottaa vaikka unissaankin, mutta tässä elokuvassa nopea vilkaisu saattaa silti aiheuttaa erehdyksen.

Niin ja plussaa on annettava elokuvan ekstroissa oleville tekstimuotoisille talent fileseille, jotka ovat kylläkin erittäin lyhyitä ja hyödyttömiä, mutta esimerkiksi William R. Mosesin kohdalla muistetaan mainita seuraava tärkeä seikka:
"He comes from a very good looking and talented family."

A Lover's Revenge on tuttuakin tutumpi, mutta sellaiseksi ihan siedettävää ajantappoa.

Tähdet: *
A Lover's Revenge

Ei kommentteja: