sunnuntai 20. marraskuuta 2011

The Contractor (2007)

Wesley Snipes.
Mo' Better Bluesista New Yorkin Kuninkaaseen, Viidakkokuumeesta Bladeen. Hienoja roolisuorituksia, laatudraamaa ja coolia toimintaa.
Blade 3 ja todellinen alamäki alkoi. Oikeudenkäyntiä tuottajia vastaan, veropetos, väärennetty passi, lahjontayritys ja vankilaan vei pikku Wesleyn tie. Vapaus koittanee kesällä 2013.
Lienee siis kenties ymmärrettävää, että Direct-to-DVD:stä tuli enemmän sääntö kuin poikkeus. En siis odota paljoakaan The Contractorilta.

Black OPPsien, eli suomentajan mukaan mustien joukon ex-supersotilas James Dial (Wesley Snipes) saa mahdollisuuden korjata aiemmin urallaan tekemänsä virheen ja tappaa terroristijohtaja Ali Mahmud Jahar (Nikolai Sotirov) joka on pidätettynä Lontoossa. En minä oikein tajua tätä. Jos kerran tarkoitus oli ja on estää Jaharia tekemästä pahojaan, niin eikö se riittäisi että mies on nyt pidätetty ja varmasti tuomitaan vähintäänkin pitkään vankeuteen? No, ehkä jenkkiviranomaiset eivät vain luota brittien oikeuslaitoksen toimivuuteen.
Dial saa homman hoidettua, mutta loukkaantuu pakomatkalla ja on nyt jumissa Lontoossa. Dial törmää teinityttö Emilyyn (Eliza Bennett) joka jostain syystä rupeaa heti auttamaan tuntematonta verta vuotavaa miestä. Joo-o, kuulostaa järkevältä. Ilmeisesti Emily vain ihastui komeana pitämäänsä mieheen.
Poliisit rupeavat tutkimaan Jaharin surmaa ja tutkimuksia johtaa tarkastaja Andrew Windsor (Charles Dance. Miten hitossa sinut huijattiin mukaan tähän?), mutta kun jenkkiagentti Jeremy Collins (Ralph Brown) saapuu paikalle, saa Windsor huomata itse olevansa käskytettävänä ja Collinsilla on selvästikin jotain salattavaa. Collins tietää että ampuja on Dial koska on itse hänen esimiehensä ja siksi Dialista on tullut turvallisuusriski joka tulee päästää päiviltä. Mutta sitä ennen ammutaan Windsor kun hänelle Dial erehtyy kertomaan Collinsin olevan pomonsa.
Onneksi poliisi Annette Ballard (Lena Headey) astuu Windsorin kenkiin ja hänestä saamme myöhemmin apua Collinsia vastaan, kunhan miehen pahuus ensin paljastuu hänellekin.
Hmm, onkohan ohjaaja Josef Rusnakilla ollut Léon mielessään, sillä Emilyn ja Dialin suhde ehkä muistuttaa hieman Léonin ja Mathildan vastaavaa, mutta kun vielä tämän elokuvan kohtaus jossa poliisin erikoisryhmä lähestyy käytävällä Dialin majapaikkaa on aivan kuin se missä SWATit tulivat Léonia kiusaamaan, niin sireenit soivat ja punavalo vilkkuu.
Dial laittaa tekonenän päähänsä ja on pian valmis juoruamaan Ballardille kaikista CIA:n projekteista, mutta Collins saapuu ammuskelemaan ja nyt siellä on meneillään se Tyttö Nimeltä Nikitan ravintolakohtaus, että enää enää voida välttyä Bessonilta. Collins kuolee ja kaikki on oikein hyvin.

 
Voin kuvitella kuinka Snipes ollessaan The Contractorin kuvauksissa Bulgariassa on seissyt peilin edessä tuijottamassa itseään ja sanonut "tähänkö on tultu? Minä, Wesley Snipes olin ennen tähti. En ole enää."
Siispä entisestä isosta Hollywoodtähdestä on kuoriutunut halpatuotantoelokuvia halpatuotantomaissa suoltava liukuhihnatyöläinen, joka ei taatusti arvosta asemaansa herrojen Seagal ja Van Damme rinnalla kun ajatuksissa ollaan vielä Stallonen vierellä. Siispä Contractoria katsellessa ei voi olla ajattelematta ettei Snipes oikeasti halunnut olla mukana ja se vaikutti koko muuhunkin elokuvaan. Hän on väsynyt. Elokuva on väsynyt.

Ehkä minä vain näen Snipesin väsyneempänä tässä elokuvassa kuin hän todellisuudessa onkaan johtuen elokuvan ulkopuolisista seikoista, mutta hyvin vaikea tästä on kuitenkaan innostua kun elokuvat joissa viimeiseen tehtävään suostuva ex-supersotilas tms. joutuu petetyksi omiensa taholta ja lähtee maineenpuhdistus-kostoretkelle ovat jo itsessään kuluneita, mutta kun Snipes itsekin tuntuu vääntäneen niitä jo roppakaupalla ja vaivautuneesti toteaa sen itsekin elokuvan taustadokkarissa.
Snipes tälläisessä roolissa on kuin palkkaisi Seagalin tälläiseen rooliin.

The Contractor on tyypillinen keskieuroopassa kokoon puserrettu halpistoiminta, jonka toki katsoo läpi mutta joka ei herätä iloa saati surua, se vain pyörii ruudulla kunnes loppuu.

Tähdet: **
The Contractor

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Snipesista kun puhutaan niin tulee mieleen aina tämä Youtubesta löytyvä Seagal pätkä...

http://www.youtube.com/watch?v=No8aBbMflY4

Asiat on tosi huonosti, jos Seagalkin pääsee kettuilemaan päin pärstää...

...noir kirjoitti...

Steve, you bad madafaka