perjantai 17. tammikuuta 2014

TV Thursday: paras puvustus

"... minkä sarjan vaatetukset ovat sinun silmääsi miellyttävimpiä?"

Yleensä minulla tulee tv-sarjojen puvustuksesta mieleen kyttäsarjojen perinteiset puvut, jotka esimerkiksi Kova laki-sarjassa ovat sisältöä ajatellen aika onnistuneita. Mutta niiden kohdalla kyse on yleensä askeettisesta asiallisuudesta, joka poliisisarjoissa on tuomassa uskottavuutta hahmoille. Kun esimerkiksi katselee jotain CSI:n kaltaisia ns. modernimpia kyttäsarjoja, niin niiden trendikkäisiin muotiluomuksiin pukeutuneissa viranomaisissa ei ole sitä samaa painoarvoa kuin vanhahtavan yksinkertaisissa tummanpuhuvissa taikka harmaissa pukupoliiseissa. Siis toki se valittu tyyli on ihan sopiva sarjaan kuten kuten CSI, sillä sehän on muutenkin värikkäämpi ja raflaavampi kuin jokin Kova laki, mutta kyllä Lennie Briscoe on pelkistetyssä tyylissään aina vakuuttavampi kuin Nick Stokes
Joten jos murhaava murtovaras veisi minun jalkani, niin tietäisin heti kummalta kysyisin apua.

Kuitenkin ne ovat tieteissarjat jotka suuremman vaikutuksen tekevät puvustuksellaan, sillä ymmärrettävästi niissä voidaan käyttää huomattavasti enemmän mielikuvitusta kuin muka tavallisia ihmisiä tavallisessa elämässä kuvaavissa sarjoissa. Toki Lady Gagamaiset kammottavuuden voisi iskea jonkun Phoeben päälle, mutta sellainen esiintyisi Frendeissäkin vain tarkoituksellisen silmiinpistävänä vitsinä, kun jossain Battlestar Galacticassa lihapuku olisi vain normaali vaatetus muiden joukossa. Joten tieteissarjoissa voidaan tehdä puvustuksen suhteen melkein mitä tahansa ilman, että se vaikuttaisi olevan poissa paikoiltaan. Silti kaikista sukelluskypärä ja gorillapuku-yhdistelmistä huolimatta se kaikkein eniten silmiäni hellivä asustekokonaisuus löytyy Star Trek the Next Generationin asiallisen simppeleistä, mutta silti futuristisen oloisista haalareista. Joista etenkin se punamusta on aivan hiton hieno.
Joskin kuulemma aika epäkäytännöllinen, kun puvuilla oli ilmeisesti paha tapa nousta vääriin paikkoihin ja se johtikin niin sanottuun Picard Maneuveriin jossa Patrick Stewart aina istuutuessaan sekä noustessaan nykäisi vaatepartta kohdilleen.

Ei kommentteja: