perjantai 31. tammikuuta 2014

TV Thursday: lapsuuden sankarini

"Lapsena tv-katselut koostuivat hiukan erilaisista sarjoista kuin nykyään. Nyt kysytäänkin kuka on sinun lapsuuden sankari-tv-hahmo?"

Penskana fanitin tietenkin MacGyveria ja Ritari ässää ihan kybällä, mutta en silti niin paljon kuin kapteeni Kirkia ja He-mania. Muistan kuinka minua aina pänni se, että meillä oli jossain vaiheessa saunavuoro niin että aika loppui juuri silloin kun Masters of the Universe alkoi ja sain toistuvasti juosta rappuset ylös jotta näkisin kuinka He-man nostaa miekkaa ja osoittaa omaavansa voiman. Mutta se hahmo ja tv-sarja joka minulla tuli ensimmäisenä mieleen kun näin tämänkertaisen haasteen otsikon on Robin of Sherwood ja nimenomaan se Jason Connerya Hoodin roolissa edeltänyt Michael Praed. Tai eihän Jason Connery tainnut varsinaisesti Robin Hood olla, mutta otti kuitenkin hänen paikkansa tuossa sarjassa.
Se oli jopa niin kova juttu, että kun kerran loukkasin hyvinkin verisesti jalkani ja minut kiidätettiin ensiapuun, niin huomasin odotushuonetta ohittaessamme siellä olevan television esittävän tuota nimenomaista Robin Hood-sarjaa ja pyysin saada jäädä katsomaan jakson loppuun. Dr. Butcher M.D.  ja vanhempani olivat kuitenkin sitä mieltä, että tärkeämpää oli saada ensin verenvuoto loppumaan ja niinpä sain sitten tylsistyä kun joku konitohtori operoi jalkaani.
Mistä tulikin mieleeni tilanne kun koin hetkellinen sokeuden ja jouduin jälleen sairaalaan, ja siellä televisiossa pyöri Darkman kolmonen, jota en siis nähnyt mutta kuulin. Mutta se on tarina toiseen kertaan. Se on ihan hauska juttu, sillä siihen kuuluvat myös Radioheadin Amnesiac-levy, South Park ja vastaaminen lääkärin kysymyksiin pakkoliikkeiden avustamana.
Mutta palatakseni Robin of Sherwoodiin, niin Clannadin sarjaan tekemä musiikki kuulostaa edelleenkin hiton hienolta.

3 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Enpäs näin äkkiseltään muistanutkaan, että Robbarissa oli näinkin hienoa musiikkia. Tätä herkkua on pakko saada lisää, joten ei muuta kuin SinäTuubiin...

...noir kirjoitti...

On vaan vähän turhan vaikeat sanoitukset tuossa teemakappaleessa

corum81 kirjoitti...

Toi old school -Robin on kyllä ihan parhautta. Mä enemmän kyllä idolisoin sitä Marionia kun se osasi joustakin käyttää eikä ollut ihan avuton. Tosin Robinilla on hienompi tukkatyyli.

Ostin sarjan 1. ja 2. kauden Fidasta parilla eurolla kesällä ja mietin, että sarja sopii paremmin talvi-iltoihin katsottavaksi. Vielä en ole kuitenkaan saanut aikaiseksi.