lauantai 4. tammikuuta 2014

Jennifer's Body (2009)

Syrjäisen pikkukaupungin seksikkään cheerleader-Jenniferin (Megan Fox) ja hänen silmälaseja käyttävän ystävänsä Needyn (Amanda Seyfried) suhde joutuu koetukselle, kun edellisen kehon ja mielen valtaa jokin tuhma demoni joka vaatii ihmislihaa herkeämättömän nälkänsä taltuttamiseksi.

Transformersin aikoihin Megan Fox oli hyvinkin vahvasti pinnalla, joskin näyttelijäkykyjensä sijaan enemmänkin ulkonäkönsä ansiosta. Tuli ties mitä maailman seksikkäin tai jotain-titteleitä ja sen sellaista. Siis enemmän puhetta varresta kuin kyvyistä eläytyä ajamaan miss Daisya. 
Väliäkö tuolla, sillä hän kuitenkin oli menestysleffan näkyvä seksisymboli ja vaikka Transformersin kovin juttu olivat tietenkin makeat robotit tekemässä toisistaan romurautaa, niin niistä tarpeettomista ihmishahmoista Megan Fox sentään oli ilo silmälle, kun Shia LeBeouf oli yhtä hyödyllinen kuin sarvi takapuolessa. Tarkoittaen siis, ettei sarvi takapuolessa varmaankaan ole kovin hyödyllinen. Oli siis odotettavissa, että jos Fox vielä erehtyy jossain vaiheessa oppimaan näyttelemään, niin  hänestä saattaisi kehkeytyä vaikkapa uusi Angelina Jolie, tai jotain sinne päin. No eipä se kykyjen puute ole kyllä Kristen Stewartin menestystäkään haitannut. Kuitenkin Foxilla oli ainakin mahdollisuuksia menestyä, mutta aika nopeasti se mediahuomio on tuntunut laantuvan, kun eipä hänestä enää suuremmin puhuta. Foxinhan kerrotaan olevan jonkinlainen persona non grata kiitos riitansa Michael Bayn kanssa ja Bay sitten olisi tavallaan mustalistannut Foxin. Enpä nyt tiedä onko Baylla oikeasti menestyksestään huolimatta niin paljon vaikutusvaltaa, että voisi tuhota toisen uran, kun ei kerran ole saanut elokuvillaan omaa uraansakaan vedettyä pöntöstä alas ja kyllähän Foxilla taatusti on koko ajan työtarjouksia oven takana odottamassa, mutta silti se kirkkain valokeila tuntuu kohdistuvan jo muualla. Ehkä se johtuu vain siitä, että vaihtuminen Rosie Huntington-Whiteleyhin osoitti ettei vaihtumista huomannut, mikä ei kertonut positiivista naisen mieleenpainuvuudesta ja sitten siellä tietenkin olivat sekä tämä Jennifer's Body että Jonah Hex, joista ei nyt ollut minkäänlaisiksi mielialan nostattajiksi. Ehkä se tuleva Turtles-leffa sitten nostaa tädin jälleen jokaisen Veikko-Petterin märkien päiväunien kohteeksi, mutta ainakin se riita Bayn kanssa on sentään paikattu, kun mieshän toimii TMNT:n tuottajana. Ja hei, minä vain kirjoitan mitä päähän pälkähtää, en minä oikeasti tiedä mitään. Mutta tilasin 30 Rockin kakkoskauden ja sain jostain syystä sekä kakkos- kuin myös ykköskauden, vaikka lähetyslistassa mainittiin vain tilaamani kakkoskausi ja vain siitä olin maksanut. Kiva juttu, mutta nyt minulla on kaksi kappaletta sitä ykköskautta. Niin no, voinhan minä laittaa ne samaan aikaan pyörimään eri televisioissa, mutta kyllä se silti tuntuu yhdeltä liikaa.

Niin joo, Jennifer's Body. Aika valjuksi jäävä kehnonpuoleista mustaa huumoria sisältävä kauhuelokuva, jossa ilmeisesti tarkoitus on leikkiä kliseillä, kun toinen pääosan tytöistä on himokas ja rehvakas seksipommi, kun taas toinen on nörttimäinen silmälaseja käyttävä henkilö nimeltä Needy. Oh c'mon!
Radioystävällinen kapinarokki soi, puunaamat teeskentelevät näyttelemistä ja kauhu on turvallista efektioksennusta. Suuremmalla rohkeudella oltaisiin ehkäpä saatu aikaiseksi jotain yhtä toimivaa murrosikäkiihkoa kuin mitä Ginger Snapsissa esitetään, sillä kyllä minä uskon Megan Foxissa olevan muutakin kuin vain ulkonäkö ja Jennifer's Bodyssa oleva tietynlainen itseironinen suhtautuminen nimenomaan bodyyn osoittaa lupauksia, mitä kököt torahammasefektit eivät.
Jennifer's Body on elokuva joka kenties väittää tekevänsä pilaa teinikiimakauhusta, mutta miksei se sitten niin tee? Diablo Codyn näsäviisas popkulttuuriviittausdialogi on liukuhihnalla tuotetun oloista ja namedroppaus on yhtä luontevaa kuin Friedberg/Seltzerin näkemys siitä mikä on in. Tässä olisi tarvittu Gilmoren tyttöjen apua.
Elokuvan joissakin maissa kokemat leikkaukset seksin ja väkivallan vuoksi johtunevat pitkälti siitä, että tämä on mainstreamkauhuelokuva ja sellaiseksi tässä on suht' paljon seksipuheita, mutta yhdenkin Friday the 13th-leffan nähnyt tietää, että tavallinen ei-niin-valtavirtaan kuuluva B-sarjan rutiinipökäle on jo normaalitasollaankin verisen pornahtavampi, mutta ainakin juonelliselta sisällöltään yhtä ontto.

Niin ja kuinkahan moni sekoittaa Wicked Laken ja Jennifer's Bodyn, kun edellisen kansikuva on kuin tässä elokuvassa oleva Foxin uintikohtaus.

Lance Henriksenin cameo. Hyvä.

Tähdet: **
Jennifer's Body

2 kommenttia:

Occo kirjoitti...

Eikös Foxin tipahtaminen Bayn viimeisestä Transformerista johtunut pikemminkin selkkauksesta tuottaja-Spielbergin kanssa, jonka sanalla tuntuisi olevan Hollywoodissa enemmänkin painoarvoa? Sinänsä aika samantekevää tietysti, kuka n. miljoonasta kivan näkösestä mutta näyttelijänkyvyiltään vajavaisesta viihdekaupunnin neitokaisesta käy hortoamassa CGI-robottien keskellä näiden CGI-räjäytellessä CGI-Nykiä. Tai ainakin itselleni oli, kun tuon kolmososan kävin pienessä sievässä katsomassa.

Jennifer's Body oli aika väsähtänyttä menoa.

...noir kirjoitti...

Sitä en tiedä/muista, mutta Michael Bayta hän oli väitetysti kutsunut Hitleriksi ja jos Fox ei ole kovakin Hitler-fani, niin oletettavasti se ei ollut kehu.