keskiviikko 8. tammikuuta 2014

College Kickboxers (1992)

Okei, minulla ei tietenkään ole varaa kritisoida muiden tekemiä kirjoitusvirheitä, mutta College Kickboxersin takakannen teksti on kyllä sillä saralla niin loistavaa välinpitämättömyyttä, että se ansaitsee jonkinlaista huomiota osakseen:
"Mark saa kuulla kickboxing turnaukesesta..."
"...saa iltatyön kiinalaisesta ravintolasta tarjoiliijana."
"...on yhteenoto valmis."
Lisäksi elokuva itsessään on yksi suuri virhe.

Lihaksikas puunaama James (Ken McLeod) saapuu yliopistoon ja päätyy lihaksikkaan puunaama Markin (Mark Williams) kämppikseksi. Ensitapaaminen on vierastava, joten tietenkin he molemmat mahtailevat toisilleen voittamillaan taistelulajipalkinnoilla. Mennään siis aamulenkille ja uhataan hakata toisensa, kunnes paikalle saapuu monikulttuurillinen rasistijengi josta kumpikaan ilmiselvistä ystävyksistä ei pidä. Onneksi he toimivat taistelulajiopettajina paikallisessa dojossa, mutta valitettavasti tuo varattomille nuorille suunnattu paikka aiotaan sulkea, mikä tosin ei ole mikään ihme, sillä yhdellä oppilaalla on TAKATUKKA! No ei se mitään, sillä Mark aikoo osallistua johonkin päähänpotkimiskisaan jonka palkintorahoilla voisi avata oman päähänpotkimisoppipaikan.
Aiemmin tavattu näemmä hyvin valikoiva rasistijengi (mustat bääd, aasialaiset, latinot ja kiharahiuksiset jees) vaatii Jamesia liittymään joukkoonsa, mutta ei onnistu ja se saa pääpahis Tannerin (Matthew Cohen) murjottamaan. Käy siis niin, että rasistijengi tulee ja hakkaa Jamesin. En tosin ymmärrä, että miksi he tässä vaiheessa pitävät naamioita, kun aiemmin tekivät selväksi Jamesille keitä ovat ja että aikovat hakata hänet. Joten se mitä tapahtuu ja
ketkä sen tekevät ei ole salaisuus. Who cares, sillä Jamesin työpaikan, kiinalaisaravintolan pääkokki Wing (Tang Tak Wing) tulee ja supertaistelulajitaidoillaan nuijii pahikset ja jopa lyö pistoolin puun sisään. Vau, siis vau! Pistoolin puun sisään.
Wing on jopa niin taidokas, että kun pahikset katkovat Jamesin jalat, niin hän vain katkoo ne takaisin ehjiksi. Öö, okei.
James ja Mark päättävät pyytää Wingia opettajakseen naamaanhakkaamisen jalossa taidossa, mutta kuultuaan että ajatuksena on voittaa se edellä mainittu taistelulajikilpailu ei Wing suostu häpäisemään kung fua sellaisella , joten tietenkin hän rupeaa opastamaan nuorukaisia.
Enter the pakollinen siluettitreenausmontaasi, puheita kung fun henkisyydestä ja sitten hakataan vastustajan naama Joseph Merrickiksi.
NIin ja on siellä joku naishenkilökin, jonka läsnäolon huomaa tisseistä.

College Kickboxers on tuikitavallinen B-luokan potkimiselokuva jossa puunaamat esittävät unohdettavasti karikatyyrihahmoja mitäänsanomattoman tarinattomuuden äärellä, jolloin huomio keskittyy toivon mukaan onnistuneisiin kamppailukoreografioihin, jotka sitten ovat aika laimeita. Mitenkään korostamatta taikka vähättelemättä sukupuolirooleja on tämän elokuvan mielenkiiintoisin seikka se, että sen mitättömän tarinan ovat kirjoittaneet kaksi naista: Roxanne Reaver ja Teresa Woo.
No jaa, väliäkö sillä.

Mestari Wingia esittävässä Tang Tak Wingissa on mukavaa sammohungmaisuutta.

Tähdet: *
College Kickboxers

2 kommenttia:

Occo kirjoitti...

On muuten perkuleen kätevää ettei aasialaista kamppailulajimestaria tarvitse etsiä etnoravintolaa etäämpää!

...noir kirjoitti...

Luojan kiitos siellä oli se kiinalaisravintola, muuten paukapäät olisivat olleet tosi pulassa