torstai 15. toukokuuta 2014

Gunshy (1998)

Kynänsä tylsistyttänyt entinen huiputoimittaja Jake (William Petersen) kuluttaa päivänsä uppoutumalla virvoitusjuomien aaltoihin ja avaten päätään väärille ihmisille. Niinpä kun erään kostean illan päätteeksi Jake pulveroidaan, saapuu paikalle pelastavana enkelinä gangsteri Frankie (Michael Wincott). Tästä syntyy ystävyyssuhde jonka varjolla Jake muun muassa puikottaa uuden bestiksensä tyttöystävää Melissaa (Diane Lane) ja on taipuvainen myymään kaiken kun siat ahdistavat kynäniekkaa juoruamaan Frankien pomosta. BFF!
Onneksi Jake alkaa innostumaan gangsterilähiöstä ja siinä vaiheessa kun kaikki rupeaa menemään käsille, on se ihan okei, sillä siitä saa hyvän jutun aikaiseksi.

No jaa, kaipa tämä nyt ihan ok jännitysdraama on jos ei kaipaa elokuvalta juuri muuta kuin moneen kertaan toistetut mafiakliseet, sen tuttuakin tutumman alkkisälykön siteeraamassa jotain klassikkokirjaa (Moby Dick) ja puhkihöylätyn kolmiodraaman. Gunshy on kuitenkin parhaimmillaankin vain tasapaksua yhden punnerruksen jälkeen sohvalle siirtymistä, että vaikka kuinka sade piiskaa katuja ja suruisa saksofoni soi, niin ei tästä saa sen enempää irti. Hyvät näyttelijät pitävät lippua melkein pystyssä, mutta hekin vaivautuvat menemään vain niin pitkälle kuin ponnettomassa tarinassa on mentävä eikä yhtään pidemmälle.
Jos jokin on tässä yhteydessä positiivista, niin ainakaan elokuva ei pääty näille tarinoille totutusti kaikkien elämät ovat ikävästi pyllyllään, vaan kaikkien elämät ovat kivasti pyllyllään.

Tuo kansiteksti huvittaa minua:
"Jake Bridges catches his girlfriend with another guy..."
Se yhdistettynä pyssyihin saattaa antaa käsityksen, että tässä Jake nyt pillastuu kun tyttöystävä hakee vierasta lekaa, mutta ei se niin ole. Jake ei välitä hevonpätkääkään asiasta joka paljastuu heti elokuvan alkuhetkillä ja se ei mitenkään vaikuta mihinkään tapahtuvaan. Kyseessä on yhtä tärkeä juttu kuin jos Jake olisi raaputtanut kun jossain kutiaa.

Tähdet: **
Gunshy

Ei kommentteja: