sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Air Panic (2002)

Lentokone syöksyy maahan ja hyvä niin, sillä kyseessä on niin kehnon näköinen animaatio, että sietääkin tuhoutua. Tämä onkin jo kolmas kerta lyhyen ajan sisällä kun lentokone putoaa aiheuttaen suurta tuhoa, eikä yhdelläkään kerrralla missään näyttänyt olevan vikaa ennen kuin törmäys tapahtui. Asia on selvitettävä ja niinpä FBI hyppää ilman perusteita samantien lopputulokseen, että jokaisessa lentokoneessa on ollut itsemurhaterroristi ja kyseiset tuhon lähettiläät ovat taatusti kuuluneen yhteen ja samaan järjestöön nimeltä Punainen aamunkoitto (josta ei tämän jälkeen mainita enää sanaakaan). Ilmailuhallinnon cool (se ilmenee Saturday Night Fever-vaatetuksella, sekaisin olevilla hiuksilla, sängellä ja herramunjee KORVAKORULLA!) analyytikko Neil (Rod Rowland) on yhtä lailla ilman perusteluja eri mieltä, sillä hänestä kyseessä on varmastikin yksi edelleenkin maan päällä elossa oleva hakkeri, joka murtautuu lentokoneiden järjestelmiin lukittaen niiden automaattiohjauksen kohti kuolemaa, eikä heppu edes taatusti kuulu tuohon edellä mainittuun terroristiorganisaatioon.
FBI:n teorioille avoin edustaja toteaakin, että "en tiedä, mitä olet poltellut, mutta täällä haisee hevonpaska."
Neil on oikeasssa ja miksei olisi, sillä hänessä on jotain stephendorffmaista.
Siispä hypätään lentokoneeseen jonka ilkimys nappaa Nikko-autokseen ja nyt yksisilmäinen, Limahlilta näyttävä pahis nimeltä Cain (Alexander Enberg) hallitsee vaaka- että pystytasoa, kunnes ei enää tee niin.

Riemastuttavan kömpelö terroristijännäri jossa efektit ovat pahvia, ihmiset puuta ja järjenkäyttö mustaan aukkoon kadonnutta.
Pidän eritoten siitä kuinka kaikki jonkinlaista virastoa edustavat ihmiset ovat jäykkiä kalkkiksia, jotka eivät tietenkään ota kuuleviin korviinsa kun se kliseesanakirjan sivuilta napattu ns. erilainen nuori, eli hot shot hot dog-tyyppi tietää ilman mitään todisteita saman tien yrittämättäkin tismalleen mistä on kyse ja päätyy sitten luonnollisestikin maailmanpelastajaksi. Muutenkin hahmot ovat pelkästään vaihtoehtopuolueesta napattuja, sillä on siellä rikas öykkäri, viimeisellä työmatkallaan oleva kissa, hikinen panikoija, joku zenmestari ja karitsasilmäinen lapsi. Ja arvatkaa mitä. Tämä on aivan uskomatonta, mutta lopussa se rikas öykkärikin on ystävällinen muut huomioon ottava samarialainen.
Ihan kakkaahan tämä elokuva on, mutta vaikea sitä on vastustaa kohtauksia joissa joku kauko-ohjaa jumbojettiä ja kruisailee sillä pitkin katuja ja muutenkin hakkeroi kaiken pelkällä joystickilla. Tai taustamaalauksia joissa talot ovat tehty pelkiksi mustiksi laatikoiksi, tai kuvassa näkyvää auton kaatavaa vaijeria, tai animointia jossa lentokoneen ikkunat eivät suostu pysymään paikoillaan. Entäpä se kun pahishakkeri nappaa sankarin tietokoneen hallintaansa, kuullen ja nähden kaiken mitä koneella tehdään ja sitten sankari välttää pahiksen suorittaman salakuuntelun pistämällä samaiseen tietokoneeseen kiinni korvakuulokkeella varustetun mikrofonin. Tai tai tai kun pahiksen ajama ambulanssi lentää ympäri ämpäri ja ruohikkoon piilotettu kaatumisen aiheuttama raide on kaikkea muuta kuin hyvin peitetty. Ei kun tämä on vielä parempi: lopussa kun lentokoneongelmat on jo korjattu, niin pahis tappelee sankarin kanssa siellä ambulanssissa ja yht' äkkiä rennosti rullaileva lentokone ajaa sen ambulanssin kohti tyhjillään olevaa lentoasemaa ja räjähtää. Mitä hittoa, eihän tässä mitään terroristeja tarvita kun lentäjät itse ohjaavat koneensa huvin vuoksi kohti tulimyrskyä.

Erinomaisen huono elokuva.

Tähdet: ~ tai *****
Air Panic

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Heh, minä annoin tälle yhden staran aikoinani. Näin jälkikäteen miettien taisin tuolloin olla vähän liian ankara, sillä ehtaa pölhöviihdettähän se tämä leffa enimmälti kuitenkin on...

...noir kirjoitti...

Niin muistelinkin ja niin onkin. Yksi tai ei yhtään tähtiä, on se kuitenkin osoitus siitä ettei kyseessä ole ns. hyvä elokuva kuin Bizarro-kaikkeuden kautta.