lauantai 24. toukokuuta 2014

Day of the Elokuvakokoelma

Siitä on pienoinen tovi kun viimeksi tein postauksen elokuvakokoelmaani liittyen ja nyt tuumin olevan aika tehdä jälleen jotain sen kaltaista.
Osa varmaan muistaakin minun maininneen muuttaneeni viime vuoden loppupuolella uuteen, isompaan asuntoon jossa pystyn pistämään kokoelmiani edustavammin esille. Tietenkään en tee näin ja sen voitte ainakin yhden kohtapuoliin eteen tulevan kuvan perusteella toteamaankin. Niin ja jos olisin ollut vähemmän hetkessä kiinni, niin olisin pyyhkinyt pölyt ennen kuvaamista, enkä vasta sen jälkeen, mutta minkäs teet.
Ja ei, en muuttanut saadakseni leffat paremmin esille. Tai no, ehkä vähän kuitenkin.

Vaikka nyt asunkin tilavammassa asunnossa, niin osaa kokoelmistani olisi se sitten kirjoja taikka elokuvia en ole vielä saanut kunnolla esille hyllytilan puutteen vuoksi. Siksi tuo yksi epätaisesti cd-telineistä koostuva nurkkaus on noin kehnon näköinen ja tila onkin tarkoitettu ihka oikeaa kirjahyllya varten, kunhan nyt vain jossain vaiheessa vaivaudun sellaisen ostamaan. Tällöin järjestely kokee vääjäämättä pientä muutosta, saadessani videokasetit pois kaapeista toistensa päältä ja kokemaan vapaan hengityksen ja valon nautíntoja. Valitettavasti ennen sitä vhs-ilot jäävät väliin ja koska keskityn nyt vain olohuoneessa olevaan levykauppaan (en ole myymässä mitään), niin makuuhuoneen kirjahyllyt jäävät myöskin pimentoon (menetätte muun muassa Nintendo-pelit, audiokasetit ja King Kong-kirjan). Toisaalta nyt elokuvalevyjen ohella näette kunnolla myös musiikkikirjastoni ja ankkakirjallisuuteen liittyvän kokoelmani.

Niin ja toki minulla on olohuoneessani huonekalujakin. Nytkin istun erittäin mukavalla sohvalla. Ne eivät vain saaneet tulla tielle kun tärkeämmät asiat kampesivat itsensä eteen.

Pidemmittä puheitta, tästä se alkaa.


Oman luokitukseni mukaisesti vasemmalla kauhu- ja tieteiselokuvat. Oikealla komedia-, animaatio- ja dokumenttilevyt.
Televisiotason oikea reuna koostuu musiikkilevyistä.
Toiminta-, jännitys- ja seikkailuelokuvat. Ja vaikka pääosin jaottelenkin elokuvani lajityyppien mukaisesti, niin osan olen yhdistänyt eri logiikalla, kuten useampiakin lajityyppejä itseensä sisällyttävät Clint Eastwoodit ovat yhdessä. Samoin esimerkiksi John Carpenterit ja Batmanit.
Oikealla alhaalla draama-, sota ja lännenelokuvat.
Musiikin jaottelen bändien ja artistien mukaan, en lajityyppien. Lisäksi minulla on tapana yhdistää sivuprojektit pääbändien rinnalle. Joten esimerkiksi Depeche Moden luota löytyvät Recoilit.
Lisää musiikkia. Vasen tolppa koostuu ns. satunnaisista levyistä, pääkasan alin osa on kokoelmia ja muut leffamusiikkia.
Televisiotason vasemmalla reunalla lisää leffamusiikkia.
Ankkakirjallisuutta. Klassismallisen kirjahyllyn suljetuissa kaapeissa on joko tyhjyyttä taikka tuplakappaleita jo muutoin löytyvistä. Ne ovat siis varattu kokoelman kasvulle. Diggaan tuosta lehtitelineestä.

Eihän tällä nyt muuta virkaa ollut kuin, että ihan mukava tälläistä oli tehdä ja kuten tunnistemerkintä sanoo, niin kyseessä on cool shit.

7 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Hieman kateellisena katselen kuinka hienosti olet saanut organisoitua elokuvasi hyllyihin. Kunpa saisin itsekin jossakin vaiheessa asiat tuolle tolalle...

horrendous kirjoitti...

On se vaan hieno kokoelma ja uudessa kodissa näyttää olevan kivasti seinätilaa hyllyille!

Itsellänikin on kaikki seinät tehokäytössä, oikeastaan vain ikkunan edusta on tyhjänä. Dvd-levyt ja suurin osa kirjoista on kyllä hienosti hyllyissä, mutta esimerkiksi cd-levyistä on vain murto-osa näytillä ja loput ikävästi säilöttynä erinäisissä paikoissa. Pitänee vain peittää se ikkunakin hyllyillä..

Franco kirjoitti...

Mulla leffat ovat leffan nimen mukaan aakkosjärjestyksessä,ei ole mitään genrejakoa, kaikki vaan peräkkäin. Musiikeista vinyylitkin olivat joskus, CD:eitä en ole koskaan yrittänytkään aakkostaa. Eli leffat ovat suht nätisti hyllyssä, vinyyylit ja Cd:t, osa hyllyssä, telineessä, mutta suurin osa valtavina läjinä vähän siellä sun täällä. Olohuoneessa, makuhuoneessa, ja multa (onneksi) löytyy sellainenkin 60-70-lukujen asuntojen erikoisuus kuin vaatehuone, joka tosiaan on mulla lähinnä levyhuone.

Kuva ei olis kiva. :D

...noir kirjoitti...

Alunperin mietin sellaista ratkaisua, että olisin jakanut olohuoneen eräänlaiseksi olohuone-makuuhuoneeksi ja tehnyt oikeasta makkarista pelkän kirjaston, josta voisi sitten vain noutaa ja sinne palauttaa katseltavat, kuunneltavat ja luettavat. Nopeasti tulin kuitenkin siihen tulokseen, että parempi tehdä olohuoneesta se pääasiallinen tila elokuvien katseluun ja pitää makkari makkarina, jonne voi sitten tavallaan vetäytyä pois tästä tilasta. Tosin kun minulla on siellä makuuhuoneessa lehdet ja kirjat, cd-soitin, videonauhuri, dvd-mylly, NES ja niihin liittyen televisio, niin eipä se mikään erämökki ilman sähköjä ole. Mutta se kuitenkin on minun mittapuullani tila jossa päästä eroon valojen välkkeestä. Harvoin siellä mitään leffoja katselen, enemmänkin tulee ennen nukkumaanmenoa luettua jotain ja siksi ne kirjat ja muut ovat siellä.

Yhdessä vaiheessa koetin organisoida leffakokoelmani aakkosten mukaisesti, mutta en kestänyt ajatusta siitä etteivät Swamp Thing ja The Return of Swamp Thing olekaan vierekkäin

corum81 kirjoitti...

Hieman kateellinen olen kuinka siististi olet saanut nämä esille kun katselen omia horjuvia kasojani ympäri olohuonetta. olen myöskin pohdiskellut tuota elokuvien järjestykseen laittamista, mutta juuri nuo jatko-osat tai muuten "samaan ryhmään kuuluvat" tuottavat ongelmima tuossa aakkostelussa. Plus jos tulee uutta, niin ne pitäisi saada sinne väliin mahtumaan. Tällä hetkellä elokuvani onkin täysin vailla järjestystä sikin sokin ja vaikeasti löydettävissä.

...noir kirjoitti...

Taskarihyllyistä näkee, että pyrin pitämään hyllyissä vähän ylimääräsitä tilaa, etenkin jos tiedän sinne väliin tulevan ennemmin tai myöhemmin jotain (puuttuvia numeroita, jatko-osia, tms.), mutta aika mahdoton tehtävähän se on. Jätti tilaa vaikka kuinka paljon tahansa, niin huomaamatta ja ennen aikojaan se kuitenkin täyttyy.

Occo kirjoitti...

Komee hylly, pitäis varmaan joskus itsekin lajitella.