tiistai 16. joulukuuta 2014

Pormestarin salainen päiväkirja (Wo der Wildbach durch das Höschen rauscht - Witwen-Report, 1974)

Tai jos nimen ottaa kokonaisena kannesta niin se onkin Pormestarin salainen päiväkirja - Rakkaat terveiset nahkahousuista ja alkutekstien mukaan elokuvan vain Rakkaat terveiset nahkahousuista, mutta alkuperäissuomennoksen perusteella Leskirouvaraportti. Toisaalta taas takakannen kertomana elokuvan nimi kotimaisittain onkin Missä villi puro virtaa housujen läpi / Lesken raportti, mikä onkin ehkä sopivampi ottaen huomioon saksankielisen nimen Wo der Wildbach durch das Höschen rauscht - Witwen-Report. Onko se silti pakko laittaa kaikki nimivaihtoehdot yhteen ja samaan julkaisuun.

Pieni idyllinen vuoristokylä kokee menetyksen kun pidetty, siveellisyydestään tunnettu pormestari menee potkaisemaan tyhjää.
Sureva leskirouva löytää kuolleen miehensä salaisen viina- ja päiväkirjakätkön, joista jälkimmäinen paljastaa kuinka mies olikin kaikkea himoitseva huoripukki ja kuinka jokainen kyläläinen pökki kaikkea mahdollista taivaan ja maan välillä.
Siinä se oli, koko elokuva.

Onneksi pormestarin panoseikkailuista kertova seksikomedia ei ole yhtä törkyisen näköinen ja oloinen kuin se Oskarin kokema kanaongelma, mutta sai silti katumaan sitä etten harrasta dokaamista, koska se olisi varmasti auttanut löytämään jotain hauskaa tästä ns. komediasta.
Tottakai minä pidän tisseistä ja niitä tässä elokuvan irvikuvassa riittää, mutta yllättäen se ei ole tarpeeksi.
Pari nättiä maisemakuvaa.

Tähdet: *
Pormestarin salainen päiväkirja

Ei kommentteja: