maanantai 15. joulukuuta 2014

Oskarin kanongelmat (Autostop lustreport, 1974)

Muistatteko ne seksikomediat joissa taksikuskeilla taikka ikkunanpesijöillä oli mehukkaita paljastuksia kerrottavanaan ja sitten joku pulisonkihyypiö tirkisteli aidan takana tissejä. No, minäpä menin mielenhäiriössäni ostamaan kuusi sen lajityypin elokuvaa ja voin rehellisesti sanoa, että ei olisi pitänyt.

Ennen kuin astelemme ensimmäisen elokuvan pariin on minun mainittava, että en sitten oikeasti tiedä jokaisen ns. nahkahousuelokuvan kohdalla mikä sen nimi pitäisi olla, sillä osa niistä tarjoaa jo omassa kotelossaankin useamman vaihtoehton, joten tyydyn otsikoimaan ne kannessa olevan suomennoksen mukaan ja olettamaan joissakin tapauksissa mikä mahtaa olla oikea alkuperäisnimi. Tämä Oskarin kanaongelmat kun on näemmä takakannen mukaan alkuperäiseltä saksalaiselta nimeltään Autostop lustreport, mutta sitten alkutekstit kertovatkin sen olevan Lass jucken trucker ja eihän siinä vielä mitään, mutta seuraavan elokuvan kohdalla nimivaihtoehdot ovatkin jo monipuolisempia.

Jonkinlaista kuljetusfirmaa pyörittävällä Oskarilla (Lajos von Bagghi) on ongelma: varasto täynnä kuolleita kanoja (väitetysti kaikki kanat ovat kuolleita, mutta osa niistä liikkuu ja pari mukavitsiä liittyykin juuri tielle tuleviin kanoihin. No, ehkä ne muutamat ovat eläviä kuolleita kanoja).
Koska Oskar ei halua korvata kanoja niiden omistajalle vaan ottaisi mielummin maksun omasta työstään, päättää hän pakata kanat normaalisti matkaan, mutta järjestää tilanteen jossa kanoja kuljettava auto keikattaisiin ja hän saisi petoksen turvin itselleen vakuutuskorvauksen. Siispä kaksi helvetin karvaista kuskia saa tietämättä kanojen hengettömyydestä ja matkalle suunnitellusta ryöstöstä tehtäväkseen viedä kuormansa normaalisti määränpäähänsä. Oskarin suunnitelmia kompuroittaa pari gangsteria jotka luulevat rekan kuljetettavana olevan rannekoruja ja he tietenkin haluavat ryöstää lastin siitä nimenomaisesta syystä. Vaikka väliäkö sillä koska elokuva koostuu oikeastaan vain irtokohtauksista joissa joku elokuvan mieshahmoista haluaa paneskella ja kaikki naishahmot ovat valmiita paneskelemaan tuon miehen kanssaan ja jostain syystä jokainen elokuvan henkilöistä näyttää jonkin villiintyneen kupan murjomilta ihmisraadoilta. Hitto, jopa kuvauspaikkoina toimivat huoneet ovat kuin vuorattu herpeksellä. Mikään ei etene minnekään ja siitä syystä onkin suuri ilo kun yksi leffan karvanaamoista tulee kesken kohtauksen kameran eteen toteamaan, että eiköhän se ollut nyt siinä, loppu.

Saatanan huono elokuva.

Tähdet: ~
Oskarin kanaongelmat

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Could be worse! Could be Space Herpe!

...noir kirjoitti...

Eiköhän sekin seuraavan viiden elokuvan aikana saada koettua.