keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Don't Let Him In (2011)

Kaksi pariskuntaa, takakireä mies ja muka järkevä nainen sekä bimbo ja hänen epäilyttävä yhden illan hoitonsa matkaavat metsän keskelle mökkeilemään, kun pian paikalle ilmaantuu tyhjiöpersoonallinen loukkaantunut mies joka paikataan. Voi ei, alueella liikkuu Puukirurgiksi kutsuttu sarjamurhaaja joka on saanut nimensä siitä, että kiinnittää uhriensa jäsenet puihin. Onko hän tuo paikalle ilmaantunut loukkaantunut mies, vaiko sittenkin se yhden illan hoito? Ehkä se on sittenkin se metsässä kulkeva ennustajaneitonen, joka on muka samoilemassa ilman edes linkkuveistä apunaan. Joku muu kuka? Sehän on tietenkin hän jota ensimmäiseksi epäiletkin.
Takakansi väittää elokuvan tarjoilevan mainion loppukäänteen, mutta sillä on varmastikin tarkoitettu ihan jotain muuta elokuvaa, taikka sitten se on jätetty pois tästä julkaisusta.
Saatana, se twisti on että pahis kuolee!

Elokuvassa on kohtaus jossa monotoninen (jopa kävelyltään) näyttelijä esittää poliisia joka varoittaa elokuvan päähenkilöitä aiemmin mainitusta sarjamurhaajasta ja jos ei repeä hysteeriseen nauruun tahattoman koomisesta näyttelemisestä tai muusta elokuvasta vielä nyt 19 minuutin kohdalla niin se tapahtuu heti perään takaumassa joka vääntää rautalangasta sen poliisinkertomuksen: puuduttavan tylsä (okei, kaikki elokuvan näyttelijät kilpailevat kuka on tylsin) opettaja on vienyt nuoret tytöt metsään piirtelemään puuväreillä kun yksi nuorukaisista on kuvittanut lehtiöönsä punertavan kuvan ruumiinosista ja tietenkin opettaja toruu neitokaista siitä ettei hän ota oppituntia vakavissaan, mutta tyttönen osoittaa tekevänsä niin sillä katso, puussa roikkuu verisiä ihmiskappaleita.
Öö,hetkinen. Pidätte siis kuvaamataidon tunnin metsässä ja yksi muka ilmeisen selväjärkisistä oppilaista löytää silvotun ruumiin kiinnitettynä puuhun ja hän jää rauhassa piirtämään sitä kunnes opettaja saapuu paikalle katsomaan mitä paperille on ilmaantunut. En tiedä teistä, mutta jos minä löydän vaikkapa työmatkallani paloiteltuja ihmisiä sidottuna ja naulittuna puuhun, niin en varmaankaan istahda sen eteen toteuttamaan taiteellisia ambitioitani.
Eikä tuo ollut edes elokuvan hölmöin kohtaus ja kaiken lisäksi kaikki metsässä rutiinijuoksentelusta ja verenroiskutuksesta eteenpäin on toteutettu niin laiskasti, että elokuva käy korkeintaan unilääkkeeksi. Näyttelijöiden pökkelömäisyys joka saa suoraan änkyttäen paperista lukemisenkin vaikuttamaan mestarilliselta sieluja repivältä suoritukselta ei ainakaan toimi apuna hereillä pysymisessä.
Uskomatonta kyllä, jopa muka intensiivinen kohtaus jossa porukka tappelee keskenään syyttäen toisiaan, ystäviään murhaajaksi ja samalla vahingossa tappavat yhden omistaan on onnistuttu saamaan sellaiseksi, että tuntuu kuin olisi nukahtanut kesken Sarasvuon luennon. Mikä ei ole vaikeaa, uskokaa pois.

Takakannessa on muuten maininta siitä kuinka ohjaajan mukaan elokuvaa olivat inspiroineet muun muassa klassiset Hammerit ja Amicukset, ja jos minä olisin jommassa kummassa firmassa töissä niin haastaisin Don't Let Him Inin tekijät oikeuteen törkeästä kunnianloukkauksesta. Troma tekee uskottavamman ja vakavamman oloisia kauhuleffoja. Hitto, jopa Notting Hill on enemmän kauhua kuin Don't Let Him In ja vieläpä lähempänä Hammereita.

Totelkaa ihmeessä elokuvan nimeä ja pitäkää tämä jätös poissa kotioloistanne, sillä tämä toisen naispääosan esittäjän ilme kertoo oleellisimman:

No, kansikuva on sentään ihan kelvollinen.
Mutta olisipa tämä ennemmin kertonut puita sarjamurhaavasta tyypistä, kun kerran nimikin on Puukirurgi.

Tähdet: ~
Don't Let Him In

Ei kommentteja: