lauantai 30. maaliskuuta 2013

Sambic (1999)

Ennen zumbaa oli sambic ja ennen sambicia oli,,, en minä tiedä. Aerobic? Gun kata? Kurkipotku? No enivei, se vähä mitä olen zumbaa vahingossa jonkin tv-shopin ansiosta nähnyt, niin samanlaista lattaritanssijumppaa tämä sambic näyttää olevan (ehkä hieman raukeampaa liikehdintää) ja vaikka se ei samanlaiseksi ilmiöksi noussutkaan (joskin zumbakin näyttää jo nyt olevan aikalailla menneisyyttä, aivan kuin atkins ja karppaus), niin varmasti sambic maittaa myös zumban ystäville.
Tälläiselle sohvaperunalle mielenkiintoisinta sambicissa kuitenkin tuntuu olevan sen alkuperän suomalaisuus (Taina Kanerva) ja pohdinta siitä, että vaikka uskonkin lajin kehittäjän pärjänneen taloudellisesti varsin hyvin sambicin ansiosta, niin liekö zumban suosio kirvoittaneen joitakin manauksia ilmoille, sen synnyttyä paljon sambicia myöhemmin ja ollessa samankaltainen, mutta globaalisti huippumenestyksekä, kuin gangnam style. AARGH! No jaa, tanssin yhdistäminen kuntoiluun ei kyllä varmasti ollut uusi keksintö edes luolamiesten aikoina kun Gort kepeillä viidakkopedon kalloa koputti ja itse en välitä sambicista, taikka zumbasta tuon taivaallista, sillä katsoin tämänkin vain eräänlaisena eroottisena fantasiana.

Aluksi kerrotaan lyhyesti kuinka sambic on uusi liikuntamuoto jossa yhdistellään jotain tribaalihuojuntaa rytmikkääseen musiikkin ja sitten vesipuisto Serenan tiloissa heilutaan alkukantaisen musiikin tahtiin.
Välillä mieleen tulee Studio Julmahuvin hittikimara-sketsi.

Takakannen mukaan Sambic-kasetti on "jatkoa Tainan karnevaalisamba- ja Tule's Samba-videoille", mutta ne eivät sano minulle yhtikäs mitään ja oletankin tuon jälkimmäisen olevan kirjoitettu väärin, sillä ihan varmasti kyseessä on Thulsa Doomin Samba-video.
Tämä Sambic-kasetti on näemmä julkaistu täydennettynä versiona myös dvd:llä, että siitä vaan ostamaan jos tekee mieli antaa ajatusten levätä ja rentoutua katselemalla kauniita naisia kosteassa ilmanalassa. Niin ja tietenkin tämän avulla voinee myös harrastaa liikuntaa.

Se tietenkin on hieman pettymys, että kotimaisissa jumppavideoissa erehdytään keskittymään liiaksi lihaskunnon kohentamiseen muualla kuin oikeassa kädessä, kun taas jenkkikamassa painotetaan enemmän pornograafisia kuvitelmia.

Joo, joskus minäkin kyseenalaistan itseni.

Tähdet: ***

Ei kommentteja: