tiistai 5. maaliskuuta 2013

Oceans (Océans, 2009)

Vaikka olenkin sanonut etten mitenkään suosi blurayta muiden formaattien ylitse, niin tiettyjen elokuvien kanssa vilkaisen ensin onko teknisesti laadukkainta versiota saatavilla ja kun kyse on Oceansin kaltaisesta elokuvasta, niin ymmärrettävästi halusin saada sen kuvallisesti parhaimman mahdollisen version. Tosin kun en nyt tietenkään ole katsonut muita versioita, niin en tiedä onko tämä nimenmainen julkaisu se kaikkein laadukkain, mutta pirun nätti se ainakin on.

Oceans kun on melkein kuin dokumenttien efektileffa, dokumenttien Michael Bay-elokuva ja mikä parasta, nämä todellakin ovat käytännön tehosteita.
Michael Bay, tai Renny Harlin, tai joku muu kuka kävisi myös jonkinlaiseksi vertailukohdaksi siinä, että tarinallisesti Oceans on hyvin pienimuotoinen, lähes olematon. Siinä suurin piirtein vain mainitaan, että on meri ja sitten kuvataan vesieläimistöä ja merta itseään päältä ja sisältä. Ja parhaiden perustarinoiden tavoin mitään monimutkaisempaa ei tarvita, sillä nämä kuvat elävät ja kertovat ruutu ruudulta enemmän kuin kuuluisat 1000 sanaa.

Kertojaäänen (joka tulee välillä vain tielle) turisemat new age-huuhaat ja lopun lievä saarnaavuus heikentävät kokonaistunnetta aivan turhaan, mutta enimmäkseen Oceans on kuin seuraisi virheetöntä tanssisuoritusta, jossa voi vain ihmetellä huuli pyöreänä liikkeen sujuvuutta.

Sininen on harvoin yhtä sinistä.

Paitsi tietenkin silloin jos katsoo elokuvan ekstrat, niin ehkei se sininen enää tunnukaan kovin aidolta ja aiempi mainintani käytännön efekteistä sortuu kuin Baabelin torni.

Tähdet: ****
Oceans

2 kommenttia:

Mörri kirjoitti...

Mä oon miettinyt, ett kannattaisiko ostaa Luc Bessonin Atlantis blu-rayna, kun se on jo dvd:nä ja suoraan sanottuna en ole katsonut koko elokuvaa 90-luvun jälkeen. Luontojutut on kuitenkin välillä niin hyvin totetutettuja, että ne pitäis nähdä tarkemmin. Kuten kun mulla näkyy Animal planet aina, mut en juuri koskaan sitä katso, paitsi sillon kerran, kun hd-kanavat näkyi ilmaiseksi 2 viikkoa, muuta kanavaa ei lie tvssä käynyt edes päällä. Ehkä mä ton Oceansin voisin hommata.

...noir kirjoitti...

Ehkä