torstai 7. maaliskuuta 2013

Movie monday: Ärsyttävät alkutekstit

"Minkä leffan alkutekstit ovat ärsyttävyydessään jääneet mieleen?"

Piece of cocaine ajattelin kun tämänkertaisen Movie monday-kysymyksen näin, sillä olenhan nähnyt lukuisia, jos en useampiakin huonoja elokuvia joissa on ärsyttävät alkutekstit.
On esimerkiksi... Ei, ei se nyt niin ärsyttävä ole.
Mutta ainakin... Ei, ei sekään.
Entäpä?... EI!
Miten hitossa tästä tuli se kaikkein eniten päänvaivaa aiheuttava haaste? Tiedän nähneeni ärsyttäviä elokuvien alkutekstejä, mutta jostain syystä en saa yhtään mieleeni.

Siispä siirsin ajatelmani television puolelle ja sieltä tulikin heti pari mieleeni, joista toinen tosin osoittautui uusintakatselun myötä oikeastaan aika hauskaksi. Mutta toinen on nykyäänkin katsottuna niin väkinäisen hip, mukacool ja kökön mystinen, että edelleenkin se aiheuttaa halun polttaa MTV:n toimitilat.


Jos joku muu itseni ohella muistaa tuon sarjan, niin voi tsiisus sentään.

South Parkin alkutekstit ovat myös mielestäni ärsyttävät, mutta myönnettäköön niiden sopivan sarjaan kuin munuainen hattuun.

Otetaan tähän samaan nyt esimerkki mielestäni erittäin onnistuneista alkuteksteistä, joka siis tässä yhteydessä tarkoittaa muutakin kuin valittua fonttia.

Edelleenkin aiheuttaa kylmiä väreitä.

4 kommenttia:

Anzi kirjoitti...

Minä muistan tuon MTV:n sarjan. Siis muistan sen olemassaolon ja pari jaksoa, mutta en hirveästi muuta. Pääosaa esittänyt mies taisi olla myös Bon Jovin Always-videossa.

...noir kirjoitti...

Sarjan stara, Jack Noseworthy oli myös elokuvissa Barb Wire (Pamelan sokea veli) ja Event Horizon (heppu jonka silmät vuotivat tyhjiössä verta).

Tuoppi kirjoitti...

Meinaavat tehdä leffan tuosta The Equalizerista. Denzel Washingtonia kaavailevat pääosaan....

...noir kirjoitti...

No, se että siitä tehtäisiin leffa on ihan ok idea, mutta kyllä toivoisin pääosaan hieman, sanoisimmeko rosoisempaa näyttelijää. Ei Washingtonissa mitään vikaa ole, mutta ennemmin pääosassa saisi olla joku Danny Glover.