maanantai 12. tammikuuta 2015

Irtiotto (First Daughter, 2004)

Pari vuotta takaperin tämänkertainen elokuva sai kunnian esiintyä yhdessä blogini postauksessa, eikä se ollut kovinkaan innostava performanssi:
En muista mitä elokuvaa olin nimen perusteella ostamassa (tuotetta myyvä nettikauppa ei ollut pistänyt kansikuvaa esille), mutta ajatuksissani oli ollut jokin tyystin toinen teos ja täten kun postipaketti saapui paljastaen tämän Katie Holmesin elokuvan olin kovin pettynyt. Ei se toinen jota olin olettanut ostavani varmastikaan mikään hyvä leffa olisi ollut, mutta ainakaan sitä ei olisi tähdittänyt Katie Holmes mikä olisi ollut tärkeintä. Pois lukien Aprilin juhlat jossa Holmes oli varsin hyvä, vaikkakin jäi jurotusroolissaan kanssanäyttelijöidensä jalkoihin, on hän niitä mitäänsanomattomia esiintyjiä joiden kohdalla uskallan todeta, että ilman ammattinsa ulkopuolisia ilmiöitä (jep, Tom Cruise) hän olisi kadonnut täysin kuin tuhka tuuleen, sillä edes Dawson's Creekin suosiosta huolimatta hän on yhtä muistettava kuin Power Rangersin näyttelijäkaarti. Otetaan heistä esille vaikkapa David Yost jonka suurin rooli tuon tv-sarjan jälkeen lienee ollut "father at picnic table". Holmes on father at picnic table-näyttelijä ja koska hän on harmiton, huomaamaton, häivähdys, niin ei liene ihme, että enimmäkseen yhtä näkymättömiä ovat hänen pääosittamat elokuvansakin ja sitä Irtiotto todellakin on.

Presidentin (Michael Keaton) tytär Samantha (Katie Holmes) haluaa opiskelemaan ja meneekin. Nyt kaikki ovat onnellisia.

No onhan siinä Michael Keaton esittämässä isää ja tekemässä sen mitä isän rooliin kuuluukin silloin kun kyseessä ei ole Terry O'Quinn, eli koska ei murhata perhettä niin syödään kakkua.
Sori vaan, mutta tämä on yhtä innostava ja kiinnostava kuin seurata maalaamattoman seinän maalin kuivumista. Siispä elokuva ihmisille jotka loukkaantuvat jokaisesta asiasta, sillä tämä ei ole yksi niistä asioista. Hitto, elokuvan jännittävimmässä kohtauksessa Keaton halaa Holmesia.

Ohjaus Forest Whitaker ja olemme siitä varmasti kaikki pahoillamme.

Tähdet: *
Irtiotto

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Why, Forest, why?

...noir kirjoitti...

Run Forest, run!