maanantai 23. kesäkuuta 2014

Attack the Block (2011)

Brittiläiset hupparilähiöhuligaanit saavat ovikellojen soiton rinnalle muutakin tekemistä kun menevät tappamaan avaruusolennon ja tämä kiukustuttaa uhrin lajitovereita.
Tästä alkaa biittien tahdittava jengitaisto jossa vastakkain leikkipuistoissa ovat So Solid Crew ja isoksi kasvaneet Crittersit.

Kiitos kuuluu ainakin osittain Sacha Baron Cohenille ettei osaa ottaa vakavissaan brittiläisiä löysähousunuoria, sillä jos suomalaiset jonneposset ovat naurettavia, niin massivea ja blokea jankkaavat lasten polkupyörillä lowridaavat serkut ne vasta hassuja ovatkin. Niinpä kun Attack the Blockin päähahmot ovat kuin nämä:
niin ei se juuri tätä uskottavampi vaihtoehto ole:
Jep, silkkaa gangstameininkiä.

No ei se mitään, sillä eiköhän tässä olekin ollut tarkoitus pitää jonkin verran kieltä poskessa ja näin ollen ei ole mistään brassielokuvan Jumalan lapsista kyse. Välillä saadaankin aikaiseksi aika riemastuttavia juttuja isottelevista kakaroista supersoakereineen, joten vaikka ne nulikat ostamasssa megaforcea ja muumitikkareita käyvätkin ostarissa hermoille, niin kyllä heille pystyy helposti nauramaan.

Mukana on mainiota nuoruuden intoa, rytmikäs ääniraita ja joskus simppeli idea sekä samanlainen mieli tekevät terää.
Kaiken lisäksi mukavasti tuli mieleen ne Arkajalkojen kaltaiset lasten ja nuorten elokuvat joilla vaikutti olevan kunnon kulkuset, kun sellaisia ei tunnuta juuri näinä friendship is magicin aikoina juuri tehtävän.

Tähdet: ***
Attack the Block

Ei kommentteja: