tiistai 11. helmikuuta 2014

Dragon Fighter (2003)

Olisikohan se taas aika ottaa vuoroon yksi Syfylle tehty elokuva.

Vuosi 1109 ja paikkana Englanti jossa lohikäärme kiusaa ihmisiä. En tiedä miksi hemmetin rumia tietokone-efektejä hauskempaa on se, että ritarit koettavat tappaa lohiksen ampumalla palavia nuolia. Tajuatteko? Taistella tulella tulta vastaan. No ei se mitään, sillä lohikäärme jää jumiin sortuvien kompuutterikivien alle ja voimmekin siirtyä nykyaikaan näkemään kehnosti animoidun helikopterin ja sen samanlaisen kapteeni Carverin (Dean Cain), joka vie salaiseen maanalaiseen laboratorioon tohtori Drackovitchin (Robert Zachar). Ihan oikeasti, Drackovitch?
Kloonauksiin erikoistunut Tohtori Drackovitch aikoo toteuttaa haastavimman tehtävänsä ja synnyttää maailmaan lohikäärmeen, mikä nyt oli aika ennakoitavissa ottaen huomioon elokuvan nimen ja aloituksen. Siispä lohkari kasvaa salamana suureksi ja rupeaa vetämään alienia tutkimuslaitoksen käytävillä.
Ulkona ollessa eivät asiat parane, sillä Dean Cainin repliikki on sensuroitu:
"son of a bi***, and it flies!"
Ensinnäkin no shit Sherlock, sehän on lohikäärme ja toiseksi, ilmeisesti televisiolähetyksen vuoksi kirosanan leikkaaminen tekee kohtauksesta paremman.

Pitkästyttävä ja ylettömän ruma elokuva jota on koetettu saada energisemmäksi ja rumemmaksi ahkerasti toistetuilla split screeneillä, joilla ollaan sitten saavutettu ainakin toinen tavoitteista.
Dean Cain naureskelee minkä ehtii ja usein tuntuukin siltä, ettei tirskuminen kuulu rooliin vaan mies on joko lukenut sen märän vessapaperin johon juoni on kirjoitettu, tai hänelle oli näytetty minkälainen se kuviin jälkikäteen lisätty lohikäärme on.
Tai ehkä Dean vain oli air force ganjassa.

Niistä Syfyn leffoista jotka edelsivät tätä nykybuumia ja varsinkin nykytapaa tehdä ne tarkoituksellisen koomiseksi on Dragon Fighter eliittiluokkaa, sillä tämä todellakin on niin huono että hyvä. Kaikki ja tarkoitan siis kaikki tuntuu menevän mönkään tämän elokuvan toteutuksen suhteen, etten oikein tiedä minkä nostaa muita tahattoman hauskemmaksi seikaksi.
Kömpelöstä leikkauksesta taikka efekteistä välittämättä itse elokuvan kohtauksista ne monet hypyt tulen tieltä ovat erityisen mainioita. Nooouuuuuuu!!!
Ja lisäksi pidän suuresti siitä, että huipputurvallisen laboratorion ovet ovat varustettu kämmentunnistelaitteilla jotta sisään ei pääsisi ihan noin vain, Mutta jos kämmenpohja ei täsmää, niin riittää kun skannerin lasin rikkoo ja noin vain ovi avautuu.

Nolostuttavan, häpeällisen huono ja siksi aivan loistava.

Tähdet: ~ tai *****
Dragon Fighter

3 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Fight fire with fire? :D

...noir kirjoitti...

kuten palomiehet

Occo kirjoitti...

Nyt rupes kiinnostaan.