lauantai 6. lokakuuta 2012

Voitto Kotiin (Wind, 1992)

Kaikille AVGN-faneille tiedoksi, että tämän elokuvana tuottajana toimi Fred Fuchs.

No, siinä se tämän elokuvan kiinnostavin seikka sitten olikin.

Will (Matthew Modine) on kilpapurjehtija jonka joukkue ei voita suurta kisaa ja näyttääkseen niille pahuksen Ausseille, päättää hän tehdä paluun ja voittaa glooriaa jenkeille. Mutta sitä ennen pitää pystyä todistamaan, että joukkueeseen sopii mukaan myös nainen, eli Willin ex- ja tuleva tyttöystävä Kate (Jennifer Grey).

Kyseessä on pinnallinen kiltti urheiludraama samaan tapaan kuin Kurt Russellin Miracle, joten ihan sujuvasti aika kuluu elokuvaa katsellessa ja fiilis on ihan ok, mutta juuri mitään muuta kehuja ei sitten keksikään.
En osaa sanoa kuinka uskottava kuvaus kilpapurjehduksesta Voitto Kotiin on, sillä en tunne ammattitermistöä saati ole oikeastaan edes kiinnostunut lajista, mutta koska elokuva ei eroa mistään liukuhihnaurheiludraamasta, niin voisin olettaa etteivät ammatilaisetkaan tätä kovinkaan syvällisenä dokumentaarisena lajityypistä pidä. Kunhan on vain mainiolla Basil Poledouriksen musiikilla

ja i believe in you-mentaliteetilla tehty hyvän mielen leffa.

Ja olin väärässä kertoessani Fred Fuchsin olevan elokuvan ainoa kiinnostava seikka, sillä koska tämä elokuva on tehty kesken Jennifer Greyn nenäleikkauksen, on myös mielenkiintoista katsella hänen nenänsä muodon muuttumista elokuvan aikana. Oli hän vain niin paljon suloisempi vanhalla nenämallillaan.

Tähdet: **
Voitto Kotiin

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

En tiennytkään, että Nicke Lignellin juontamasta tietovisasta on tehty oikein koko illan elokuva... :D

...noir kirjoitti...

On se ainakin yhtä pelottava