keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Three (2005)

Kun hintalapussa osoitettiin elokuvan maksavan 1,49€ ja päällä oli silti vielä -30%:n tarra, niin lienee aiheellista esittää kysymys siitä saako halvalla hyvää? Koska olen nähnyt tämän elokuvan jo aiemminkin, voin käsi sydämellä sanoa ei.
Tosin sillä kuinka paljon Three-elokuva maksoi ei liene suurtakaan väliä, kun ainoa rahansa arvoinen seikka on sen kansikuvan ihmettely. Miksi Billy Zanella näyttää olevan tussilla piirretyt hiukset, kun itse elokuvassa hän on kalju. Itse asiassa kun katsoo tuota kansikuvaa, niin huomaa ettei Zanen kuva näytä laisinkaan samanlaiselta kuin näyttelijäkollegoidensa ja tuuminkin, että onko Zanen kuva leikattu jostain muusta elokuvasta, tms Varsinkin kun tuon kannen mukaan mies näyttää vieläpä nuortuneen 20 vuotta ja ajaneen tussihiuksikantta varten viiksensäkin pois. Pieni kuvahaku paljastikin jotain.

Zane nuorena - leffakannessa - elokuvassa  

Rikas öykkäri Jack (Billy Zane) kera vaimonsa Jennyn (Kelly Brook) ja ystäväpariskunnan (jonka merkitys elokuvassa on täyttää tyhjää tilaa) lähtevät venereissulle jossa miehistöön kuuluu muun muassa latinomachopalvelija Manuel (Juan Pablo Di Pace). Jostain syystä näemme kuinka Manuelin voodoopapitarpuumatyttöystävä polttelee sikaria ja leikkii paholaismenoja pentagrammin äärellä ja syntyi siitä kirous tai ei, niin wannabe-Banderaksemme menee ja vahingossa räjäyttää veneen tappaen muun muassa sen seinäkukkaspariskunnan.
Manuel ja Jenny haaksirikkoutuvat autiosaarelle ja täällä Mannyboy noudattaa Swep Awayn oppeja näyttäen kuinka rikkaat valkoiset naiset vain odottavat tulevansa raiskatuksi jotta rakastuvat mieheen jolla on huevos de oro.
Pian ilmenee, että Manuelin ja Jennyn ohella myös Jack selvisi hengissä ja hän ei suuremmin arvosta sitä, että vaimo saa vierasta lekaa. Siispä alkaa vihanpito jonka aikana potkitaan hiekkaa ja näytetään, että todellinen mies on hän joka saa tulen aikaiseksi. Puukkohippasten ja psykotoiminnan ohessa ehditään uimaan ja usein. Elokuvassa tapahtuu moneen otteeseen niin, että ensin räjähdetään ja sitten sanotaan iloisesti että mennään uimaan, sitten saadaan turpaan ja sanotaan perään iloisesti että mennään uimaan. Uhataan tappaa, mennään uimaan. Raiskataan, mennään uimaan. Mennään uimaan, mennään uimaan.

Elokuvan opetus on:
Ystäväni räjähtivät juuri kappaleiksi. Menen uimaan.

Siispä kyseessä on kolmiojännitystä veden äärellä, mutta Rasvatyyni on kaukana poissa kun jokainen elokuvan henkilöistä saa toivomaan että löisipä joku heitä kaikkia kirveellä päähän.
Zane ehkä yrittää olla inzane, mutta valitettavan laimeaksi jää.
Juan Pablo Di Face on niin tympeä heppu, että jälkijättöinen abortti alkaa kuulostamaan varteenotettavalta vaihtoehdolta.
Kelly Brookilla ei muuta tehtävää sitten olekaan kuin esitellä vartaloaan ja koska elokuva on täynnä kohtauksia joissa hän on selkä notkolla, taikka nousee vedestä hiuksiaan sukien, niin ainakin siltä osin on jonkinlaista silmänruokaa tarjolla.
Näyttelijöistä lahjakkain on kuitenkin turkoosi vesi jonka liikkuvuus ja ilmeikkyys on aivan jotain muuta kuin edellä mainittujen uppotukkien.

Tähdet: *
Three

Ei kommentteja: