sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Mr. & Mrs. Smith (2005)

Toistensa oikeista ammateistaan tietämättömät ammattitappajat John (Brad Pitt) ja Jane (Angelina Jolie) tapasivat, ihastuivat, avioituivat, ajautuivat aviokriisiin ja kertovat nyt tarinaansa avioliittoneuvojalle. Kertomuksen aikana selviää kuinka he saivat selville toistensa ammatit, koettivat tappaa toisensa, sitten muut ja ovat nyt onnellisempia kuin koskaan.

Scott Baculan tähdittämän lyhytikäisen tv-sarjan jatkoksi ja itse pilottijakson verran omaa tv-sarjamuotoa peräänsä saanut ja näemmä vielä jonkinlaista jatkoa elokuvan Mr. & Mrs. Jones muodossa ensi vuonna mahdollisesti saava Mr. & Mrs. Smith taitaa olla tunnetuin syystä, että se paritti yhteen Angelina Jolien ja Brad Pittin, mutta ei se itse elokuvakaan täysin unohdettava ole. En nyt tietenkään väitä, ettäkö tämä olisi mitenkään erityisen muistettavakaan elokuva, mutta väitän että sitä katsoessa viihtyy vallan mainosti.

Pitt ja Jolie ovat kaunis pari ja heidän kemiansa toimivat yhteen niin hyvin, että voisi luulla heidän olleen jo vanha pari elokuvan alkaessa. Hyvin hauskaa tuntuu näyttelijöillä olleen ja enkä voi valittaa nähdessäni Jolien keimailevan fetissiasussaan. 

Toiminta on vauhdikasta, näyttävästi toteutettua ja loppupuolen ostariammuskelu on helppo asetella parhaimpien toimintakohtausten listalle.

Tunnelma on kevyttä, humoristista (muutamat seksuaalispainotteiset vitsit tehdään murhien ja aseiden kautta) ja John Powellin reipas musiikki vain korostaa hyvää oloa.

Kyseessä on kaiken kaikkiaan sellainen leffa, että se ei varsinaisesti tarjoile mitään sellaista mitä ei olisi aiemmin nähnyt, mutta esimerkiksi James Cameronin True Liesin tavoin se tekee kaiken niin miellyttävästi, että jonkinasteisesta tyhjäpäisyydestään huolimatta Mr. & Mrs. Smith on hauskaa katseltavaa, sellaista pään nollaus-viihdettä joka ei tunnu tyhmältä. Itse asiassa tuo True Lies tulee useinkin tätä elokuvaa katsoessa mieleen, aina tanssikohtauksista musiikkiin ja pariskunnan kyräilyyn saakka.

Ja Vince Vaughn on yhtä hauska kuin aina ennenkin, eli ei laisinkaan.

Tähdet: ***
Mr. & Mrs. Smith

2 kommenttia:

Anton von Monroe kirjoitti...

Sen jälkeen, kun tämä oli minulle moneen kertaan haukuttu, Mr. & Mrs. Smith oli odottamaani viihdyttävämpi. Hauskin elokuvaan liittyvä juttu on kumminkin Doug Limanin tokaisu, että leffan luotibudjetti ylitti Swingersin koko tuotantobudjetin.

...noir kirjoitti...

Arvattavasti Jolien ja Pittin jälkeen suuri osa budjetista lohkesikin aseisiin ja niiden sylkemiin luoteihin.