torstai 4. lokakuuta 2012

8 Sekuntia Kuolemaan (Ring of Fire / Cowboy Up, 2001)

Vuosia sitten eräs tuttuni osti eräästä paikallisesta marketista halpisdvd:n nimeltä Ring of Fire. Naamaanpotkimiselokuvien ystävänä hän osti tuon tuotoksen koska kannessa komeili Don "the Dragon" Wilson, joten hän tiesi mitä sai. Vai tiesikö? No, näyttäessään minulle kyseistä levyä totesin sen olevan Wilsonin Ring of Fire ja sisällä olevassa levyssä oli vieläpä sama kuva kuin kannessa osoittaen levyn varmasti olevan Wilsonin Ring of Fire, mutta kas kummaa, kun levyn laittoi koneeseen niin ruudulle ilmaantui Kiefer Sutherlandin Ring of Fire. Hahaha!

Rodeotähti Ely (Marcus Thomas) putoaa härän selästä ja tulee mankeloiduksi. Ely kuntoutuu salamana ja elämänä jatkuu iloisena hootenannyna tilalla jossa isoveli Hank (Kiefer Sutherland) kouluttaa härkää. Ely haluaa takaisin raivoisan härän selkään, mutta etenkin hänen tyttöystävänsä Connie (Molly Ringwald) pelkää herran loukkaantuvan entistä pahemmin. Mutta tottakai Ely jatkaa rodeointia ja sopivasti Elyn vanha päävaurio rupeaa vaivaamaan. Muistatteko kun Rockyissa lääkärit huomauttelevat ettei mies saisi enää nyrkkeillä päävammansa vuoksi, sillä se voisi olla kohtalokasta? Sama juttu.
Tottakai Ely iskee silmänsä Hankin tyttöystävään Celiaan (Daryl Hannah, joka näyttää tosi namulta cowboyasussa), mikä ei ole hyväksi veljesrakkaudelle. Mitä pidemmälle elokuva ehtii, sitä varmempaa on, että Ely menetti elokuvan alussa olleessa rodeoturmassa aivonsa. Tottakai pointti on siinä, että Ely alkaa muistuttamaan isäänsä (Pete Postlethwaite) joka oli huono ihminen. Onneksi meitä odottaa yllätyksetön opettavainen lopetus ja se opetus on, että Ely on aika turha jätkä.

Voin täysin rehellisesti todeta 8 Sekuntia Kuolemaan olevan elokuva.

Tähdet: **
8 Sekuntia Kuolemaan

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Velimies osti Sokokselta aikoinaan Yksi lensi yli käenpesän dvd:nä. Kaikki näytti päällisin puolin ookoolta levyä ja kantta myöden. Mutta kun laitoimme sen läpyskän pyörimään, niin Nalle Puhiahan (tai jotain vastaavanlaista, ihan tarkkaan enää muista) sieltä lähti tulemaan... :D

Hämmentävä kokemus, joka lopulta päättyi takaisin vientiin ja Burtonin Batmanin tilalle ottamiseen...

...noir kirjoitti...

Minulla on muutamaan otteeseen tullut vastaan se, että sinetöidyssä kotelossa on väärä levy sisällä, mutta ei niin ettäkö levykin näyttäisi pintapainatuksensa perusteella oikealta. Hauskimpana oli se kun Broken Arrowin soundtrack saapui ja siinä oli muovien ohella myös se sinettiteippi reunassa ja levy toki oli oikea, mutta kansipaperi oli jonkin tyttöbändin.