maanantai 22. lokakuuta 2012

Movie monday: Muisti pätkii

"Minkä elokuvan haluaisit muistaa jota et muista?"

Koska en nyt muista olenko unohtanut, niinpä kerron mielummin elokuvasta jonka olin pariinkin otteeseen unohtanut ja toivonut että en vastaisuudessakaan muistaisi.

H.P. Lovecraftin tarinaan pohjautuva ja Stuart Gordonin ohjaama Dagon (2001) on sellaista kuonaa, että koetin valitettavan onnistuneesti unohtaa sen näkemisen ja todellakin unohdin sen, ja otin uudelleen katseluun. Siinä sitten katsellessani mietin, että onpas huono ja tutun oloinen leffa ja sitten jossain vaiheessa se valkeni täydellisesti, että minähän olin jo kiduttanut itseäni tällä moskalla. Ei siinä vielä mitään, mutta toistin tapahtuman työntämällä toisenkin katselukerran tarkoituksella pois mielestäni ja kuten Bill Murraylla ikään, helvetti seurasi perässäni.
Dagon on siis elokuva jonka pidän nyt tarkoituksella mielessäni, etten koskaan ikinä vahingossakaan sortuisi uudelleen sen uhriksi, mutta haluaisin unohtaa sen.

4 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Aikanani katselin sellaisen sontapaukun kuin Loch Ness Terror. Pääosassa Brian Krause. Kuten arvata saattaa se oli aikasta kehno tekele. Syfy/The Asylum luokkaa huono. Niinpä muistot moisen leffan katsomisesta pyyhkiytyivät päästäni varsin nopeasti ja tehokkaasti.... Jopa niin tehokkaasti, että jokunen tovi myöhemmin menin ja ostin saman elokuvan uudestaan, kun en muistini mukaan sitä ollut koskaan aiemmin muka nähnyt.

Kadonneet muistikuvat palasivat sitten pätkittäin, mutta nopeasti, sitä pätkää ensikertaa (silti uudelleen) katsoessa. Ja täytyy sanoa, että silloin otti kyllä pattiin isosti.

Levy muuten löytyy edelleen hyllystä. Oikein paraatipaikalta. Sen nähdessäni muistan, etten ikinä enää tee samaa virhettä uudestaan...ainakaan sen elokuvan kohdalla nääs :D

...noir kirjoitti...

Tunnen tuskasi

Siccer kirjoitti...

Ainoa syy miksi säilytän Dagonia hyllyssä on koska Lovecraft, ja se oli ensimmäinen herran satuun "pohjautuva" leffa jonka näin, onhan se huono mutta huonompiakin on nähty.

...noir kirjoitti...

Wicker Man remake.