sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Viper (Bad Blood, 1994)

Vuoroon elokuva jossa miehet ovat rautaa, mutta rauta ei ole rautaa.

Elokuvan alussa Franklin Blackstone (Hank Cheyne) juo jotain tyhjästä kupista (liekö se metafora Viperin sisällölle?) ja sitten Gary Buseymaiset pahikset saapuvat. Franklin pakenee ja naisystävänsä Rhonda (Frankie Thorn) hakee apua miehen veljeltä, jazzpianisti-baseballvalmentaja-kungfumestari-Travisilta (Lorenzo Lamas), joka on tottakai myös ex-kyttä. Veljeksien välillä on pahaa verta, mikä on ymmärrettävää sillä Franklin oli aikoinaan aiheuttanut Travisille vankilakeikan ja kehtasi vielä napata miehen suurimman rakkaudenkin, eli juuri Rhondan. Siispä Franklin on tyypillinen valkokaulusrikollinen, taikka kunnallisvaaliehdokas ja nyt hän on kavaltanut rahaa isolta pahalta pankkigangsterilta, joka ei anna lykkäyksiä takaisinmaksuun.
Sitten ammuskellaan kunnes elokuva loppuu.

Strippareita, takatukkaa, järjettömiä olkatoppauksia, hidastettuja lentoja lasin läpi,  veriroiskeita jotka näyttävät siltä kuin appelsiinin päälle astuisi, hardrokkia, naamaan hakkaamista ja ampumista joka ilmansuuntaan aseilla joissa luodit ilmaantuvat jostain Eka Vekaran housu-ulottuvuudesta. Jep, niistä on B-toiminta tehty ja Lorenzo Lamas on elementissään puunaamaisena pitkätukkana joka on olevinaan cool kovanyrkkisankari, mutta on silti uskottavampi saippuasarjoissa. Itse asiassa Lamasin toimintaelokuvat tuntuvatkin usein sellaisilta, että aivan kuin jotkut Kauniiden ja Rohkeiden tekijät kuutamokeikkailisivat toiminnan saralla, sillä samanlainen fiilis näistä tulee. Eikä se mitään, sillä pinnallisena toimintahömppänä Viperkin toimii kelvollisesti, jos vain muistaa ottaa sen tyhjänä kuppina.

Vaikka näyttelijät eivät nyt ihmeisiin, tai edes kovinkaan hyvään yllä, niin joku on ainakin pistänyt jonkinlaista pohdintaa roolituksiin, sillä Lamas ja veljeään näyttelevä Cheyne ovat aika samannäköisiä ja isänä huojuva John P. Ryan näyttää siltä, että hänen siemenistään saattaisikin kasvaa edellä mainittujen näköiset jälkeläiset.

Eräässä kohtauksessa Travis seivästää pahiksen metalliputkella ja hytkynnästä päätellen se metalli on ruostumatonta hyytelöä.
Ja vahingoista puheen ollen, koska tämä elokuva on tehty ennen tietokone-efektien yleistymistä, niin tuliefektit ovat olleet oikeaa tulta ja eräässä räjähdyskohtauksessa on aika varmana tapahtunut pieni moka sen ollessa aivan liian lähellä Lamasia. Hän juoksee ja takana räjähtelee, niiden ollessa koko ajan lähempänä ja viimein mies ehtii suojaan. Joko herra juoksi liian hitaasti, taikka paukut poksahtelivat liian nopeasti, koska ilmeestä päätellen Lamas ei odottanut ajassa 1:14:19 tapahtuvan tulipallon osuvan itseensä. Jos se ei ole vahinko, niin siinä sitten Lamas teki elämänsä uskottavimman roolisuorituksen.

Tähdet: **
Viper

Ei kommentteja: