keskiviikko 5. marraskuuta 2014

50 Movie pack: Warriors 7 - 10

CLEOPATRA'S DAUGHTER (Il sepolcro dei re, 1960)

Cleopatran kuoltua on Egypti ollut enemmän tai vähemmän sekasortoisessa tilassa, ja pyöreät 90 minuuttia myöhemmin on Cleopatran tytär Shila (Debra Paget) ottanut paikkansa kansanjohtajana, jolloin kaikki on ihan hyvin.

Cleopatra's Daughter on noin 90 minuuttia kestävä elokuva.

DAVID AND GOLIATH (David e Golia, 1960)

Tämän elokuvan tuotantoyhtiön nimi on Beaver Champion ja jos se ei ole hyvä merkki niin Leslie Nielsen oli väärässä ja se ei voi olla mahdollista

Israelin kansalaiset tuntevat olonsa tukalaksi ja ei mikään ihmekään sillä jatkuvien sotien ohella siellä soi ylidramaattinen musiikki joka käy luihin ja ytimiin. Paikan entinen valtias Samuel (Hilton Edwards) kritisoi ylivyöryvässä monologissaan nykyjohtoa ja kuningas Saul (Orson Welles) pakoilee pylvään takana. Samuel kertoo jatkuvien sotien romahduttavan kansakunnat ja oikeamielisen tuomion saapuvan pian salaperäisen sankarin muodossa, mutta ei suostu paljastamaan Saulille kuka tämä heeros on ja niinpä kuningas pelkää menettävänsä valtakuntansa sille pahemmalle kuninkaalle, filistealaisten johtajalle Asrodille (Furio Meniconi).
Siirrymme toisaalle näkemään kuinka nuoriherra David (Ivo Payer) sinkoilee lingollaan kiviä sinne tänne ja niin on sankari esitelty.
Toisaalla juoniaan punova Asrod haluaa maat ja mannut, joten joukkoon värvätään jättiläismäinen "human weapon" Goliath (Aldo Pedinotti), joka toki on aika isokokoinen, mutta ei nyt sentään mikään Godzilla. Lisäksi hän näyttää Robbie Coltranelta Harry Potterissa, joten siihen kariutui se tämän herran pelottavuus.
Samuel tapaa Davidin ja kertoo hänelle... ei ihan oikeasti, onko sinun todellakin sanottava joka ainoa sana niin kuin julistaisit maailmanlopusta, sillä pelkän tervehdyksen kohdalla sellainen kuulostaa vain naurettavalta. No kuitenkin, Davidille kerrotaan hänen kohtalostaan toimia Jumalan miekkana ja vapauttaa viaton karitsakansa kaikelta pahuudelta. Edessä on siis suuri kaksintaistelu pahuuden ilmentymän, Goliathin kanssa ja siinä sivussa osoitetaan kuinka univormut vetoavat leideihin.
Siispä David murhaa Goliathin. Kivi vain kallistaa, mutta miekka irroittaa. All hail the new flesh!

On jotenkin huvittavaa, että kaiken muun ohella kun Orson Wellesiin yhdistetään vahvasti kumiseva ääni jolla voidaan lukea jopa ostoskuitteja siten, että maa järkkyy ja taivas sataa verta, niin silti tämän elokuvan saarnapainotteisessa aloituksessa juuri hän on turpa rullalla ja toinen henkilö toteuttaa kallion halkaisevat puheet. Koska ne kääntyvät nopeasti armageddonissaan ja daavidennustuksissaan koomisiksi, niin ehkäpä Orson piti tarkoituksella suunsa kiinni ja seisoi siksi pylvään takana. Samapa tuo, sillä tämä on juuri sellaista kamaa jollaisella on hyvä koettaa aivopestä lapsia teetuvissa, koska kyseessä on näennäistä jeesustelua jossa huomio keskittyy vain läskin tummumiseen ja siten kyseessä on ainakin suht' viihdyttävää katseltavaa joka saattaa toimia myös uskollisena opetuksena. Enimmäkseen aika tylsää seurattavaa, mutta sellaista uskontotunnin pelastusta jossa peruspuuduttavuus katoaa samantien kun eteen tulee actionjackson. Tietenkin se sitten on eri asia johtaako se untuvikot ristin tielle vaiko Arnoldin Commandoon, sillä jumalan sana on tässä kuitenkin silkkaa halpahintaista B-toimintaa.
Tottakai tämä kulkee hitaasti ja kömpelösti, mutta ainakin mukana on kohtaus jossa oikeasmielinen David auttaa orjia vapauteen ja juottaa kuivuneita rikollissuita, mutta ei auta raiskattavana olevaa yksinhuoltaäitiä koska hän ennustaa nykyaikoja tai jotain.

Orsonia ei tule sekoittaa Orsoniin. Tai ihan sama se minulle on.

HERCULES AGAINST THE MOON MEN (Maciste e la regina di Samar, 1964)

Tämä löytyy myös boksista 50 Sci-fi Classics ja sitä kautta se on tullut jo täälläkin esille.

THE GIANTS OF THESSALY: THE ARGONAUTS (I giganti della Tessaglia, 1960)

Paikka on Thessalia, vuosi 1215 ennen Kristusta ja Jason (Roland Carey) on ollut jo vuoden verran matkalla ties missä etsimässä kultaista taljaa. Sinä aikana kotimannut ovat menossä munilleen sillä barbaarien invaasio on meneillään, eikä miehen pelastavaan paluuseen usko enää juuri kukaan ja siksipä rosvoparonit ovat valmiita muuttamaan kirjansa johonkin veroparatiisiin.
Virkaatekevä despootti serkkupoika Adrasto (Alberto Farnese) teeskentelee Jasonin ystävää, mutta tosiasiassa himoitsee miehen mielitiettyä Creusaa (Ziva Rodann) ja haluaakin täten varmistaa, että jos Jason nyt sattuukin olemaan vielä elossa niin ei ole sitä enää kauaa. No siellähän se Jason argonautteinen veneillee ja argonautithan ovat hieman niin kuin astronautit ja kosmonautit, mutta eivät taikonautit paitsi etteivät ole juuri laisinkaan samanlaisia, mutta ainakin paidattomia miehiä kaikki vähän niin kuin Scandinavian Hunksit ja se puistokemisti joka pissii aina saman aidan juureen.
Jason miehineen seikkailee tiensä kotiin ja taas kerran hyvä voittaa pahan.
Kyklooppigorilla on kauhistuttava vastus.
Ja katsokaa nyt tätä:
On tainnut puvustaja sekoittaa miesten ja naisten vaatteet.

Väitetty "The Screen Explodes With Wondrous Spectacle Bigger Than Anything You Have Ever Seen!!" latistuu kyllä hieman etenkin silloin kun ollaan aavalla merellä myrskyn kourissa ja se nayttää kylppärissä kuvatulta ammepolskutukselta. Muutoinkin eeppisyys kärsii hieman liian ahtaista tiloista, vaikka joukossa on jonkin verran hyvin vaikuttaviakin lavastuksia. Kyseessä on kuitenkin mukavan vauhdikas homoeroottinen seikkailuelokuva jossa kosteat miehet painivat ja taputtelevat toisiaan.

Hyvä, tai ainakin kohtauksiinsa sopiva musiikki.

Tähdet:
Cleopatra's Daughter *
David and Goliath **
Hercules Against the Moon Men ***
The Giants of Thessaly: the Argonauts ***

1 kommentti:

Occo kirjoitti...

Kieltämättä aika futuristinen tuo Jasonin kostyymi.