tiistai 25. marraskuuta 2014

50 Movie pack: Warriors 49

THE GIANTS OF ROME (I giganti di Roma, 1964)

Arvatkaa vaan olinko pettynyt huomatessani ettei tässä elokuvassa ole yhtäkään kooltaan jättiläistä, vaan he ovatkin sellaisia muka vain persooniltaan.

Julius Caesar (Alessandro Sperli) koettaa valloittaa sitä sun tätä, mutta jotkut penteleet kuten druidit (arvasinhan ettei druideista ole kuin harmia) eivät sitten millään suostu alistumaan Rooman tahtoon, joten Jullen on todistaakseen senaatille kyvykkyytensä keksittävä jotain radikaalia. Se jotain on tietenkin oman erikoisjoukon kokoaminen. Cowabunga!
Supersotilas Claudius (Richard Harrison) johtaakin omia kunniattomia paskiaisiaan kun he soluttautuvat siviileissään vihollisen maaperälle etsimään ja tuhoamaan druidien omaa salaista Navaronen tykkejä. Kuten tiedetään niin näissä tapauksissa osalla matka tapahtuu ilman paluulippua. Game over man, game over.
Haluaisin kertoa druidien salaisen aseen olevan rakkaus, mutta ei, se onkin jonkinlainen puutankkikatapultti.

No no, ei se nyt niin huono ole.
Oikeastaan ihan kelvollinen miehet missiolla-elokuva joka tosin eroaa 13 tusinassa-sarjasta vain ollessaan peplum eikä mikään modernimpi kuvaelma sotilaista. Onhan se toki hauskaa nähdä miten tässäkin ilmastossa ne erikoisjoukon persoonat on eroteltu tuttuun tapaan toisistaan, kun yksi on kalju, toinen ei, kolmas melkein, yhdellä on akrobaattisia kykyjä kehossaan, toisella se ilmenee verbaalisena ja kun yksi heittää veitsiä kuin Napakymppi niin toinen vain haaveilee sellaisesta.

Tähdet:
The Giants of Rome **

Ei kommentteja: