perjantai 21. marraskuuta 2014

50 Movie pack: Warriors 41

FIRE MONSTERS AGAINST THE SON OF HERCULES (Maciste contro i mostri, 1962)

Taas on vuorossa yksi Herculeksen pojista ja kun Mole Men Against the Son of Herculeksessa kyseessä oli Maciste ja Ulysses Against the Son of Herculeksessa puolestaan Hercules (ilmeisesti junior), niin nyt tällä kertaa sankarina on toinen Maciste (Reg Lewis). Ihan tosi hei Hercules, kalenterista vaikka voit luntata ensi kerralla muitakin nimivaihtoehtoja. Mutta nyt kun avattiin tämä nimiasia, niin katsokaapa tätä:
Vau, siis niin kuin vau.
Itse elokuvassa Macistea kyllä kutsutaan Maxukseksi, mutta kannessa puhutaan vain Macistesta ja siihen minäkin tyydyn. Vaikka Germanicus olisi kyllä ollut aika loistava vaihtoehto.
Mutta niin, luolamiehet kulkevat kantamassa tulta ja ovat pakenemassa lunta. Ai mitä? Miten niin syrjivää? Anteeksi. Luolahenkilöt tarkoitan.
Luolapersoonat löytävät uuden idyllisen karun joutomaan jossa asua ja siellä sitten... kaivetaan Tauntaunin suolet ulos? "I thought they smelled bad...on the outside."
Luolamiehillä on luolasenteet ja se ei kaikille naisille kelpaa, jolloin luolanainen Rhia (Andrea Aureli) ei oikein diggaa siitä kun luolamies Aydar (Luciano Marin) sanoo edellisen olevan hänen naisensa ja tappaa kalan. Sitten merijärvihirviö hyökkää ja Maciste keihästää sen silmän.
Jep, siinä se hirviö nyt sitten on.
Eikä Aydar sitten ole Rygar, mutta tällä tavoin saan vedettyä mukaan taas yhden popkulttuuriviittauksen.
Hyvä peli.
Maciste jatkaa pelastustöiden jälkeen matkaansa ja Aydar voi mennä naimisiin Rhian kanssa ja hääseremoniassa luvataan, että jos aviomies kyllästyy saa hän teloittaa vaimonsa. Reilu peli.
Voi kauheeta, nyt pahat luolamiehet tulevat ja ryöstävät itselleen naisia, jolloin myös Rhia päätyy jonkun karvaturvan saaliiksi. Sammuttavat penteleet vielä tulenkin.
Ero näillä luolaheimoilla on tietenkin siinä, että hyökkäyksen kohteena oleva luolajengi asustelee luolien ulkopuolella ja palvoo auringonjumalaa (sovitaan, että hänen nimensä on vaikkapa Hanna), kun taas hyökkäyksen toteuttanut luolaposse asuu luolassa ja palvoo kuujumalaa (kutsutaan häntä vaikkapa Rasmukseksi). Nyt vangit ovat päätymässä ihmisuhreiksi Rasmuksen kunniaksi. Minulla on jostain syystä nyt keskittyminen hieman hukassa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Macisten pitää lykätä hortoiluaan ja auttaa luolaimmeisiä. Ensiksi yksi hieraisu kivillä ja tuli on palautettu, sitten luolaihmiset messiin ja etsimään luolaihmisiä.
Toinen erilainen vesihirviö, nuijasotaa, nostellaan isoa kiveä, nostellaan isoa puuta, tulivuorenpurkaus tietenkin pelastaa Macisten varmalta kaulaanhautauskuolemalta, lähikuva pikkuliskosta jotta se näyttää isolta liskolta ja pahat luolamiehet pyytävät apua vieläkin pahemmilta luolamiehiltä jotta Maciste ja aiemmat sovinistiluolamiehet saisivat kokea kauheuksia. En muuden enää päivää elokuvan katsomisen jälkeen muista nähdäänkö niitä pahempia luolamiehiä laisinkaan, mutta se on ainakin varmaa, että kaksi päivää sitten ostamani satsumat olivat jo tänään homeessa.
Uusi hirviö, joka näyttää tässä kuvassa hienolta
ja on toki sitä kokovartalokuvassakin, mutta on silloin enemmänkin lohikäärme Leopold kuin ilmestyskirjan peto.

Mainio mainio roskaelokuva jossa on hurjia hassuja hirviöitä, ääliödialogia ääliöhahmojen esittäminä, tanssikohtauksia, runsaasti nuijatappeluita ja surkea dubbaus, joka etenkin Macisten kohdalla on niin päin mäntyä, että meinaa pullaan tukehtua. Hepun ääneksi kun on annettu ylireipas huutaja, joka ei kovin istu paikoilleen silloin kun hahmo selkeästi on sanomassa jotain muutakin kuin HEMMETTI JA SAMMAEL! Mutta kyllä ne ovat ne elokuvan hirviöt ja Orgiat hautausmaalla-henkiset tanssikohtaukset jotka tämän nostavat laskemalla sen hyvään huonouteen.

Tähdet: ~ (tai *****)
Fire Monsters Against the Son of Hercules

Ei kommentteja: