sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Prince: Live at the Aladdin Las Vegas (2003)

Mainiota tässä Princen livevedossa on painotus harvemmin kuultuihin kappaleisiin, mutta ne vähemmälle huomiolle jääneet biisit yhdistettynä useampaan coverveisuun ja etenkin Princen itsensä varsin tyylikkääseen, mutta kovin harmatavaan asiamieslookkiin aiheuttavat sen, että ruudusta katsottuna Live at the Aladdin jää hieman vaisuksi. Eikä asiaa ainakaan auta se, että vaikka bändi soittaa biisit erinomaisella taidolla niin ne esitetään aivan liian tasapaksusti ja täten kaikkinainen inhimillisen virheen vahinkomahdollisuuskin on kaukana poissa ja siten esitys tuntuu pikemminkin viihdeorkesterin rutiinivedolta kuin jännittävältä elämykseltä.
Toki biisit ovat mainioita, soitto kulkee hyvin ja Prince vilauttaa huumorintajua muun muassa imitoimalla Ozzy Osbournea, joten kyllä tästä ammattilaisten esityksestä nauttii, mutta tekee sen valitettavasti samalla tavalla kuin jonkin talk shown studiobändin esiintymisestä. Esityksen pitäisi olla päällimmäisenä, ei taustalla valmiina hiljenemään. Princen ollessa kyseessä sen tulisi pikemmin olla sitä mistä hän itsekin aiemmin lauloi:
"My name is Prince and I am funky
My name is Prince, the one and only
I did not come to funk around
'Til I get your daughter I won't leave this town"

Vaikka en Lenny Kravitz-fani olekaan niin jotain hänen kaltaistaan energisempää vierailua olisi tämäkin kaivannut avukseen, koska ainakaan Nikka Costan löysä himmailu ei toimi kuin korkeintaan unilääkkeenä.
Kun koko keikka vaikuttaa illan viimeisiltä hitailta, niin vaatii jo hieman energiaa päästäkseen sinne loppuun saakka ja siitä syystä en koeta etsiäkään mitään livepätkää tästä nimenomaisesta konserttitaltioinnista, vaan mielummin vaikkapa jonkin covervedon Princen biisistä. Jep, Soulwax kelpaa.

Haluaisin kovasti tietää, että miksi kuvanlaatu, kameran liikkeet ja videoefektit ovat Live at the Aladdinissa kuin jollain naapurin Paavo-sedällä kun vuonna 1983 ensimmäisen Fiatin kokoisen videokameransa sai.

Lisämateriaaleissa yksi liveviisu ja mainos jossa ilmeisesti vain halutaan leveillä Princen monumentaalisella studio-mikälie-kartanolla.

Live at the Aladdin Las Vegas sopii hyvin taustalle kun on tekemässä päivällistä. Mutta ei mitään seksikästä ruokaa, vaan jotain arkista lihapullamuusispagettia.


Tähdet: **
Prince: Live at the Aladdin Las Vegas

Ei kommentteja: