lauantai 22. maaliskuuta 2014

The A-team (2010)

Isällinen eversti Hannibal Smith (Liam Neeson) ja alaisensa kovanaama B.A. Baracus (Quinton Jackson), lipevä Templeton Peck (Bradley Cooper) ja hupsu Murdock (Sharlto Copley) muodostavat A-teamin. He ovat armeijan ryhmä joka kutsutaan paikalle kun kyseessä on tehtävä joka vaikuttaa mahdottomalta ja sellainen on vuorossa nytkin, kun pitäisi varastaa Saddamin seuraajilta heidän väärentämänsä miljoonat dollarit, sekä niiden tekemiseen käytetyt painolaatat. Tottakai kyseessä on petos ja Hannibal miehineen päätyvät vankilaan. Koska oikeus ei auta on syytä paeta ja puhdistaa maine omin luvin, mikä tietenkin pistää viranomaiset vankikarkureiden perään ja saalistusta johtaa kapteeni Sosa (Jessica Biel), jolla tietenkin on ollut suhde Peckin kanssa.
Arvatkaapa mitä. CIA on petollinen. Vau! 

The A-team on hyvin viihdyttävää ja tyhjäpäistä (ei niinkään tyhmää) toimintaa, jota katsellessa mieli on korkealla, hymy huulilla ja sitä toteaa tämän olevan parasta koskaan. Sitten elokuva loppuu ja unohtaa tyystin mitä siinä tapahtui.

Siispä hyvillä näyttelijöillä sekä saman tason ohjaajalla, isolla rahalla ja taidolla on saatu tavanomaisesta tarinasta elokuvaa joka todellakin on hauskaa, näyttävää katseltavaa, mutta sen vaikutus on myös tiukasti rajattu alku- ja lopputekstien väliin. Mikä ei oikeastaan haittaa sillä sinnehän se tärkein merkitys kuuluukin, vaikka toki sitä toivoisi käteen jäävän enemmänkin kuin vain noin kaksi tuntia kivaa. Tuntuu siltikin turhalta valittaa, että The A-team on vain kevyen ilmavaa viihdettä eikä sen enempää, kun niinhän se alkuperäinen tv-sarjakin oli. Se tai tämä ei ole The Wire, eikä ole varmasti tarkoituskaan. Elokuva siis ajaa asiansa hetkellisenä pakona todellisuudesta.

Hei, tässä elokuvassa esiintyy Patrick Wilson joka oli Watchmenissa, jonka sarjakuvaversion kirjoitti Alan Moore. Myöskin The A-teamissa esiintyy Gerald McRaney hahmona nimeltä Morrison ja Grant Morrison on Alan Mooren tavoin iso-britannialainen sarjakuvakirjoittaja.
McRaneyn hahmo on aluksi kalju, kuten on myös Grant Morrison ja muuttaa sitten ulkonäköään muistuttamaan Alan Moorea, joka siis kirjoitti Watchmenin jossa esiintyi Patrick Wilson. Myös tuottaja Rick Rubinilla on parta, jota ei ole Grant Morrisonilla. Sattumaako?

Tähdet: ***
The A-team

5 kommenttia:

...noir kirjoitti...

Ja Grant Morrison on GM, kuten myös Gerald McRaney on GM, kun taas Alan Moore on AM ja A on näppäimistössä kolmen kirjaimen päässä G:stä, joka tekisi siitä GGG, ja GGG näyttää hieman samalta kuin 666.

Jessus kirjoitti...

Menit aika pitkälle... :D Mutta joo, pitäisi varmaan tämä A-tiimi tarkistella uudestaan, kun edellinen kerta oli elokuvateatterissa ja tuo DVD on tuossa hyllyssä lojunut varmaan vuoden päivät. Tykkäilin muistaakseni aikaskin paljon tästä.

Tuoppi kirjoitti...

GM = General Motors.... A-Tiimin vanin valmistaja... :D

...noir kirjoitti...

A-team niin kuin Alan-team.

Foliohatut päähän!

Tuoppi kirjoitti...

Minun on se, jossa on propelli :D