sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Route 666 (2001)

Tuhma mies Fred (Steven Williams) päätti todistaa isoa pahaa rikollispomoaan vastaan, saaden siitä hyvästä omat syntinsä anteeksi, mutta tottakai todistamisen sijaan mies jänisti ja pakeni. FBI:n (vaiko sittenkin NSA) hyypiöt Jack (Lou Diamond Phillips), Steph (Lori Petty) sekä muutama muu lähtevät sitten noutamaan miestä väkipakolla takaisin ja maantien varrella, keskellä ei-mitään taistellaan sitten palkkatappajia ja zombeja vastaan. Ei kun ihan oikeasti, sillä tietenkin kun Jack kumppaneineen siirtyy syrjätien syrjäisemmälle tielle, niin sinne on haudattu joukko mystisesti (eli kyttien tappamia) kahlejengimurhaajia ja he sitten nousevat jatkamaan katutöitä. Onneksi yhdellä sankareista, eli tietenkin Jackilla oli aikoinaan myös mystisesti kuollut rikollisisä, joka myöskin on noussut kuolleista ja antaa peliin auttavan katuporansa.
Tiedättehän kuinka ns. zombiesääntönä on se, että heidän heikkoutensa on osuma päähän. Tässä zomppareiden Akilleen kantapää on hiekka, sillä he pystyvät kävelemään vain asfaltilla.

Route 666 on kieli poskessa tehtyä kömpelöä B-kauhutoimintaa jossa huono läppä lentää kuin kana, ei siis pitkälle mutta ainakin yrittää. Junnaava rockmusiikki puuduttaa ja jostain syystä zombien kohdalla käytetään toistuvasti hidastusta joka tehokeinona käy tylsäksi erittäin nopeasti. Itse asiassa tuo hidastus näyttää jo ensimmäisellä käyttökerralla niin kehnolta, että senkin olisi voinut suosiolla jättää pois. Erikoisena ratkaisuna viimeinen välienselvittely puolestaan saa kokea rasittavaa shakycamia siihen malliin, että esimerkiksi Cloverfield näyttää Aki Kaurismäen elokuvalta.
Alkupuolen hahmojen keskinäinen pottuilu on kyllä hetkittäin hauskaa seurattavaa.

Olemme Jumalan selän takana keskellä ei-mitään, aivan yksin ja Lori Pettyn hahmo sanookin "nobody knows i'm here", mutta silti taustalla näkyy auto kulkemassa kuvauspaikan ohitse ajassa 58:03.

Tähdet: **
Route 666

3 kommenttia:

Jessus kirjoitti...

Omalle "kaikkien aikojen huonoimmat"- listalle menee kyllä tämä leffa. Pitäisi varmaan katsoa joskus uudestaan... Tai ehkä ei sittenkään.

Tuoppi kirjoitti...

That's the sound of zombies working on the chain...gang....

...noir kirjoitti...

On myönnettävä, että muistelin tämän paljon huonommaksi elokuvaksi, vaikk'ei nytkään ole mikään suositeltava teos. Alkupuolen pölkkypääpottuilussa on kuitenkin jotain sangen miellyttävää.