lauantai 2. heinäkuuta 2016

Payback - Koston aika (Payback, 2007)

Kyttä Sean (Christopher Atkins) saa reippaan ammuskelun päätteeksi kaadettua ilkimys Billyn (Costas Mandylor), mutta prosessin aikana paras kaveri ja kyttäpari menettää henkensä, jonka johdosta Sean päättääkin jättää työnsä ja muuttaa tyttärensä Jessican (Wendy Norton) sekä kohta entisen vaimonsa Samanthan (Angie Everhart) kera jonnekin syrjäkylälle. 10 vuotta kuluu ja Sean on kotiutunut uuteen elämäänsä, mitä nyt tyypillisen traumatisoituneen ex-kytän tavoin elää jatkuvassa menneisyyden painolastin painajaisessa. Ah, good life! Billy sentään on käyttänyt päivänsä rakentavasti ja on näiden vuosien vankilakeikkansa aikana kehitellyt suurta monimutkaista kostosuunnitelmaa Seania kohtaan: hän aikoo mennä ja ampua Seanin.
KABOOM! Kuulitteko kuinka tajuntani räjähti!

Chuckin poika Eric Norrisin ohjaama toimintaelokuva on pelkkä toimintaelokuva. Tavallinen, yllätyksetön, yksinkertainen, helppo, kulunut toimintaelokuva. Sopii siis erinomaisesti hetkeen jolloin ei ole varma jaksaako tai ehtiikö koko elokuvaa katsoa ja jonka aikana ei haittaa vaikka keskittyisi vaikkapa toisen kanavan katsomiseen. Payback ei ole mikään surkein tekele koskaan, ei hyväkään, vaan pelkästään ihan kelvollisen turvallinen keskitie. Kun suurimmat sävärit aiheuttaa oletus kannessa esiintyvän Mandylorin olevan elokuvan sankari vain koska yleensähän se on juurikin hyvis joka kanteen pääsee niin eipä tällä elokuvalla ole maata järisyttävää vaikutusta. Mandylor on kannessa koska on elokuvan esiintyjistä suurimman tähtistatuksen omaava, joskaan eipä häntäkään voi varsinaiseksi isoksi staraksi kutsua. Ellei vertailukohtina pidä sitten henkilöitä kuten Lou Diamond Phillips ja Lorenzo Lamas.

Vähän ammuskelua, vähän mukilointia, vähän autoilua, vähän tissejä, vähän tyttörakkautta, vähän stressaantunutta ex-kyttää, vähän äijäilyä, vähän repliikkejä kuten "you wanna dance, you're going to be dancing on dead bodies", vähän kiroilua, vähän sitä ja vähän tätä, mutta ei paljoa mitään.

Tähdet: **

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Ei ole kymmenen vuoden kakku sitten menny hukkaan, kun noinkin monisyisen kostoplanin on saanut kaveri kehitellyksi, heh.

...noir kirjoitti...

10 vuoden aikana suunnitelma kaikkine vipuineen, vipstaakeineen, liukumäkineen ja köysirattaineen kasvoi varmaan niin suureksi, että fuck it!