sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Catastrophy Collection (2006 - 2009)

METEORI (Meteor, 2009)

Professori Lehman (Christopher Lloyd) bongaa avaruudessa lähestyvän kolme kertaa Mount Everestin kokoisen meteoriitin ja sen kohteena on mikäpäs muu kuin Maa. "Great Scott!"
Onneksi toisaalla kiva kyttä Crowe (Billy Campbell) on pulassa kun pitäisi saattaa korruptoitunut pari Stark (Michael Rooker) vankilaan, mutta Stark ei halua pelätä saippuan pudotusta, vaan mielummin uhkaa hyviksen perhettä kuolemalla. Nyt ei olisi aikaa tälläiseen, sillä meitä lähestyy "interplanetaarinen hiekkamyrsky" ja se nyt on vähän tärkeämpää kuin murhaaminen taikka vankila. Aikaa on päivä tai pari ja uhkaa estämään kootaan tohtori Chetwynin (George Alexander) ja kenraali Brasserin (Ernie Hudson) johtama erikoisryhmä.
Tottakai ennakkomaistiaisina saamme joitakin pienempiä kiveksiä, massahysteriaa ja näemme tutunoloisia sivuhenkilöitä joilla koetetaan elävöittää välittämisen tunteita. Uutisissa todetaan tuhon olevan mittava ja kuolonuhreja olevan ainakin 22 000, mutta silti lähes ainoa ns. toiminta jota näemme on savu siellä savu täällä ja ainoat kuolleet taitavat kyllä kaikki kuolla muista syistä kuin avaruuskivistä.
Marla Sokoloff on proffan avustaja joka kokee naurettavuuksiin saakka kommellusrikasta roadtrippia, viedessään armeijalle koordinaatteja joilla suunnata atomipyssynsä ja pelastaa maailma.

Kulunut tavanomainen katastrofielokuva, tai siis minisarja joka kolmen tunnin pituudessaan käy todella pahasti voimille. Ei mitään yritystä olla hahmoilta, tarinalta, tai edes näyttävyydeltään mitenkään löysää rutiinisuoritusta parempaa ja koska näissä kertomuksissa nimenomaan se visuaalinen mellastus on yleensä kiinnostavinta, niin olisi se nyt ollut ihan kiva nähdä muutakin kuin avaruudessa kelluvia kivenmukkuloita.

THE STORM - MYRSKY (The Storm, 2009)

Teollisuus- ja teknologiamagnaatti Terrell (Treat Williams) on hullujen tohtoreidensa avustuksella kehittänyt laitteen jolla hallita säätä, joka tietenkin on tarkoitettu jenkkiarmeijan tappotarkoituksiin. Laitteen pääsuunnittelija tohtori Kirk (James Van Der Beek) haluaa tietenkin testata laitetta kunnes mitään virheitä ei jää järjestelmään ja ei todellakaan ole iloinen saadessaan tietoon keskeneräistä keksintöä käytettävän muuhunkin kuin tsunamien tainnuttamiseen, kuivien maiden kostuttamiseen ja ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen. Siispä on aika paeta murhanhimoista valtiota ja paljastaa totuus maailmalle, mitä ei tehdä koska sataa aika kovaa ja Kirk palaa labraan tekemään yhteistyötä pahisten kanssa jolloin maailma pelastuu taas kerran.

Viherpipertävästi saarnaava jännityselokuva jossa on vähäisiä kehnoja tuhoefektejä, mutta myöskin Treat Williams ja John Larroquette, jotka eivät tietenkään ole kaikille plusmerkkisiä ilmentymiä, mutta juuri muutakaan sen kehuttavampaa en keksi. No, musiikki on ajoittain aika tarttuvaa.

Tylsä ylipitkä perusteknojännäri Tom Clancy-henkeen.

OUTBREAK (Mammoth, 2006)

Tästä olenkin jo kirjoittanut ja "olin pettynyt siihen ettei se ollutkaan täyttä roskaa, vaan tietoisesti komediallisesti tehtyä jopa suhteellisen hauskaa roskaa."
Katsoin siis mielelläni uudestaan.

Tähdet:
Meteori *
The Storm - Myrsky *
Outbreak ***

4 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

James Van Der Angry Video Game Nerd :D

...noir kirjoitti...

Ihan varmasti jos joskus AVGN:stä tehdään tv-elokuva, niin se on juuri James Van Der Beek joka Rolfea esittää.
Teatterielokuvassa häntä esittäisi joku isompi nimi, kuten Dwayne Johnson.

Jessus kirjoitti...

AVGN- leffahan on muuten jo tuloillaan, ilmeisesti jo kuvattukin. Rolfe näyttelee itse pääosaa ja leffa kertookin siis hahmon seikkailuista, eikä siis Rolfesta itsestään. Jonkinlainen tiiseri taisi olla jo tarjolla. Ehtaa juustoa ilmeisesti luvassa ja jotenkin se tarina taisi liittyä siihen surullisen kuuluisaan E.T- peliin, joka kovin monessa AVGN- jaksossa nousee esille.

...noir kirjoitti...

Kyllä, olen tietoinen Rolfen elokuvaprojektista, mutta viittasin kommentillani etenkin niihin tv-elämäkertaelokuviin joiden pääosiin juuri Van Der Beekin kaltaiset starat yleensä pääsevät. Chad Lowe, Noah Wyle ja ystävät.
Rolfen elokuva taitaa liikkua tarkoituksella enemmänkin siellä Asylumin kuin Oprah:n linjoilla, joten se varmastikin on miellyttävää katseltavaa.