torstai 10. huhtikuuta 2014

Dorm Daze 1 & 2 (2003 / 2006)

DORM DAZE (2003)

Yliopisto on täynnä vähäpukeisia himokkaita kauniita neitosia, pallinaamaisia himokkaita miehenpuolikkaita, bitchejä ja butcheja, nörttejä ja muita opiskelijakomedioiden perustyyppejä. Siispä siellä on myös herkkä poika joka on HYVÄ LUOJA SENTÄÄN neitsyt ja ihastunut yhtälailla herkkään tyttöön, mutta edellisen veli häpeää toisen neitsyyttä ja haluaa väkisin parantaa hänet siitä tilaamalla paikalle prostituoidun. Samoin saapuu rikollinen ja laukullinen rahaa kiertää kädestä toiseen. Siispä asuntolassa juoruillaan, aiheutetaan väärinkäsityksiä, kaikki haluavat hässiä toistensa kanssa ja smegmainen rätti osuu naamaan ollen kattava esimerkki Dorm Dazen vitseistä. Luonnollisesti herkkien nuorten romanssi jää tyystin sivuun, kun tielle tulevat uskomatonta kyllä paljon kiinnostavammat hahmot. Uskomatonta siksi, että he eivät ole kliseisissä stondiskarikatyyreissään laisinkaan kiinnostavia, mutta ovat sitä valitettavasti vertailussa umpitylsien vaihtoehtojen rinnalla.

Jotain hyvää etsiessään saa huomata, että ainakin tässä on riemastuttava määrä väärinkäsityskäänteitä, joista olisi saanut keskittymällä muuhunkin kuin homo-, erite- ja panovitseihin tyytyvän elokuvan ja joka saattaisi silloin olla muutakin kuin vain murrosikäisten vaihtoehto pornolle. Jos kuitenkin hakee elokuvaa jossa ääliöhahmot antavat alapään tehdä päätökset ja seuraukset ovat sen mukaiset, niin todennäköisesti tälle saattaa kerran tai kahdesti nauraakin. No ainakin hymyillä. Okei, ainakin ajatella mahdollista hymyä.

DORM DAZE 2 (2006)

Osittain edellisestä osasta tutut himokkaat ja tyhmät opiskelijat ovat nyt laivaristeilyllä, jossa harjoitellaan housuihin hyppäämisen ohella koulunäytelmää. Joukko on kasvanut, mutta hahmovaihtoehdot pysyneet samoina, joten vain tissipareja on tullut lisää ja housut tuntuvat entistä pienemmiltä. Edelleen mukana on erheistä ja väärinkäsityksistä syntyviä tilanteita, joita tällä kertaa aiheuttavat muun muassa kansainvälisen timanttivarkaan salakuljettama hely joka sotkeentuu koulunäytelmässä olevaan samannäköiseen rihkamaan. Joskaan tällä kertaa kyseinen MacGuffin ei ole niinkään elokuvan henkilöiden tiedossa, vaan aika kuluu enimmäkseen panohaluihin sekä pilvenpolttoon. Niin ja jonkinlaista kasvua eli taantumusta on tapahtunut hahmoissa, kun ne edellisen elokuvan ns. hyvätkin ihmiset ovat nyt samanlaisia idiootteja kuin muutkin. Mikä itse asiassa on vain hyvästä, sillä niin samanlaista roskaa kuin tämä onkin edellisen osan kanssa, niin tällä kertaa idiotismin määrää on kasvatettu ja alun alkaeenkin sillä saralla pelaavalle elokuvalle se on vain hyvästä.

B-julkkiksia cameoissa (mm. monia tälläisiä vierailuja tehnyt tohtori Joyce Brothers) sekä enemmän tissejä, enemmän päihteitä ja enemmän energiaa käytettynä kakkahuumoriin. Niinpä kasvanut hölmöys tekee tästä hivenen suositeltavamman elokuvan kuin mitä ensimmäinen Dorm Daze on, mutta hyväksi elokuvaksi ei  kakkostaosaa uskalla kutsua kauniina päivänäkään.

Tähdet: *
Dorm Daze
Dorm Daze 2

Ei kommentteja: