lauantai 5. huhtikuuta 2014

Alien Origin (2012)

Viidakkoon lähetetty erikoisjoukko kohtasi jotain hassua ja kuolemahan siitä seurasi. Jotta mekin tietäisimme mitä tapahtui, niin luonnollisesti sotilaiden mukana oli toimittaja apulaisineen kuvaamassa tapahtumat ja tässä nyt sitten katsotaan heidän jälkeensä jättämiä videonauhoja. Lopputulosta katsellessa voi olla aika vaikea pysyä hereillä, että siinä se suurempi uhka on kuin jotkut avaruuden poissaolevat mörököllit.

Kun fiktioelokuva on olevinaan dokumentaarinen, jota tämäkin found footage-elokuva teeskentelee olevansa, niin sitä koettaa laskea plussaksi muun muassa sen ei-niin-ammattitaitoisen huojuvan kuvauksen ja kehnon näyttelemisen joka osoittaisi kameran edessä olevan muita kuin ammatikseen esiintyviä, eli siis muka ns. oikeita ihmisiä oikeissa tilanteissa. Ja hitot, Alien Originin toteutustapa on sellainen vain koska varaa ja kykyjä parempaan ei ole ollut, jolloin esimerkiksi sanoissaan takeltelevat ja hermostuneelta vaikuttavat näyttelijät osoittavat miettivänsä mitä tekevät ja sanovat, olleen siis juurikin esiintyjiä, mutta eivät todellakaan ammattimaisia. Kehno esiintyminen vielä kenties menisi, mutta Alien Origin on taatusti yksi tylsimmistä elokuvista koskaan, sillä siinä ei tehdä oikeasti juuri muuta kuin kävellään takapihoilla ja välillä soltut pysähtyvät katselemaan jotain videokuvaa jossa ei suoriteta seisomista jännittävämpää toimintaa. Takkatulen loimua ja akvaarion pulputusta kuvaavissa videoissa on huomattavasti enemmän tapahtumarikkautta, kuin tässä metsässä ja tosiaan joidenkin ihmisten takapihoilla haahuilevassa tylsimyksessä. Jossain Köyliön amatööriteatterissa tehdään paljon parempaa kamaa, vaikka ohjaajiksi olisi pilleripäissään palkattu Kemmon veljekset.

Alien Originin väitetään olevan Prometheusin mockbuster, mutta vaikka mukaan heitetäänkin todella ohimennen tehty maininta siitä, että avaruuskansalla ja ihmisillä on jonkinlainen sukulaisuussuhde ja elokuvan nimen voidaan väkisin pusertamalla ajatella olevan Xenomorph origin, niin lähempänä totuutta on Predator ja sekin on niin kaukana, että tarvitaan kaukoputki näkemään edes häivähdys siitä.

Tähdet: ~
Alien Origin

3 kommenttia:

Jessus kirjoitti...

Tämä pyöri hyppysissa tuossa joskus, mutta jätin ostamatta. Nopea visiitti kännykällä IMDB:ssa kertoi minulle, että tähän soppaan ei kannata lusikkaansa työntää :)

...noir kirjoitti...

Ei, ellei sitten välttämättä halua vatsavaivoja

Occo kirjoitti...

Toisaalta vatsavaivojen jälkeen tietää taas vähän paremmin, mistä leffoista pitää (tai mistä ei ainakaan pidä).

Ei sillä, enpä ole itsekään aikeissa tätä katsastaa.