perjantai 4. huhtikuuta 2014

TV Thursday: ärsyttävin hahmo

"...ärsyttävimpiä, rasittavimpia, typerimpiä ja pölkkypäisempiä hahmoja jotka saavat teidät repimään hiuksia päästänne!"

Useampia vuosia kestävillä tv-sarjoilla on usein, ei aina, mutta usein tapana päätyä tilanteeseen jossa parhaimmat temput ovat jo käytetty loppuun ja tyhjäkäynnin ollessa päällä koetetaan asiaa korjata muun muassa sarjan tyyliin sopimattomilla tempuilla, kuten Onnen päivien kuuluisaksi tekemällä jump the sharkilla, joka vei aiemmin tehdyn vastaavanlaisen tynnyreiden yli hyppäämisen liian pitkälle. Tekemällä väkinäisen oloisia kuolleen romantiikan parituksia, josta mielestäni surkein esimerkki on edelleenkin hyvin paniikkiratkaisun tuntuinen askel survoa Joey ja Rachel yhteen, kun Joey ja Chandlerkin olisivat olleet uskottavammat petikumppanit. Turvautumalla julkkisvieraisiin vain siitä syystä, että he ovat julkkiksia eikä koska he olisivat esimerkiksi rooleihinsa sopivia ja heidän läsnäolonsa olisi tarpeen, ja tähän etenkin Simpsonit tuntuu nykyään pohjaavan sisältönsä. Sitten on tietenkin se keino jossa tuodaan uusia ja lähes poikkeuksetta tarpeettomia hahmoja mukaan potkimaan kuollutta hevosta, joka vain yleensä osoittaa sarjan lopetuksen olevan parempi vaihtoehto, mutta joskus sentään mukaan tuodaan niin uskomattoman ärsyttävä pökäle, että parhaimmassa tapauksessa tuon visvamutaation myöhempi poistaminen saa sarjan sen jälkeen tuntumaan jälleen hyvältä, kun osoitettiin pahempaakin olevan tarjolla. Vähän niin kuin vatsaan saatu lyönti tuntuu hyvältä vaihtoehdolta aiemmin saadun kasvomoukaroinnin jälkeen.
Pulmuset-sarja rupesi jossain vaiheessa osoittamaan ideoiden vähyyttä ja siten puuduttamaan pahastikin, jolloin sen lopetus ei olisi tuntunut missään muualla kuin televisio-oppaan sisältömuutoksessa. Niinpä tuottajat päättivät piristää sarjaa tuomalla mukaan uuden lapsihahmon nimeltä Seven. Tämä syöpälajike aiheutti taatusti enemmän murha-itsemurhia kuin mikään muu pahuuden mahti maailmassa ja jossain vaiheessa sen ymmärsivät sarjan tekijätkin, ja niinpä epätoivottu hahmo vain yksinkertaisesti poistettiin kuvasta eikä kukaan ei välittänyt pätkääkään. Joku saattoi jossain vaiheessa todeta, että muistatteko kun siinä oli on mukana sellainen Saatanan lihaksi muuttunut tuleminen, mutta viisaimmat kielsivät sellaista koskaan tapahtuneen, sillä maailmassa on tarpeeksi surua ja tuskaa ilman tätäkin:

3 kommenttia:

The Dude kirjoitti...

Minä pidin Joeysta ja Rachelista!

...noir kirjoitti...

Niin moni muukin ja hyvä niin.

Occo kirjoitti...

Perkeleen Seven.