perjantai 4. huhtikuuta 2014

AE: Apocalypse Earth (2013)

Maapallo on hätää kärsimässä kun avaruuden pirut paukuttelevat sitä tuhannen päreiksi. Joten matkaan lähtee avaruusalus S.S. Albert Einstein (ei kun ihan oikeasti), jonne on sekasorron tiimellyksessä päätynyt sekalainen seurakunta sekä militaristista väestöä että myöskin flanellipaitaisia arkisankareita. Luonnollisesti alus syöksyy rikkoontuen vieraalle planeetalle ja vastentahtoisesti mukaan päätynyt supersotilas Frank (Adrian Paul) ajautuu selviytyjäjoukon johtajaksi ja mikä ammatilainen hän onkaan, sillä kun planeetalla kohdataan kohokuvion näköisiä ilkeämielisiä vihulaisia, hän muun muassa lakaisee kivikkoa peittääksen jäljet joita ei edes synnyttänyt saati saisi jollain raparperin huiskautuksella piiloon. No kuitenkin, ilmenee että edellinen pelastusalus oli myöskin syöksynyt samaiselle planeetalle ja täällä elelevät metsästysintoiset näkymättömiksi muuntuvat avaruusolennot ja se ei ole hyvä juttu se, varsinkaan kun mitä hittoa nämä ovat?
Vaikka tuo yksi kuvan hepuista taitaa olla se Putouksen kaljupää, niin ne ovat ilmeisesti ne elokuvan Avatariin yhdistettävät hahmot, mutta Predatoria, tai vielä tarkemmin Predatorsia tämä enemmän on kun joukko ihmisiä tappelee viidakossa kaikenlaisten erittäin kehnosti animoitujen jättiötököiden kanssa ja pakenevat ylivoimaisen oloisia piilossa pysytteleviä metsästäjiä. Onpahan mukana myös selvästikin Star Trekin Dataan viittaava kuivan analyyttinen androidi, kuten myöskin viittaus tiettyyn karvakädelliseen tieteistarinaan evoluution häränpyllystä.
It's in the game, tai jotain sellaista.

Suht' reippahasti liikkuva alienpaukuttelu joka tarjoilee mukavan määrän tyhmiä ihmisiä, rumaa meikkausta, läpikuultavia tietokone-efektejä, pölkkypäädialogia ja muuta sellaista huonoutta jota odottaakin Asylum-leffoilta. Kyseessä on mockbuster viemässä väitetysti After Earthin katsojia (tämä onkin parempi vaihtoehto), mutta sen verran vahvasti lainaillaan Predatoria ettei siinä juuri muut leffat ehdi pilkahdella mielessä. Ei missään nimessä mikään loistoteos ja tälläiseksi halpatuotannoksi hyvin tavanomaista tieteistoimintaa jossa varojen puute näkyy visuaalisessa kehnoudessa (oliot ovat näkymättömiä, koska ei mitään on halvempaa kuin jotain), mutta viihtyvyys ei ainakaan pääse putoamaan tylsistymiseen ja Richard Grieco näyttää vahvasti päihtyneeltä sekä Tommy Wiseaulta.

Tähdet: **
AE: Apocalypse Earth

4 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Täytyypä poimia tämä matkaan, jos reissun päällä ollessani kohdalle osuu...

...noir kirjoitti...

Ostin samalla kierroksella toisenkin scifistelyn, Alien Originin ja siitä puolestaan kannattaa sitten pitää sormet ja silmät irti, tai katumuksen taakka muodostuu liian suureksi.

Tuoppi kirjoitti...

Tuota... öh... joo... on se noita ilmoja tässä pidelly.... :D

...noir kirjoitti...

Hyvänen aika sentään