lauantai 30. elokuuta 2014

Violent Wilderness (2010 - 2011)

THE HIKE (2011)

Heti ensimmäisenä näemme kuinka nainen juoksee piilottelevaa pahuutta pakoon metsässä ja ettei hän ole ainoa leireilevä uhri joka kokee verisen lopun. Sitten itse varsinainen tarina voikin alkaa ja siinä ryhmä nuoria naisia lähtee leireilemään ja he kohtaavat Krugin kumppaneineen, jotka yllätys yllätys alkavat raiskaamaan ja lahtaamaan neitokaisia.

Vau, onkohan tämä ainoa koskaan tälläisellä tarinalla tehty elokuva. Joukko nuoria aikuisia on metsässä ja sitten jokin tappaa heidät yksi kerrallaan.
Ainakaan minä en muista aiemmin samankaltaiseen törmänneeni, joten pitäisiköhän vinkata elokuvatekijöille, että tästä löytyisi aihepiiri jota ei ole vielä ymmärretty hyödyntää.

Se ettei The Hike nyt satu olemaan jenkkielokuva ei tee siitä mitenkään parempaa, mutta poislukien täydellinen yksilöllisyyden puute, niin toteutus on ihan kelvollista peruskauraa jossa onnistutaan hetkittäin herättämään jännitystäkin. Eikä ainakaan mukana ole kannibaalimutantteja joilla on arpia nassussa.
Yksi asia tässä elokuvassa kyllä ketuttaa aika paljon ja se on se, että ne miehet jotka tässä tekevät pahojaan, kaappaavat naisia raiskattavaksi ja tekevät sitä useampaan otteeseen elokuvan aikana ja osoittavat tehneensä samaa jo pitkään ennenkin. Mutta koska kaikilla tapahtuman osapuolilla on nylkytyksen aikana vaatteet päällä, housutkin tiukasti alaruumiin peittona, niin mitä hemmettiä se on olevinaan. Minä en siis mitenkään vaadi paljasta pintaa ja pornografiaa, taikka autolounasta huoltamon tapaan, mutta hitto vie jos tälläinen kidutuskauhuelokuva kerran tahtoo painottaa sitä raiskausharrastusta ja rohkenee sentään edes alussa esittää sekä tissiparin että myöskin näyttää miehen uimassa kelteisillään, niin luulisi kaiken sen silpomisen ja muun mättämisen ohella olevan myös rohkeutta ottaa paita pois raiskausten ajaksi. Nyt The Hike on rankka kuin mikä tahansa Anonymouksen nimissä esiintyvä Guy Fawkes-naamioinen brony, joten se lopullinen rohkeus puuttuu eksploitatiivisesta elokuvasta ja se on vain häpeällistä kuin kirosanan peittäminen Die Hard nelosessa.
Ja mitä helvettiä Shauna Macdonald, eivätkö kaksi The Descent-elokuvaa riiittäneet kertomaan ettei kaupungista kannata lähteä naapuritalon Siwaa pidemmälle.

Joten vain äärimmäiseen mökkeilynälkään.

PRIMAL (2010)

Primal minulta löytyikin jo entuudestaan. Valitettavasti.

RABIES (Kalevet, 2010)

Ryhmä yläluokkaisia ujopissailijoita matkaa metsään ja ajavat nuoren miehen päälle joka tarvitsee apua eräänlaiseen metsästysansaan päätyneen sisarensa pelastamisessa. Sitten kuollaan.

Israelilainen kauhuelokuva ja sitten se tietenkin on taas sitä samaa kulunutta metsässä puukotetaan-kamaa.
En ole perehtynyt asiaan, mutta en oikein usko israelilaisen kauhuelokuvan täyttävän kovinkaan isoa osaa heidän elokuvatuotannostaan, tai sitten vika on elokuvalevityksessä joka tuo meillekin päin vain paikallista draamaa jos sitäkään. Joten voi olla, että typeryyksissäni pistin liiaksi odotuksia Rabiesille, luullen sen olevan tekomaansa vuoksi edes jotenkin "erilainen" lajityypissään, mutta ei se sitä ollut. Sinänsä kyseessä ei ole mikään metsäkauhun pahnanpohjimmainen vaan ihan kelvollista perustasoa, mutta kun näitä on jo niin helvetisti, että jotain muuta kuin päämäärättömyyttä pitäisi keksiä erottuakseen joukosta. Hyvä on olkoon se sitten se kieli, jos ei tällä kertaa muuta saada irti revityksi. Tai ei, se ei aivan pidä paikkaansa etteikö tässä olisi jotain erilaista verrattuna tyypilliseen lajinsa edustajaan. Useinhan niissä on vain joko puukkojunkkari, sukurutsamutantti tai mörökölli, mutta tässä ongelmana tuntuu olleen se ettei kenties osattu päättää mikä se uhka oikein olisi. Joten vaikka rutiinomaisesti on typeriä uhreja, heitä jahtaava seksuaalista väkivaltaa harjoittava sadistikyttä ja mystinen haalaripuukottaja, niin sitten siellä on myös tappavia ansoja jotka mahdollisesti ovat eläinten ohella tarkoitettu ihmismetsästykseen, ystävysten keskinäistä murhaavaa sekoamista ja maamiinoja ihan vain varmuuden vuoksi. Missään vaiheessa näitä vaihtoehtoja ei kuitenkaan yhdistetä, vaan ne tulevat vuorollaan unohdetuiksi ja päätyvät jokainen olemaan vain totutun kuluneesti käytetty. Mikä on sääli sillä mukana on ehkä vahingossakin suht' mainio idea jossa suurin osa kuolemista johtuu erehdyksistä, eikä minkään tarkoituksella murhanhimoisen hullun aiheuttamina ja tästä oltaisiin voitu koota aikaiseksi kenties hyväkin kauhistelu jossa ei ole varsinaista vihulaista, tai ehkä vieläkin paremmin kunnolla överiksi vetämällä toimiva parodia lajityypistä.

Tähdet: 
The Hike *
Primal ~
Rabies *

2 kommenttia:

horrendous kirjoitti...

Muistelisin, että Rabiesin tekijät kehuskelivat juuri sillä, että kyseessä on ihan ensimmäinen israelilainen kauhuelokuva. Mutta minä kyllä tykkäsin Rabiesista, siinä taisi olla joitain varsin onnistuneita ylläreitä ja säikäyttelyjä. Muistaakseni. Täytyy katsella uudestaan näin muutama vuosi myöhemmin.

...noir kirjoitti...

Olihan siinä yksittäisiä onnistuneita kohtauksia ja sinänsä verrattaessa esikuviinsa ei se ainakaan huonointa imitaatiota ollut, kunhan oli vain niin kovin tavanomaisesti toteutettu jolloin yllärit kelvollisuudestaan huolimatta eivät olleet yllättäviä. Oli kuitenkin tämän boksin paras elokuva, johon kyllä vaikutti kovasti se että pääosan tummatukkainen neito on kovin söpö.