torstai 7. elokuuta 2014

Mega Piranha (2010)

Vaikka nämä SYFYn/Asylumin tutuksi tekemät faunaroskarelokuvat tuntuvat painottuvat vesieläimistössä haikantaan, niin onneksi tai epäonneksi myös muut vetten asukit saavat osansa parrasvaloissa ja tässä tapauksessa kyseessä ovat nuo suloiset halimussukat, pikkiriikkiset naskalihampaat, eli piraijat. Sanoinko pikkiriikkiset? Tarkoitan tietenkin, että saatanan isot halimussukat.

Jo Enya sen tiesi, että Orinoco on pahasta ja siellä piraijat sitten menevätkin ja popsivat massujensa täytteiksi kaikkea mahdollista hengittävää. Osa makupaloista kun sattuu olemaan murican kansalaisia ja yksi jopa ihan suurlähettiläs, niin kuolemien tulkitaan olevan salamurhia joita Venezuelaan tutkimaan lähetetään supersotilas Fitch (Paul Logan). Perillä Fitchille selviää, että hydrobiologi tai jotain Sarah (Tiffany) on muiden hullujen tohtoreiden kanssa geenimuunnellut kalalajeja kasvamaan suurensuuriksi, filantrooppisena ajatuksenaan tarjota barrioiden asukkaille edullista ja täyttävää syötävää. Se on johtanut siihen, että monnien ja silakoiden ohella myös piraijat ovat menneet kokemaan kasvupyrähdyksiä ja jatkavat sitä edelleen holtittomasti.
Ratkaisu? RÄJÄYTTÄKÄÄ JOKI!
Ei toimi, vaan piraijat jatkavat kasvamistaan.
Ratkaisu? RÄJÄYTTÄKÄÄ JOKI UUDESTAAN!

Näin se pitää tehdä. Miespääosaan ilmeetön lihaksikas puunaama, naispääosaan entinen unohdettu popstara, ylidramaattisia kamera-ajoja, samanlaisia kulmia ja pysäytyksiä, CSI:stä lainattuja siirtymiä ja väriskaalaa, jokainen repliikki tervehdyksestä aivastukseen lausutaan kuin ohjeistuksena olisi ollut vain "maailma tuhoutuu ja peuravauvat kuolevat jos et sano tätä ultravakavasti" ja piraijoita, helkkarin isoja sellaisia.
Joten kun on sitä huonoa elokuvaa ja helvetin hauskaa huonoa elokuvaa, niin Mega Piranha on ehdottomasti näistä jälkimmäistä. Erityisen miellyttäväksi roskaksi tämän tekee se, että toisin kuin niin monessa muussa saman lajityypin elokuvassa nykyisin tässä ei yritetä  olla muka tarkoituksellisen hauskoja ja iskettäisiin silmää osoittaen, että joo me tiedämme tämän olevan typerää, vaan kaikki on niin pirun vakavasti otettua, että vakavammaksi sen saisi vain kaivamalla Richard Burton ylös haudasta ja hänkin sanoisi "damn, toi on vakavaa."
Tämä mainioon koomisuuteen ajautuva botoxdraamaisuus tekee kohtauksista joissa sankari potkii useita television kokoisia hammaspetoja nassuun ja jättipiraijat hyppivät kaupunkiin typerryttävän hauskaa.

Aivan loistava on kohtaus jossa Fitch vakuuttelee pomolleen, että koska edes torpedot eivät pure näiden jättipiraijoiden nahkaan, niin paras ja tehokkain keino niiden tuhoamiseen on sukeltaminen sekaan ja ampua jollain konekiväärillä ne hengiltä.
Pomo: kaikki menettäisivät henkensä.
Fitch: parempi niin kuin tämä tilanne.

Tähdet: ~ tai *****
Mega Piranha

Ei kommentteja: