maanantai 6. kesäkuuta 2011

Movie monday: Rakkain elokuvahahmo

Panokseni Movie Monday-haasteeseen jossa aiheena Rakkain Elokuvahahmo.
.
.
.
Luke Skywalker? Han Solo? Indiana Jones? Snake Plissken? Harry Callahan? Alex DeLarge? Betelgeuse? Hudson? Bishop? Hicks?


Jep, kyllä tämä taas vetää hankalaksi.
Olin hyvilläni kun huomasin, että tv-sarjat jätetään huomioimatta ja täten James T. Kirk, Spock, Data ja Jean Luc Picard voi unohtaa ilman omatunnon tuskia. Lisähelpotusta pohdintoihin tuomaan päätin vielä rajata pois hahmot jotka ovat tulleet alunperin rakkaiksi muita reittejä kuin elokuvan kautta. Täten siis bye bye Batman, Teräsmies, Draculan monimuotoiset ilmentymät, etc.
Tässäkin vaiheessa on kuumehoureisena vaikea tehdä valintaa, joten miksi lopettaa rajoituksia tähän. Jätetään pois pahikset ja ns. yliluonnolliset hahmot ja keskitytään vain sellaisiin "tavallisiin" sankarihahmoihin jollaisena olosta voi vain uneksia.


Siispä tällä nimenomaisella hetkellä, tässä nimenomaisessa mielentilassa totean, että juuri nyt rakkain elokuvahahmo on...

KYLE REESE

Siis c'mon, mies on komea olematta mikään tyypillinen kaunis poika, saati sitten pelkällä kirveelläkään veistetty. Reeseen on helppo samaistua sillä hän näyttää tavallaan tutulta ja on hahmona sekä herkkä, että kova tarpeen vaatiessa, mutta mikä tärkeintä hän on aina inhimillinen.
Mies lähtee matkalle josta hän tietää itsekin, että ei pelkästään tule jäämään jumiin väärään aikaan, mutta suurella todennäköisyydellä tulee myös kuolemaan matkan aikana ja silti hän lähtee ajassa taaksepäin pelastamaan Sarah Connoria. Ja miksi? Koska hän rakastui valokuvassa olevaan naiseen.

Kenen sydämeen ei muka pistä kun Reese sanoo seuraavaa:
"I came across time for you Sarah. I love you; I always have."
Ja miehen vastuuntuntoa ja määrätietoisuutta kuvastaa jo se, että kun Reese koettaa vakuuttaa poliiseja Sarahin olevan vaarassa, niin kuuronkin luulisi uskovan kun mies paatoksellisesti kertoo että
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop, ever, until you are dead."

Kaikki me tarvitsemme Kyle Reesen pelastajaksemme.


PS. Vaihtoehtoni Kyle Reeselle oli HAL9000.

5 kommenttia:

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Minä arvelin HALia sinun suosikkihahmoksi, joten Kyle Reese oli yllätys. Mutta hyvä valinta, juurikin noiden mainitsemiesi ansioiden takia :)

...noir kirjoitti...

Siksipä juuri mainitsinkin HALin.

Onhan se sentään yksi HALinalleista.

...noir kirjoitti...

Ai niin,

hahaha!

Tuoppi kirjoitti...

Ei ollenkaan hassumpi hahmovalinta. Kyle Reese on tiukka jäppinen nääs. :D

Anonyymi kirjoitti...

Erinomainen valinta, jokainen meistä tarvitsee yhden pelastajan ;O)