keskiviikko 10. tammikuuta 2018

American Summer (The Pool Boys, 2009)

Collegesta valmistunut pumpulipoika Alex (Brett Davern) on matkalla Harvardiin, mutta kesätyö poliitikon avustajana päättyy poliisiratsiaan koska poliitikko on poliitikko ja siten Alexin haave stipendista jolla maksaa yliopisto kariutui siihen. Onneksi on osakesijoittajanerofilantrooppiserkku Roger (Matthew Lillard) joka lupasi auttaa ja häneenhän Alex tukeutuu hädässään, ja minusta tuntuu että olen jo nähnyt tämän elokuvan, kenties jopa kirjoittanutkin siitä. En kuitenkaan löytänyt toista kopiota hyllystäni enkä myöskään kirjoitusta siitä, että ehkä se tuttuus vain johtuu siitä kuinka näitähän on tehty jo miljoona kappaletta ennen ja jälkeen American Summerin ilmestymisen. Joten Alex saa huomata serkkupojan olevankin vain persaukinen allassiivoojaslacker joka kuluttaa päivänsä mieluiten bilettämällä ja seksifantasioissa. Roger lupaa kuitenkin aiempien sanojensa tavoin auttaa Alexia saamaan stipendinsä ja mahdollisuus siihen tulee kun eräs edellisen raharikkaista asiakkaista lähtee kesäksi ulkomaille jättäen talonsa tyhjilleen, joten siihenhän perustetaan bordelli. Miten se auttaa jonkin stipendin saamisessa? Hei, älä katso lahjahevosta suuhun, nyt on tarjolla dokaamista, tissejä, alatyylivitsejä ja Paramoren kaltaista valoisaa skeittipopmusiikkia jollaista nämä teinikomediat ovat aina täynnä.

Tehty 2007, hyllytetty kahdeksi vuodeksi ja silti Wikipedia kertoo sen ilmestyneen vasta 2011.

Tavanomainen halpamielinen teinikomedia jossa tärkeintä ovat nivushuumorin värittämät kohtaukset joissa nähdään uhkeat keuhkosuojukset, mutta tottakai väkisin on pitänyt saada ne jonkinlaiset moraaliset opetukset kuten prostituoitu onkin hyvä luoja sentään! imagostaan huolimatta herkkä runotyttö, ylisiveellinen nörtti rohkenee vapautua ahdasmielisyytensa mielivankilasta, joka tarkoittaa kaksintaistelua dildoilla ja koulunsa keskeyttänyt luuseri osoittaa olevansa opintojensa vähäisyydestä huolimatta arvostettava sekä fiksu ihminen, mutta palaa kouluun koska vasta silloin annetaan oikeanlaista esimerkkiä. Tiedättehän niitä superyllättäviä asioita. Joo, American Summer on sontaa.

Mutta George Takei suorittaa pienen vierailun, oh my!

Tähdet: *

Ps. tottakai American Summer on American Summer eikä The Pool Boys kun halutaan myydä kannessakin mainitulla American Pien nimellä, mutta Matthew Lillardin kohdalla mietityttää miten ei keksitty muita leffoja oheen kuin Screamit yks ja kaks. Tietenkin Scream-maininta on ymmärrettävä, mutta vuoteen 2007 mennessä Lillard oli ehtinyt tekemään muitakin huomioitavia elokuvia kuin Scream kakkosen, varsinkin kun minä en edes muista häntä siitä elokuvasta ja miksi olisinkaan kun roolihahmonsa oli Guy at Party (uncredited).

Ei kommentteja: