perjantai 1. toukokuuta 2015

Scary Movie 5 (2013)

Snoop Dogg rollaa jointin, Charlie Sheen harrastaa videoitua seksiä ja Lindsay Lohan puhuu kännissä autoilusta. Oih, itseironian määrä on ylitsevuotava.
Pilviveikot sattuvat metsässä olevan mökin luokse ja vitsi on siinä, että kun sanotaan The Cabin in the Woods niin ei ymmärretä sen olevan nimi vaan maininta, että on the cabin in the woods. Morgan Freeman-kertojaa, eritteitä, smegmaa, visvaa, sielunkadotusta, ikuista kiirastulta, tämän elokuvan teon aikana jotenkin pinnalla olleisiin elokuviin liittyviä parodisiksi tarkoitettuja viittauksia, mutta vain täysin irrallisia alapäävitsejä ja niiden perään lisää alapäävitsejä ilman vitsiosuutta. Scary Movie vitosen pääjuoni on jonkinlainen Mama kohtaa Paranormal Activityn kohtaa Black Swanin, mutta samapa tuo mitä tarinapohjana käytetään kun tässä on sen todellinen sisältö:

Kyllä, jos on aiemmista Scary Movie-osista pitänyt niin todennäköisesti tämäkin miellyttää, mutta jos jostain kierosta syystä haluaa katsottavan komedian olevan esimerkiksi hauska niin kannattaa odotetusti suunnata katse vaikkapa seinään.
Ehdottamasti mielenkiintoisin seikka joka tähän elokuvaan liittyy on se, että vuonna 2005 ilmestyi ihan siedettävä mutta ei sen enempää oleva kauhuaiheinen komedia nimeltä Boy Eats Girl ja se julkaistiin muun muassa Suomessa nimellä Scary Video 5.
Siis Scary VIDEO 5.
Tottakai sillä haluttiin kusettaa kuluttajia ja tuolloin sain minäkin toistuvasti kuulla kiukkuisten asiakkaiden nurinoita siitä, että se ei ollutkaan Scary Movie-sarjaan kuuluva ilmiselvä merkkiteos. Näin ollen rupesinkin pian huomauttamaan potentiaalisille videovuokraajille, että lukekaa se kansi uudemman kerran. Mutta kuten kunnon silmänkääntötemppuihin kuuluu niin valtaosa heistä jolle asiasta mainitsin eivät vain yksinkertaisesti ymmärtäneet mikä ero niillä nimillä oli. Luulisihan sitä tietävän maistamattakin, että hevosenp*ska ei varmastikaan ole yhtään sen paremman makuista kuin ihmisen vaikka sävyeroja onkin.
Niin ja ihan turhaan suuttuivat siitä, että tulivat harhauttavan nimen vuoksi katsoneeksi väärän elokuvan kun oikeasti pitäisi olla vihainen siitä jos katsoi oikean.

En ole pitänyt yhdestäkään Scary Movie-elokuvasta, vaikka sen jälkeen kun Wayansin-veljekset kengittiin irti ohjaksista sarja muuttuikin hivenen paremmaksi, mutta koska muutos oli naamaan potkimisen sijaan kasseille potkimista niin ei se oikeasti mikään nousu ollut. Kaipaan kuitenkin Anna Farista, sillä vaikka hän ei niitä sarjan osia joissa oli mukana pelastanutkaan niin ainakin hänellä on varsin hyvä tilannetaju joka auttaa edes hivenen. Tässä meillä on Simon Rex, joka kuulemma teki aiemmin urallaan homopornoa ja oli taatusti hauskempi niissä kuin mitä on Scary Movie-sarjassa kertaakaan ollut.

Ihan oikeasti, alkaa jo pahasti ottamaan päähän se morganfreemankertoja. Se on niin kulutettu juttu, että sitä melkein alkaa kaipaamaan enemmän ulostevitsejä. Tosin tätä elokuvaa enemmän sontapaakkuja löytää vain Biffin niskasta ja silloinkin uskon olevani väärässä.

Tähdet: ~
Scary Movie 5

6 kommenttia:

Graduated Cylinder kirjoitti...

Viitososa osoittaa ettei amerikkalaisissa parodiaelokuvissa ole vieläkään päästy pohjalle.

...noir kirjoitti...

Ilmeisesti ajattelevat, että jos jatkaa kaivamista niin jossain vaiheessa se muuttuu tieksi ylös.

Tuoppi kirjoitti...

Elävästi muistan edelleenkin sen asiakkaan, joka innosta puhkuen kehui minulle Scary Movie 2:sen olevan hauskin elokuva, jota housut jalassa voi katsella. Mieleni teki sanoa siinä kohdin pahasti, mutta hillitsin itseni, sillä asiakashan on tunnetusti aina oikeassa...

...noir kirjoitti...

No, olihan ihan varmasti jonkun mielestä Hitler maailman hauskin häiskä, joten tottakai joku myös pitää Scary Movie kakkosta riemastuttavana.

Occo kirjoitti...

Kysyy tässä vaiheessa jo rohkeutta tämän saagan ruoppaamisen jatkaminen. Onko kyseessä altruistinen muiden varoittaminen vaiko masokistiset taipumukset?

...noir kirjoitti...

Kyllä kuollutta hevosta kannattaa aina potkia.