lauantai 30. toukokuuta 2015

Gymstick Pilates ja Sauvakävely (Gymstick Pilates and Nordic Walk, ?)

Kyseessä on tälläinen Gymstick Internationalin (joka on näemmä jonkinlainen kuntokeppi ja muu sälä-firma) tuottama doublefeaturemainen ilmestys joka sisällöltään jakautuu keppijumppaan (pilates) ja sauvakävelyyn (sauvakävely), mutta elokuvan valmistumisvuotta en osaa sanoa ja sitä ei ilmeisesti tiedä edes tuotannosta vastaava taho koska heidän kotisivujensa dvd-tuotantoa esittelevä osio kertoo vain seuraavaa:

Toteamuksella "sauvakävely on kävelyä jota tehostetaan lajiin kehitetyin sauvoin" aloittava tositapahtumiin pohjautuva elokuva näyttää ihmisiä kävelemässä ja... öö... niin... kävelemässä lisää.
Muutamaan sektioon jaettu teos näyttää siis miten kuntoillaan sauvojen avustuksella ja ainakin mukana olevan kertojan mukaan tämä vaikuttaisi olevan ainoa oikeasti tehokas tapa kohottaa niin fyysistä kuin henkistäkin kuntoa. Uskokaa tai älkää, mutta sauvoissa on mukana tarrakiinnitys joilla kaksi sauvaa saa tasaisesti liitettyä yhteen ja siten niistä saa aikaiseksi YHDEN vähän paksumman sauvan, jota voi sitten hyödyntää vaikkapa jumpassa. Kuminauha kiinni vaan ja avot!
Luonnollisesti mukana ovat keppien käyttö- sekä huolto-ohjeet joiden avustuksella opin, että sauvoja pidetään käsissä aivan kuten suksien rinnalla käytettäviä sauvoja ja kuminauhoja ei saa venyttää yli nelinkertaisesti. Sauvoja tulee säilyttää plusasteisessä lämpötilassa, mutta ei kuitenkaan lämpöpatterin vieressä. Pakkanenkaan ei ole hyväksi, sillä you know, kuminauhoja.

Toki ymmärrän, että kävelläkin voi väärin, jolloin oikean rytmin ja asennon löytäminen saattaa vaatia maksuksi muutaman rakon, mutta on silti jotenkin uskomatonta että edes keppiavusteisen kävelemisen tueksi tarvitaan erillinen opetusvideo jonka sisältö on useammasta neuvoa antavasta askeleesta huolimatta vain tämä: kävele!
Olisi nyt edes "it's just a jump to the left, and then a step to the right."
Joten jos et ole Steven Seagal opettelemassa uudelleen kävelemään,
niin tällä dvd:llä ei ole suuremmin annettavaa ja siten jos joku muu oikeasti tarvitsee apua sen kävelytekniikan hiomisessa niin tuolloin en usko edes tästä teoksesta olevan apua.
Dvd:n pilates-osio on hieman hyödyllisempi, sillä vaikka se on vain normaalijumppaa keppiä pidellen, niin se kuitenkin on seurattavaa jumppaopetusta jonka suurin funktio on toimia eräänlaisena läsnä olevana innoittaja, jossa se kävelyosuus ei puolestaan toimi. Osittain se ei toimi siksi, että jumppapuolen voi hoitaa television ääressä ja se on oikea ajallisesti sopivan pitkä jumppatunti, kun taas kävelysauvapätkä on vain maininta siitä, että mene ulos ja kävele, ja jos et aio kiinnittää päähäsi jotain oculus riftia ja katsella sauvakävelyä sauvakävellessäsi niin eipä tästä muuten ole mitään apua. Ei edes varsinaisena lähtölaukaisevana muistuttajana, sillä videon ohikulkijoilta vaikuttavat sauvakävelijät eivät onnistu vakuuttamaan esiintymisellään ja tuntuvat pikemminkin halukkailta askeltamaan pikaisesti sisätiloihin katselemaan sohvaperunointia.
Kaksikosta paremmaksi nouseva pilates-osio ei kuitenkaan onnistu perustelemaan miksi kunnonkohennusta varten pitäisi hankkia nimenomaan tämä Gymstickin kuminauhakeppi ja video on ilmeisesti kuitenkin selvästi tarkoitettu myynnin edistämiseen. Mikä tahansa harjanvarsi ja polkupyörään kiinnitettävä mustekala  ajaa saman asian.

Hieman erikoista on se, että kun nämä kuitenkin ovat sauvakävelysauvat ja siitäkin huolimatta, että niitä voi hyödyntää kaikenlaisissa venyttelyissä niin ne ovat ainakin lähtökohtaisesti sauvakävelysauvat, niin silti vain parisen minuuttia koko dvd:n sisällöstä esittelee niiden käyttöä kävelyn yhteydessä. Päälle tunti menee sauvakävelysauvan käyttöön sisätilajumpassa. Jopa ne ulkotiloissa kuvatut pätkät kohdistavat sauvan käytön johonkin pään yli nosteluun, jonka vuoksi ei tarvitse astua askeltakaan eteen- saatikka taaksepäin.

Tähdet: **

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Tässä mietin, että pitäisikö tehdä opetusvideo suksijuoksusta.

...noir kirjoitti...

Eikös se Mika Myllylän vainaa ehtinyt jo tehdä sen sillä suosuksimisellaan.