maanantai 5. elokuuta 2013

Naked Killer (Chik loh go yeung, 1992)

"Are you teaching me to be a killer or a hooker?"

Niin sanottu alaston kokki Jamie Oliver vinkuu, itkee ja saarnaa kun jenkkipossut haluavat juoda kaakaota ja syödä rustopurilaisia, ja kunhan Oliver on ensin kertonut kuinka lähiluomukasvisruoka pelastaa maailman, voi hän toisessa ohjelmassaan paljain käsin hakata lehmän hengiltä. Ei kun hetkinen, se onkin alaston tappaja, ei kokki. Minun virheeni.
Siispä seuraamme katselemaan kuinka kaunista naista seuraa joku creepy stalker, joten tottakai nainen menee tuon miehen asunnolle, riisuu vaatteensa ja menee suihkuun. No mutta tietenkin, sillä hänhän on ammattitappaja ja pitäähän tappajankin pysyä puhtaana. Nainen tappaa miehen ja aamusella poliisi tutkii tapahtumaa, jolloin tapaamme elokuvan miessankarin Tinamin (Simon Yam). Tai no, sankari vain jos pitää ihailtavana sitä, että mies puklaa nähdessään aseen, joutuu paniikkiin pisarastakin verta ja voi huonosti jo ajatuksesta voida huonosti. Tinam kuitenkin aivan oikein päättelee uhrin nivusosumista murhaajan olleen nainen, mutta koska tämän elokuvan kytät ovat pässejä, niin vastaukseksi mies saa käskyn ajaa partansa.
Murhatutkimus tuntuu jäävän tyystin sivuun kun ruvetaan kuvaamaan Tinamin vapaa-aikaa, jonka yhteydessä hän tapaa eläväisen ja suloisen Kittyn (Chingmy Yau). Sitten voimmekin unohtaa hyväksi toviksi koko Tinamin, sillä Kittyn isä tulee vahingossa tapetuksi hänen koettaessaan suorittaa intohimorikosta ja neiti lähtee kostoretkelle, vain tullakseen tavallaan sisar Cindyn (Wai Yiu) kaappaamaksi. Tavallaan siksi, ettei Cindy nyt mitään kädestä vedä tai muuta, mutta sulkee kuitenkin Kitty kellariin koomisen pedofiiliraiskaajan seuraksi. Sisar Cindy kun on ammattitappaja, joka tuon äskeisen tempun avustuksella houkuttelee/pakottaa/aivopesee Kittyn oppilaakseen ja rakastetukseen. Siinä se koulutus muuten sitten olikin ja nyt Kitty on supertappaja.
Koska Cindy on miesvihainen feministilesbotappaja, tahtoo hän Kittyn olevan samanlainen. Mutta Tinam kummittelee siellä takaraivossa, joten Cindy on vaan, että ihan jees, olkaa onnellisia.
Ai niin, sisar Cindyn  edellinen oppilas ja rakastettu Princess (Carrie Ng) tyttöystävänsä Babyn (Madoka Sugawara) kanssa haluaa pistää mentorinsa hengiltä, jotta Princess pääsisi sänkyyn Kittyn kanssa. Öö, okei.
Mutta entäpä Tinam? Annetaanpa hänen itsensä kertoa oleellinen itsestään: "after I killed my brother, I became impotent."

Hyvin kieli poskessa kulkeva huoleton kevyt toimintaelokuva, jossa ilmeisesti tarkoituksena on ollut yhdistää Tyttö nimeltä Nikita Poliisiopistohuumoriin ja cockteasingiin. Siispä mukana on paljon pikkutuhmaa hipelöintiä joka ei johda minnekään, hahmoja jotka ovat joko idiootteja taikka todella idiootteja, sekä vauhdikasta toimintaa jossa potkiminen liikuskelee siellä Jackie Chanmaisessa kepeydessä, kun taas ammuskeluissa kuulee kaiun toistavan Woo, Woo, Woo. Kuitenkaan mitään Hard Boiledia ei kannata odottaa, taikka edes Andy Sidariksen tuotantoa, sillä vaikka toimintaa on ja vihjailevaa paljasta pintaa on, niin kumpaakaa ei niin hyvin toteutetusti, ettäkö pelkästään niiden varaan kannattaisi kansakuntaa perustaa. Elokuvan huolettomuus tuntuu muuntuvan liian usein silkaksi välinpitämättömyydeksi, jonka alttarille uhrataan kohtausten toisiinsa liittyvyys, järjellinen tarinankerronta ja hahmokehitys. On liian tärkeää hyppiä ammuskelukohtauksiin, eroottisiin tanssiesityksiin ja potkusarjoihin jotta voitaisiin edes edeltävää kohtausta viedä ymmärrettävään loppuunsa saakka. Siispä vaikka mukana on runsaasti kauniita kuvia ja varsin tehokkaita toimintakohtauksia, niin sitä huomaa toistuvasti ajattelevansa, että mihin tämäkin nyt liittyy ja hyppäsikö levy kappaleen ylitse?
Siltikin eheän tarinakuljetuksen puute ja järjen vähyys eivät niinkään pilaa kokemusta, tai tee sitä ainakaan täysin, sillä pehmoeroottinen naisrakkaus, mehevä toiminta ja erittäin huonot puujalkavitsit saavat veren kiertämään väsyneessä mielessä ja lihassa.

"I feel as if I lost one of my balls!"

Ja jos tämä elokuva kuulostaa tutulta, mutta ei siltikään, niin hämmennyksen syynä voi olla suomessakin levitykseen päässyt Naked Weapon.

Tähdet: ***
Naked Killer

Ei kommentteja: