lauantai 17. elokuuta 2013

Great Comedy Movies x 2 (1988 - 1997)

Vuoroon kaksi samalla nimellä siunattua halpiskokoelmaa, joista molemmat kertovat nimessään saman valheen, sillä kummassakin on vain tasan yksi elokuva joka mielestäni voi väittää olevansa ainakin lähellä termiä great. Muutamassa tapauksessa se comedy-osuuskin on kyseenalaista.
Hauskasti se hyvä elokuva on molemmissa kokoelmissa yksi ja sama Tapeheads, sillä nämä kokoelmat ovat puolittain saman sisältöisiä. Ja koska olen jo useammasta näiden kokoelmien elokuvista kirjoittanut aikaisemmin, niin pääsen aika helpolla kun voin vain osoitella edeltäviin postauksiin.

TAPEHEADS (1988)

Tim Robbinsista ja John Cusackista huolimatta valitettavan pienelle huomiolle jäänyt komedia ja aikaisemmin antamani pistemäärä melkein ansaitsee korjauksen ylöspäin. 

SKI SCHOOL 2 (1994)

Näsäviisas hiihtopummi Dave (Dean Cameron) saa kutsun entisen tyttöystävänsä Bethin (Heather Campbell) häihin ja sehän tarkoittaa tietenkin sitä, että on syytä pitää huolta ettei neidistä tule rouvaa ainakaan sulhasena olevalle ilkeän egoistiselle hiihdonopettajalle Stevelle (Brent Sheppard), joka haluaakin tulevasta vaimostaan vain hänen omaisuutensa. Tosirakkaus Bethille löytyy Daven muodossa ja se on ollut tiedossa heti alusta saakka, mutta ongelmana on vain se tavanomainen sitoutumiskammo miehen suunnalta.

Ski School on tietenkin itsenäinen jatko-osa mestariteokselle Ski School, joka ei ole mestariteos.

Tämä on niin kuluneen oloinen elokuva, että olen varma jotta ihmiset jotka eivät ole tätä nähneet, voisivat silti vannoa nähneensä sen ja useasti. Tai sitten ovat nähneetkin, sillä vaikka nimi Dean Cameron ei ehkä nykyään sano juuri mitään, niin jostain 80-luvun puolivälistä tähän Ski School kakkoseen saakka, Cameron oli hyvinkin näkyvä nimi rennoissa kesäisissä komedioissa ja naamataulu varmasti näyttääkin tutulta:
Sen verran miellyttävän oloinen heppu Cameron on aina ollut, että on hieman surkukin ettei hänen näkyvyytensä ainakaan tällä puolella maapalloa ole enää kovinkaan suuri. Ei mikään mestarinäyttelijä, mutta mukava. Näin ollen tämä liukuhihnamainen komediakin on ihan kivan helppoa katseltavaa ja huonoja puujalkavitsejä, kauniita naisia, kiltisti toteutettua paljasta pintaa ja hiihtotemppuja riittää pitämään tajun ainakin lopputeksteihin saakka.

Näissä tämän sarjan komedioissa joissa on mukana jokin, mikä vain urheilulaji (yleensä tosin jokin ns. trendikäs, kuten surffaus, laskettelu, skeittaus, saappaanheitto), on aina huvittavaa kuinka vähän väliä hypätään rokkaavalla musiikilla ryyditetyn temppuilun esittämiseen, vaikka ne kohtaukset eivät sitten mitenkään tunnukaan oikeasti liittyvän mihinkään elokuvassa tapahtuvaan. Tai ainakaan olevan mukana edistääksen juonta. Kunhan vain saadaan aikaiseksi kohtauksia joissa lumi pöllyää ja jalat heittävät saksipotkuja.

Parasta on kohtaus jossa Dean Cameron esiintyy kirkossa Jumalan äänenä ja puhuu kuin Shaft:
"It's me, fool. The man upstairs. And i'm pissed off!"

HEAVEN BEFORE I DIE (1997)

Jacobin (Andy Velasquez) jalkaterät ovat syntymävamman vuoksi kääntyneet ulospäin, jotan hän kävelee kuten Charlie Chaplin kulkurihahmossaan. Jacob matkaa Palestiinasta Kanadaan paremman elämän toivossa ja voi luoja, että minä toivon tämän elokuvan päättyvän jo tässä vaiheessa kun sitä on kulunut vasta yhdeksän minuuttia.
Sitten Jacob kävelee edestakaisin tien ylitse, jotta varmasti ymmärrämme hänen kävelevän kuin Chaplin. Huonoa Chaplin-imitointia alleviivataan vielä pomppivalla pianomusiikilla. Kunpa vain tuo Velasquez ymmärtäisi pitää jalat koko ajan samassa asennossa, ettei huomaisi hänen vain "näyttelevän".
No, loppuleffa on suurinpiirtein sitä, että Jacob kävelee ympäriinsä ja on tylsä.

Hemmetin puuduttava elokuva, jossa muun muassa Giancarlo Giannini heitetään aivan hukkaan.
Olenkin aika varma, että joku käyttää tätä elokuvaa deittiraiskauksiin, kaatamalla Heaven Before I Dieta uhrien drinkkeihin.

Se minua kyllä hieman ihmetyttää, että miksi kannessa on Corey Feldmanin nimi, kun mies ei ole mukana tässä elokuvassa. Jos valitaan joku näyttelijä jonkinlaiseksi houkutteeksi, niin mikseivät sitten vaikka kirjoittaneet kanteen Al Pacino.

BUSTED (1997)

Törkeän huono komedia, joka taatusti omalta osaltaan ajoi Corey Haimin päihteiden pariin. Mutta poikkeaa muista aiemmin käsittelemistäni näiden kokoelmien elokuvista siten, että kun ne muut minulla on vain näiden kokoelmien sisältöinä, niin Busted minulla on jopa erillisenä soolojulkaisuna.
Joo, en minä oikein pysty puolustelemaan tuota.

TAPEHEADS (1988)

Jep, se sama.

SKI SCHOOL 2 (1994)

Jep, se sama.

THE SECRET AGENT CLUB (1996)

Huono Hulk Hoganin perhekomedia, mutta sentään hauskasti huono.

SANTA WITH MUSCLES (1996)

On elokuva.
Tai no...

Tähdet:
Tapeheads ***
Ski School 2 **
Heaven Before I Die ~
Busted *
The Secret Agent Club ~ tai *****
Santa With Muscles *

3 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Luulisi että tuohon toiseen komediahässäkkään olisi löytynyt jokunen muukin leffa, ettei olisi samoja tarvinnut toiseen kertaan siihen laittaa. Ihme vempulointia...

...noir kirjoitti...

Ehkei näiden kokoelmien koostajilla ole kuin kuusi komediaa varastoissaan ja olivat varmoja, ettei kukaan ostaisi molempia, koska jo yksi kokoelmista riittää pelottamaan ostajat piiloon.

Tuoppi kirjoitti...

En kyllä yhtään ihmettelesi vaikka asianlaita sanomasi mukainen olisikin...