lauantai 12. toukokuuta 2012

Alvin ja Pikkuoravat (Alvin and the Chipmunks, 2007)

Häh! Missä vaiheessa tällekin elokuvalle on ehditty tekemään kaksi jatko-osaa? No väliäkö sillä, koska nyt olemme vasta ensimmäisen osan kohdalla.

Saukki,,, ei kun siis Dave (Jason Lee) on harrastajasäveltäjä joka kirjoittaa harmitonta nyhverötuubaa, siis sellaista jota joku Bieber esittäisi. Joten onkin outoa, että levy-yhtiöpomo Ian Hawke (David Cross) ei Daven biiseistä innostu, mutta kenties hän työskenteleekin Universal Musicille.
Siispä Dave menee kotiinsa murjottamaan ja rupeaa kohta ihmettelemään, että kuka tai mikä se hänen kodissaan mellastaa. Ehei, kyseessä ei ole räyhähenki, vaan kolme näsäviisasta talttahammasta, Alvin (Justin Long), Simon (Matthew Gray Gubler) ja Theodore (Jesse McCartney). Pian heistä tulee ylimpiä ystäviä. Mikä siis tarkoittaa, että jyrsijät ajavat Davea hulluksi ja normaali ihminen tekisi heistä purilaisia, mutta niin vain he Karvisen ja Eskon tapaan ovat yhtä.
Kun ilmenee, että rotat osaavat laulaa yhtä lahjakkaasti kuin edellä mainittu Bieber, eli vinkuvat kuin pistettty sika, on tässä ymmärrettävästi hittituote käsissä. Pistetään rutonkantajat laulamaan Daven biisejä ja sillä selvä. Kuitenkin kuten tälläisiin tarinoihin pakosti kuuluu, myös tälläkin kertaa sattuu päähenkilöiden, eli Daven ja kissanruokien välillä välirikko, mutta lopussa perhe voittaa.

Okei, kyllä tämä elokuva huvitti minua muutamaan otteeseen, että vaikka se onkin täynnä itsestäänselvyyksiä niin tarinan, vitsien, näyttelijävalintojen ja ylipäätään ideoidensa kohdalla, niin se on samalla tavalla viihdyttävä elokuva kuin ne Eläintohtorit ja vastaavat ovat. Eli tarjolla on niitä tyypillisiä jotain osuu kiveksiin-sarjan vitsejä ja yleistä hauskimmat kotivideot-kamaa, hassuja ääniä ja aivan liian helposti valittuja pophittejä. Niin ja tietenkin Tribblet tekevät jotain hassuuksia jotka asiayhteydestä irroitettuna saavat Daven vaikuttamaan sekopäältä. Eikä se mitään, sillä tämä toimii kivana kevytlevitekomediana ja pitää hymyn huulilla tarvittavan ajan verran, mutta ei tietenkään saa aikaiseksi ähkyä taikka kunnollista vatsantäytettä.

Minua kiukuttaa Simonin ja Theodoren puolesta se, että heidät on yhtyeessä alennettu pelkiksi Pikkuoraviksi, kun Alvin saa esittää Lauri Tähkää. Simon, mene ja vaadi yhtyeen nimeä muutettavaksi muotoon Simon ja Pikkuoravat.

Tähdet: ***
Alvin ja Pikkuoravat

2 kommenttia:

Tiinanen kirjoitti...

Juuri sellaisena "kevytleviteviihteenä" voisin nämä joskus katsoa. Varsinkin kun joku aikuinen väitti näiden olevan hauskoja.

...noir kirjoitti...

Kyllä minä tämän perusteella haluan ne jatko-osatkin nähdä.