sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kovan Paikan Edessä (Set if off, 1996)

Francesca (Vivica A. Fox) on juuri saanut ylennyksen pankissa, kun se ryöstetään ja hän saa kenkää ilmeisesti sen vuoksi että ryöstäjä ampuu asiakkaan eikä Francescaa. Joo-o, kuulostaa järkevältä.
Francesca päätyy kastiasteikossa pohjalle SIIVOOJAKSI! JOTEN SEHÄN ON MAAILMANLOPPU JA TULIKIVEÄ SYLKEE TULIVUORI! Hitto minua ottaa päähän, että aina kun elokuvissa joku muka näennäisen korkeassa ja tai arvostetussa asemassa oleva ihminen putoaa alas, niin se aina esitetään juuri jonkin siivoojan, tms. ammatin kautta.
Työkavereiden Cleopatran (Queen Latifah), Lidan (Jada Pinkett Smith) ja Tiseanin (Kimberly Elise) kanssa puhutaan tyypillistä gangstauhoa ja poltetaan pilveä, kunnes kaikkien alistamat ja rahapulasta kärsivät tädit päättävät ruveta ryöstelemään pankkeja.
Naisenergiana mikään Thelma & Louise tämä ei ole ja ryöstöleffaksi ainoa onnistunut varkaus tapahtui niiden ihmisten kohdalla jotka pulittivan tämän näkemisestä aitoa rahaa.

Tätä elokuvaa minulle suositteli ystäväni joka on aina lähes sokean innostunut kun jonkun ns. rapstaran tekemä elokuva ilmestyy, joten haikutavutuksella se kuulosti tältä:

Neuvoi minulle
Loistava leffa tämä
Nautit varmasti

Ei tämä nyt ihan totaalisen surkea elokuva ollutkaan, mutta lopputuloksena:

Tylsä kokemus
Puuduttava tarina
Koville otti

Tähdet: *
Kovan Paikan Edessä

3 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Jada näyttää kansikuvassa niin kovin tympääntyneeltä ja Vivecalla on päässään jokin kuolleen eläimen tap.. eikun se onkin hänen hiuksistonsa... :D

...noir kirjoitti...

Se Foxin Davy Crockett-hattukampaus oli elokuvassa tosi häiritsevän näköinen, mutta ei yhtä paljon kuin Latifahn Ace Ventura-naamanvääntely.

Tuoppi kirjoitti...

Ace Latifah... jollain tapaa pelottava ajatus....