torstai 16. helmikuuta 2012

Rise: Blood Hunter (2007)

Aluksi näemme kuinka Lucy Liu palkkaa naisen seksileikkeihin, mutta aikookin sitten luovuttaa tämän neitokaisen jollekin Jammulle jonka sitten itse tappaa. Siitä hypätään ajassa tovi taaksepäin ja selviää, että Liu oli toimittaja nimeltä Sadie joka päätyi joidenkin undergroundgoottibileiden jäljille, jotka sitten osoittautuvatkin vampyyrien ihmissyöntikarkeloiksi, mutta sinnehän Sadie ei mene. Kuitenkin noissa bakkanaaleissa hytkynyt pässiltä näyttävä Rourke (Holt McCallany) kaappaa Sadie ja vie tämän pureksittavaksi.
Sadie herää ruumishuoneelta vampyyrina ja päättää pistää kostoksi vampyyreja hengiltä. Mutta ennen sitä tukehdutetaan joku koditon ja juodaan verta.
Joku toinen pässin näköinen tyyppi, sellainen trendikkäämpi hipsteri on se pääpahis jota Sadie jahtaa. Tiedän kyllä nimen, mutta en kerro koska edes minä en haluaisi tietää sitä.
Sitten Michael Chiklis hakkaa jonkun tyypin, mutta minulla on aivan liian kiire jutella puhelimessa kellosepän kanssa.

Alunperin huomasin Lucy Liun elokuvassa City of Industry (1997) ja siinä hänen pienestä roolistaan jäi parhaiten mieleen paljas pinta. Mutta vasta oikeastaan Cypher (2002) oli elokuva jonka ansiosta aloin jotenkin pitämään neidistä ja oikeastaan sen ansiosta tämäkin elokuva tuli aikoinaan otettua vastaan, vaikka se vasta nyt useamman vuoden jälkeen päätyi oikein katselulaitteeseen saakka.

Oliko odotuksen väärti?
Ja v*tut oli. Ihan helv*tin p*ska elokuva.

Väkinäisen oloista näyttelemistä, yltiöteatraalista kuvausta, kolmen pennin ääniraita ja valaistuksesta vastaa herra olen sokea.
Ja vaikka Liu hilluu vähän väliä puolialastomana, niin ei siitä osaa nauttia, kun neiti on joko hakatun näköinen, taikka veren tahrima. Eli vähän niin kuin Christina Ricci Black Snake Moanissa. Lihaa on, mutta nuijittuna.

Levy lensi roskiin.

Tähdet: ~
Rise: Blood Hunter

2 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Kymmenen minuuttia jaksoin joskus tästä leffasta olla kiinnostunut. Sitten rupesin puuhastelemaan jotakin muuta. Kehno mikä kehno...

...noir kirjoitti...

Ja huvittavaa on se, että elokuvan prologista on koetettu tehdä sellainen koukku, että haluaisi tietää mitä sitten tapahtuu. Ei toimi.